Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya

Burun estetiği artık daha konforlu

Ameliyattan sonra hastalar aynı günün akşamında evlerine gidebiliyor.

Haberin Devamı

Doğuştan gelen ya da sonradan oluşan travmalar nedeniyle burnun şeklinde çeşitli bozulmalar olabilir. Burun ile ilgili şikayetlerin başında burnun üstünde çıkıntı yani kemer olması, burun ucunun büyük, geniş ya da düşük olması, eğrilik, burun deliği asimetrileri ve tabii ki beraberinde nefes problemleri gelir. Plastik cerrahide burun estetiğinde amaç; nefes ve estetik problemlerin giderilmesi, hem işlevsel hem de estetik açıdan düzgün burunlar yapmaktır.

Burun estetiği artık daha konforlu

BURUN ESTETİĞİNDE KAPALI TEKNİK

Burun estetiği ameliyatları gelişen tıp ve teknoloji sayesinde çok daha konforlu bir şekilde yapılır. Günümüzde burun estetiği ameliyatlarında çoğunlukla kapalı teknik tercih edilir. Kapalı teknik ile ameliyatlarda dışarıdan görülen herhangi bir kesi işlemi yapılmadan burun deliklerinden girilerek operasyon gerçekleştirilir. Bez tampon uygulaması olmaz, ameliyattan hemen sonra bile nefes almaya engel olmayacak silikon aparatlar kullanılır.

Haberin Devamı

ESTETİK SONRASI İYİLEŞME SÜRESİ

Burun estetiği ameliyatından sonra hastalar genellikle aynı günün akşamında evlerine gidebilir. Yaklaşık bir haftalık süre hastanın iyileşmesi için yeterli olur. Burnun oturması ve şeklini tam olarak gösterebilmesi için 3 ila 6 aylık bir süreye ihtiyaç vardır.

Burun estetiği artık daha konforlu

HER AÇIDAN GÜZEL BİR BURUN

  • Her açıdan güzel görünen, hastayı mutlu eden, estetikli olduğu anlaşılmayacak doğal görünümlü ve hastanın rahat nefes alabildiği bir buruna kavuşturmak burun estetiği ameliyatlarının ana hedefidir.
  • Burun estetiği ameliyatlarında hasta ve hekim arasındaki görüşmeler ve güven ortamı çok önemlidir. Öncellikle muayene sırasında burundaki sorunlar tespit edilerek hekimin önerileri ve hastanın beklentileri net olarak ortaya konmalıdır.
  • Görüşme ve muayene sonucunda hekimin önerileri doğrultusunda hastanın beklentileri de dikkate alınarak kişiye en uygun ve doğal duracak burun şekli belirlenmelidir.
  • Yeni şekil tasarlanırken bilgisayar üzerinden fotoğraf çalışmaları yapılabilir. Bu fotoğraf çalışmalarının ameliyat sonrası görüntüyü birebir yansıtmadığı sadece bir ön çalışma olduğu hastalar tarafından hiçbir zaman unutulmamalıdır.
  • Hekim ile hasta arasındaki güven ortamı sağlıklı bir şekilde kurulmalıdır. Kurulan bu güven alışverişi hastanın beklentilerini tam olarak ifade etmesini sağlar.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Deniz Küçükkaya