Aygül Aydın
Aygül Aydın
Aygül Aydın

Kova burcunda Ay tutulması

27 Temmuz 2018'de Kova burcunda 21.yy'ın en uzun ay tutulması GELİYOR!

Haberin Devamı

21. yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması 27 Temmuz'da gerçekleşecek. Tutulma, Türkiye'de saat 20.15 gibi başlayacak ve gece 02.20'ye kadar devam edecek. Ay'ın kızılımsı bir hale büründüğü muhteşem görüntüsü ise en iyi 23.25 gibi gözlemlenebilecek.

Ay'ın bir kısmının Dünya'nın gölgesinin merkezinden geçtiği nadir bir ay tutulması yaşayacağız. Ayrıca, 21.yy'ın (1 saat ve 43 dakika) süren en uzun ay tutulması gerçekleşecek.

Dünya, Ay ile Güneş’in tam arasına girerek Ay’ın Dünya’nın gölgesinde kalmasına neden olur ve dünya atmosferinde kırılan güneş ışınları, kırmızı-sarı-turuncu renklerde Ay’ın yüzeyine vurur. Bu nedenle Ay, kızıl bir renge bürünür ve halk arasında Kanlı Ay tutulması olarak adını duyurur.

Kanlı Ay tutulmasının yaşandığı 27 Temmuz gününde aynı zamanda çok önemli ikinci bir astronomi olayı daha gerçekleşecek. Son 15 yıldaki en yakın konumuna gelecek olan Mars, normalden çok daha büyük ve parlak olacak. Kızıl Gezegen, Kanlı Ay tutulması sırasında Ay'ın hemen yanında parlak bir yıldız gibi görünecek.

Haberin Devamı

Koskoca bir yılın yarısını bitirdik ve yılın en önemli günlerine doğru ilerliyoruz. Biliyorum ki hepimiz uzun zamandır oldukça yorulduk ve yıprandık. Herkesin öyküsü kendine göre farklı ilerledi. Hepimiz için ortak olan tek bir gerçek var ise o da artık eskisi gibi olmayışımız oldu.

Kova burcunda Ay tutulması

İşte bu tutulma artık bizleri aynı hataları yapmayacağımız büyük bir aydınlığa doğru ilerletiyor. Hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacak. Bu böyle gelmiş böyle gider, sözü sadece lafta kalacak. Zira ilahi adalet gerçeklerin ne kadar saklanırsa saklansın ortaya çıkacağı konusunda bize mesaj vermek istiyor. Bu aynı zamanda bir çok karanlığın aydınlanacağı özel bir dönemin de başlayacak olduğunu gösteriyor.

Kova burcunda yaşanacak bu tutulma Mars gezegeni ile kontak içinde. Ayrıca Uranüs karesi ile de destekleniyor. Bu demektir ki duygusal olarak tutkularımızın artacağı ve içimizde bastırılmış duyguların daha da dürtüsel bir şekilde ortaya çıkacağı günlere doğru ilerliyoruz. Fakat her şey bu kadarla bitiyor mu? Hayır.

Haberin Devamı

Satürn işte bu arada devreye giriyor ve bizlere kontrollü davranmamız gerektiği konusunda yardımcı oluyor. Yani sizin de anladığınız gibi evrende her şey bir düzen ve denge içinde ilerliyor. Mars ve Uranüs bu tutulmanın başrol oyuncuları. Bunu bir sahne oyunu gibi düşünürsek bizlere şu mesajı vermek istiyorlar: Yaşamda bizi her alanda kısıtlayan durumlardan kurtulmak ve otoriteye karşı isyan çıkarmak için içimizde kontrol edemediğimiz güçlü bir dürtü taşıyor olabiliriz. Sonuçlara bakmaksızın yıkıp dökmek ve bazı kararları hızlıca alıp harekete geçmek isteğinde olabiliriz. Bu dinamik enerjinin farkında olur ve bunu yeniden canlanmış bir kişisel hayat için kullanırsak her şey yoluna girebilir.

Haberin Devamı

Ancak bu düzensiz enerjiyi kısıtlayamaz ve kötü amaçlarımız uğruna harcarsak bir yıkıma neden olabiliriz. Bunun yerine özgün bir bakış açısı ile yaratıcı zekânın ya da bilimsel atılımların çalışmalarına yol açabilir, dürtüsel eylemlerden ve tehlikeli risklerden kaçınarak hareket edebilmeliyiz.

Kova burcunda Ay tutulması

Satürn gezegenin bizleri bu dolunayda iyi açılarla destekliyor olması duygularımızı bir dereceye kadar idare edebileceğimizi ve sakinleşmeyi kolaylaştıracağını göstermektedir. Dikkat, sabır ve sorumlu bir tutum içinde olarak adanmışlık duygumuzun artık gerçeklikleriyle yüzleşebilirsiniz. Yani kısacası ben bu fedakârlığı kim için ve neden yapıyorum? Sorularını sık sık kendinize sorarken bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu ay tutulması 4 ve 5 derecelerde kişisel gezegenlerle doğanları etkileyerek, sabit elementlerin (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) burçlarının yaklaşık 0 ile 10 derece arasında olanlar içinde oldukça hissedilir olacağı söylenebilir.

Ayrıca son olarak şunu da söyleyebiliriz: Marsın Kuzey ay düğümü ile yapacağı kontakla birlikte geçmiş zamanlarda kaçırdığımız bir fırsatın tekrar önümüze gelmesi durumu ile karşılaşmamız büyük bir olasılık. Geçmişte kaçırdığınız bir fırsat tekrar elinize geçtiğinde bu sefer farkındalıkla ilerlemeli ve işinize yarar bir şekilde değerlendirmelisiniz. İki güneş arasında bir ay tutulacak. Asla acele karar vermeyin. Havalar sisli, puslu hiçbir şey net değil, hiçbir şey göründüğü gibi değil. Şimdilik beklemek lazım ve sabırlı olup geriye çekilmek en güzeli. Her şey adım adım yoluna girecek. Haklıyken haksız duruma düşmemek lazım... Bu hayatta yapılan iyiliğinde, kötülüğünde bedeli bir gün muhakkak ödenir. Rüyalar yenilenebilirdir. Yaşınız veya durumunuz ne olursa olsun hala içimizde kullanılmamış olasılıklar vardır ve yeni bir güzellik doğmayı bekler. Pes etme, hayat böyledir, yolculuğa devam et, hayallerinin peşinden git, zamana saplanıp kalma, enkazı kaldır, gökyüzündeki bulutları dağıt….

Haberin Devamı

Yepyeni başlangıçlar sizinle ve daimi olsun ...

 Koç burcu :

Bu tutulma ile birlikte sosyal çevre iletişimlerinizde bazı aksaklıklar yaşayabileceğiniz gözükmektedir. Dostlarınızın hayatını ilgilendiren konularda daha empatili davranarak onlara yardımcı olmanız gereken süreçler başlayabilir. Aynı zamanda toplum içerisinde duruşunuzu değiştirmek isteyebilir ve kendinize yeni bir takım aktiviteler ve işinizle ilgili önemli ilerlemeye kaydedecek kazanımları edinmek isteyebilirsiniz. Sanki kişiler ve olaylar zorluyormuş gibi hissetseniz de bir müddet sonra sakin ve sağduyulu kalarak yaşamınızın daha farklı ilerlediği yolunda sinyaller alabilirsiniz. Yine bu zaman diliminde yapacağınız en iyi şey geçmişte yarım kalan projelerinizi tamamlamak ve yine geçmişte tam olarak çözümleyemediğiniz ilişkileri çözmek adına vereceğiniz uğraşlar olmalıdır. Sizin için harika bir tamamlanma dönemi olacaktır. Bunu fark edin.

Boğa burcu :

Kariyerinizi ilgilendiren konularla daha fazla ilgilenmeniz ve mücadele etmeniz gereken durumlar oluşabilir. Herhangi bir işte çalışan boğa burçları için kendilerini göstermeleri gereken önemli bir sürece giriyor olabilirler. Yeni bir işin başlangıcında olan kişiler ise geliştirdikleri projeler üzerinden olumlu sonuçlanmalar alabilirler. Kısacası tamamen sizlerin performansına bağlı olarak ilerleyecek bu gelişmeler yaşamınıza da aynı ölçüde yansıyacaktır. Yaşamınız için emek vermeli ve var olan şartların değişimi için siz de güven ve cesaretle ilerlemelisiniz. Atılımcı ve kararlı olun.

İkizler burcu :

Sevgili ikizler bu sefer sizlere yaşamınıza her zaman baktığınız pencereden değil farklı bir pencereden bakmanızı önereceğim ve kendinizi bazı alanlarda değiştirmenizi tavsiye edeceğim. Zira her zaman yaptığınız şeyleri yaparak farklı bir sonuca ulaşamazsınız. Sizler de kendinize artık büyük bir değişime hazır hissediyor ve yaşamınızı değiştirmek istiyorsunuz. İşte size o anın geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ayın sonunda öyle bir aşk yaşayabilir ve kendinizi o kadar harika hissedebilirsiniz ki yaşamınızda adeta unutamadığınız bir ay olabilir. Bu tutulma ilişkilerinizi yoluna koyacak ve bir takım şansları da beraberinde getirecek. Yeter ki iyiliğin her zaman kazanacağına dair inancınızı kaybetmeyin.

Yengeç burcu :

Yaşanacak olan ay tutulması sizlere maddi konularla ilgili belirli bir sonuçlanma getirebilir ancak bunun yanı sıra yöneticileriniz ile olan ilişkilerinizi de düzene sokmanız gerektiğini de hissettirebilir. Zira bazı konularda fazlasıyla fedakârlık yaptığınızı düşünüyor ve bunun karşılığında aldıklarınızı yeterli görmüyorsanız bu noktada işinizi değiştirmeniz gerektiğini hissedebilirsiniz. Ancak bazı şeyleri sonlandırmadan önce yine de etraflıca düşünmenizi tavsiye edebilirim. Sizler yeter ki ne istediğinizi bilin. Evren bunun için gereken tüm şansları zaten hazırlayacaktır.

Aslan burcu:

Bu tutulma ile beraber toplum içindeki duruşunuz gerek çalışma arkadaşlarınız gerek sosyal ortamdaki ilişkileriniz açısından son derece dengeleyici bir takım unsurlar yaşamınıza girebilir. Aynı zamanda yaşamınızdan birilerinin çıktığını görürken kendinize heyecan ve şevk verecek başka kişilerin de yaşamınıza dahil olduğunu görebilirsiniz. Yaşamınızın bundan sonraki 2 yılını önemli ölçüde belirleyecek bir tutulma etkisi altında olacaksınız. Yeni iş imkânları, evlilik kararı veya yeni oluşumlar yaşam öykünüze göre belirecektir. Önemli olan bu zaman diliminde ne istediğinize karar vermeniz ve hedefleriniz doğrultusunda ilerlemenizdir. Sizden istediğim artık bakış açınızın derecesini büyütmeniz. Dar bir pencereden baktığınızda sadece kapsadıklarını görebilirsiniz. Ancak şimdi sizlere evren asıl büyük olan resmi göstermeye çalışıyor ve siz hep o dar olan pencereden bakmak konusunda ısrarcı olduğunuz için asıl resmi göremiyorsunuz.

Başak burcu:

Bu tutulma ile birlikte hem kişisel hem de aile bireyleri olarak maddi durumlarla ilgili bir takım beklenmedik durumlarla karşılaşabilir ve kendinizi yeni hayat şartlarına alıştırmak zorunda kalabilirsiniz. Şimdiye kadar yürütmüş olduğunuz bazı planlarınızda değişiklik yapmanız gerekebilir. Toplumsal ilişkilerinizde de bir takım yeni kararlar almak ve uygulamak durumunda kalabilirsiniz. Sağlığınıza da dikkat etmeniz gereken bir süreçten geçtiğinizin bilincinde olarak hareket ederseniz hem ruhsal hem de fiziksel anlamda rahat edeceğiniz bir tutulma anı yaşayabilirsiniz. Bu tutulma ile öğrenmeniz gereken şey gereğinden fazla insanlara hizmet etmemek ve biraz olsun kendinizi düşünmek üzerine olmalıdır. Zira insanoğlu doyumsuz bir varlıktır. Bu nedenle önce kendinize kıymet vermeli sonra gerektiği kadar çevrenize hizmet etmelisiniz.

Terazi burcu:

Ay tutulması sizlere bir takım kararlar verme zamanının geldiği yönünde uyarılar yapmakta. Nitekim aşk ta ve sosyal ilişkilerde nihai sona doğru yaklaşırken bir yandan da eskimeye yüz tutmuş ve köhneleşmiş kısacası verim alamadığınız ilişkilerde artık sona doğru geldiğinizi hissederek tüm dengeleri ortadan kaldırıyor ve yeniden kuruyor olacaksınız. Duygusal ilişkilerde önemli yüzleşmeler yaşayabilir doğru bildiğiniz gerçeklerin yanlış olduğunu tecrübelerle öğrenebilirsiniz. Kısacası bu tutulma sizlere arkadaşlık gerçek dostluk ve sevgi konuları üzerinde devrimsel nitelikte kararlar almanızı sağlarken bir yandan da hayatınızı sil baştan yenilemenize olanak sağlayacak.

Akrep burcu:

Aileniz ve kariyerinizle ilgili bazı konularda önemli bir başlangıç veya bir değişime gitmek durumunda kalabileceğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili devam eden sorunlar bu tutulma ile birlikte çözüme kavuşabilir ve hayatınızda belli bir netlik sağlanabilir. Aile ile ilgili durumlar ile de söyleyebileceğimiz farklı iki seçenek arasında kalabilir ve bunlardan birini seçmeniz istenebilir. Hayatınızın ilerisi için önemli olacak bu karar ile kendinizi yeni yaşam koşullarına alıştırmanız ve doğru bildiğiniz konularda farkındalıklar kazanmanız sonrasında bambaşka bir kişi olmanın verdiği muhteşem duyguyu yaşatacak ve yolunuza daha cesaretle ve kararlılıkla ilerleyeceksiniz. Kısacası bu tutulma ile birlikte yaşamınızda ağır aksak ilerleyen konuların değişime uğrayacağı ve sizlerin de bunun farkına varması gerektiğinin altını çiziyor.

Yay burcu :

Duygularınızı baskı altına aldığı için ay tutulması ile birlikte kendinizi içsel anlamda daha fazla sorguya çekeceğiniz ve ilişkilerinizi adeta titizlikle mercek altında inceleyeceğiniz kadersel süreçlerin içinden geçiyor olacaksınız. Bu tutulma esnasında alacağınız kararlar önünüzdeki 8 yıllık bir döngüde etkili olacaktır. Öyle hemen tutulma ile birlikte karar vermeniz gerekmeyecek. Sizlere belli bir zaman tanıyan bu süre içerisinde ilişkilerinizi ve özel hayatınızdaki bazı yaşamsal kararlarınızı tekrar gözden geçirmenizi isteyecek olan bu süreç sizlere rahat rahat düşünmenizi tavsiye ediyor. Kısacası yorgunum, tükendim, bittim dediğiniz her nokta ay tutulması ile yeni bir form kazanıyor. Sizler de bu değişimi sevgi ve farkındalıkla geçirirseniz her şey daha kolay ve rayında ilerler.

Oğlak bucu:

Bu ay tutulması ile birlikte yaşamınızda dengelemeyi çok istediğiniz finansal kaynaklarınız artık tam olarak rayına girecek gibi gözükmektedir. Zira krediler, borçlar finansal ve hukuki konular, miras, vergi nafaka gibi bu tarz gelir sağlayan konular yardımıyla hayatınıza yeni bir sayfa açabilir ve rotanızı güzel günlere doğru çevirebilirsiniz. Kısacası sizlere yeni olanaklar sağlayacak olan bu tutulma ile birlikte sizler de gözünüzü dört açarak yeni hayatınızın oluşmasına katkıda bulunabilir ve önünüzdeki fırsatları değerlendirebilirsiniz. Kısacası sizlere yaşama bakış açınızla ilgili farkındalıklar getirmesini isteyen bu tutulma yaşamınıza yeni şeyler dahil ederken korkmadan cesaretle ilerlemenizi tavsiye ediyor ve karamsarlık gibi negatif duygulardan bir an önce arınmanız gerektiğinin de altını çiziyor.

Kova burcu:

Sizin burcunuzda yaşanacak olan bu ay tutulması ile birlikte duygusal bazı zorlanmalar yaşayabilir kendinizi yalnız bırakmak isteyebilirsiniz. Gökyüzü adeta sizlere kişilerin gerçek yüzlerini gösterecek olaylar yaşatmakta kararlı. Yaşadığınız bazı durumlar sizlere bu kişiyi hiç de tanıyamamışım dedirtecek kadar zorlayıcı olabilir. Bu dönemde arkanızdan çevrilen oyunlar önünüze gelebilir. Düşmanlıklar daha açık yaşanabilir. Kısacası sizler için yepyeni bir dostluk kapıları açılmakta. Yeni açılacak olan bu kapı eskiyi kapattığı için sizler de bu anlamda geçmişe takılı kalarak ne kadar hata yaptığınızı görebilir ve bu tutulma ile birlikte yaşamınızda yepyeni bir sayfa açabilirsiniz. Sizlere muhteşem bir yaşam felsefesi sunacak olan ay tutulması yaşamınızda kaybettiğini sandığınız her zamanın çok daha büyük güzelliklerle dönmesini sağlayacak güçte.

Balık burcu: 

Bu tutulma ile zihninizde çözememiş olduğunuz bazı soru işaretlerinin cevaplarını rahatlıkla bulabiliyor olacaksınız. Finansal anlamda sorunlar yaşıyorsanız burada pratik çözümler bularak hayatınızı iyileştirebilirsiniz. Çalışma ortamında bir terfi veya maaşınızda bir artış söz konusu olabilir. Gizli kalmış bir çok olayın gerçek yüzünü öğrenebilir ve duyduklarınıza şaşırabilirsiniz. Eğer evliyseniz evlilikle ilgili önemli aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Görmezden geldiğiniz ya da gözden kaçan ne varsa bir anda gözünüzün önüne gelerek sizleri bambaşka bir şekilde aydınlatabilir. Kısacası ay tutulmasının sizlere yaşamınızda artik bitmiş olan birçok olayı aydınlatacak durumlar yaşatacağı ve bu sayede farkındalık gücünüzü artıracağı gözükmekte. Adeta bir arınma ve temizlenme aşaması olarak düşünülebilirsiniz.