Aygül Aydın
Aygül Aydın
Aygül Aydın

Aslan Ay Tutulması'nın burçlara etkisi

Kanlı Mavi Ay, acaba sizin burcunuzu nasıl etkileyecek?

Haberin Devamı

2018'in ilk doğa olayı olan Ay tutulması için hepimiz nefeslerimizi tuttuk. Aslan burcunda yaşanacak bu tutulmaya Kanlı Mavi ay ismini veriyoruz. Neden mi?

Hemen bakalım.

Dünyanın uydusu olan Ay, dünyanın ekseni etrafında dönüyor. Ancak yörüngesi tam daire olmadığı için dönem dönem Ay, Dünya'ya yakınlaşıyor ve uzaklaşıyor. Ay ile Dünya arasındaki uzaklığın ortalama 380 bin kilometre olduğu biliniyor.

31 Ocak'ta Ay ile Dünya arasındaki uzaklık daralacak ve Ay her zamankinden daha büyük görünecek. Ay burada tam tutulma gerçekleştirecek işte biz buna SÜPER AY diyoruz.

Bir ay içerisinde ayın iki kez dolunay evresinde olmasına ‘mavi ay’, iki kez yeni ay evresinde olmasına ise ‘kara ay’ denir.
Her ne kadar daha önce ismi duyulmuş olmasa da ve çok nadir geçekleştiğini sandığımız bu gök olayı yaklaşık olarak her 2,5 yılda bir meydana gelir.

Haberin Devamı

Bu yaşanan mavi ay en son 31 ağustos 2012 tarihinde gerçekleşen mavi ayın bir sonraki periyodudur. En son 2004 yılında gerçekleşen temmuz mavi ayının bir sonraki zamanı ise 2034 yılıdır :) Gökyüzü olayları periyodlara bağlı hareket eder. Korkulacak bir durum yoktur.
Şimdi biz gelelim aslan burcunda bu döngünün gerçekleşmesi bireysel anlamda bize neler katacak. Hangi bilinç düzeyinde olayları görmeye başlayacağız. Değerlendirelim.

Ve uzunca bir süre hepimiz Aslan burcuyuz.

Mükemmel olduğum için mi bu burçtanım yoksa bu burçtan olduğum için mi mükemmelim çelişkisini yaşattıran ormanın krallarıyla artık baş başayız.

Aslan demek benlik duygusu demektir. Özsaygı, irade, sevgi ve sahiplenme demektir. Aslan demek yürek demektir. Merhamet demek, dürüstlük demektir. Aşk demektir…

31 Ocak 2018 günü, İstanbul’ göre 16.27 itibariyle oluşan Ay Tutulması bizleri farklı alanlarda dönüştürüp değiştiriyor olacak.
Tutulma anı haritasında yengeç burcu yükseliyor. Bu derece, CASTOR sabit yıldızı ile kavuşumda olması dikkat çekici. Vatan millet duygusunun ön plana çıkacağı olaylar, duygusal anlamda kendinizi savunma ihtiyacı yani bir çeşit silahlanma, aitlik duygusu ve merhamet gibi içsel dürtülerde artış olabilir. Birçok yeteneğimizin ortaya çıkmasına da destek verecek bir tutulma olacak. Mesela Sezen Aksu’nun haritasında Güneş’i ile kavuşan bir sabit yıldızdır Castor. Yaratıcılığı siz düşünün artık diye yazdım 

Haberin Devamı

PARA MI YOKSA AŞK MI?

Tutulma haritanın 2-8.evlerinde gerçekleşmektedir. Manevi beklentiler ve maddi beklentiler birbirine karışabilir. Ekonomik anlamda uzun zamandır devam eden süreçleri farklı bir gündemle değiştirmeye gelen bir tutulma diyebiliriz. Ödenmeyen ya da unutulan borçlarınız önemli bir şekilde karşınıza güçlü bir yüzleşme ile çıkabilir. Ekonomik ve finansal ilişkilerimizde bencilce ve tek taraflı düşünceleriniz hakim olabilir.

Karşınızdaki kişiyi düşünmeden girişimlerde bulunabilirsiniz. Finansal ilişkiler ve ortaklı projelerinizde tek taraflı kutuplaşma yaratacak hareketlerden uzak durmanız gerekli. Beklentilerin abartılı bir şekilde dışarıya yansıdığı bu dönemi daha dikkatli ve kendi açınızdan sonuçlandırıcı yönde değerlendirmelisiniz.

Haberin Devamı

Meydan okumak, güç gösterisinde bulunmak, başrolde olmak için mücadele etmek, ego ve kibir tabanlı sorunlar bizi finansal platform da yoklayacaktır. Sizi ani bir yükselişe tabi tutacak olan finansal projelerinizi gerçekleştirirken hırstan egodan ve kibirden uzak durmanız gerekmektedir. İçinizde biriktirdiğiniz ve geçmişten bu zamana göz yumduğunuz konularla ilgili ani bir oluşumla ciddi tepkiler verebilecek noktaya gelebilirsiniz.

Yani çıkarlarımız için bazı bedelleri bilerek kendimizi cesurca ortaya koyarak hareket etmek isteyebiliriz. Bu tutulma 8.evde olacağı için eş ve eş ile derin paylaşımlarınız, ortaklı finansal gelirleriniz, krediler, vergi nafaka gibi konuları daha fazla ön plana çıkarıyor olacak. Eşimizin ya da ortağımızın maddi ve finansal gelirlerinden önemli bir beklentimiz olabilir. Eş ile finansal ilişkilerimizde beklentilerimizin fazlalığından dolayı ego savaşlarına ve sen ben mücadelelerine girebiliriz. Eğer senaryonuzda bir eş ve partner yok ise o zaman hazırlanın. Bununla ilgili sorumluluklara giriş yapıyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

2017 AĞUSTOS AYINI HEPİMİZ HATIRLIYORUZ ÖYLE DEĞİL Mİ?

Orada bir takım süreçler başladı. Bir şeylere kızdınız, haksızlığa uğradığınızı düşündünüz belki de nasıl gidecek böyle dedirttirdi size o zamanlar, belki de hayatınızın en mutlu zamanlarıydı. İşte şimdi o alanda üzerini örtmeye çalıştığınız şeyler önünüze tekrar gelebilir.
Tarih neden tekerrür ediyor biliyorsunuz değil mi? Ders almadığımız için…

Aslan teması itibariyle de kendimizi ortaya koymak ve insanlar arasında takdir görmek en önemli konu haline gelecektir. Bazı restleşmeler ve gösterişler duygusal krizler yaratabilecek noktaya gelebilir. Birileri egonuzun dengeleri ile oynamaya gelebilir. Bazı söylemler travmatik izler bırakabilir. Kadınlık gururu ya da erkeklik gururumuzu korumak adına mücadeleler verebiliriz. Bu içgüdüsel davranışları daha iyi kontrol edebilmeliyiz. Kariyer hayatınızda yaşadığınız haksızlıkların artık neticelendiği bir döneme de giriş yapacaksınız. Burada oluşan fırsatları iyi değerlendirmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kalp Tutulmasına hazır mısınız? Belki de aşk hiç bu kadar güzel olmamıştır.

Gönlünüzün efendisi yola çıktı geliyor desem ne dersiniz? Bugüne kadar gelmeyen efendi nerden geliyor acaba diyenleri ayrıca duyar gibiyim.

Çünkü bu tutulma etkileri ile sizin ilişkilere bakış açınızda önemli bir değişim söz konusu olacak. Sevginin gerçekliğini hissedeceksiniz. Korunmak, korumak veya gerçekten çok sevmek gibi düşünün. Yürekli bir sevginin parçası olmaya hazır olun. Sadece tek tuzağımız var ilişkiler yoluyla itibar kazanmak isteyenler için iki ucu keskin nokta, ya yararlı olacaktır ya da çok zararlı.

Kısaca;

Dünyayı olduğu gibi kabul et.

Geçmişi hiç dert etme.

Kendini hep yeni doğmuş say;

Her yeni gün ne istediğini sana söyleyecektir. Kendi işinden zevk al. Yere bin defa düşsen bile bin bir kez yerden bir avuç toprakla kalk, başına gelen her şeyden ders al. Düştüğün yere değil ayağının kaydığı yere bak, böylece yere düşüş kayıp değil deneyim olarak kazanca dönüşür.

Başkalarının yaptıklarına değer ver ve cömert ol!

En önemlisi hiç kimseden nefret etmeyip Yarını Allah’a bırak…

Yeni başlıyoruz…

İlahi adalet pek yakında…

Koç: 31 Ocak'taki Aslan burcundaki Ay tutulmasına karşıtlık yapması sizler için önemli bir ilişkiyi başlatmaya ya da bir yıldırım aşkına doğru sürüklenmeye neden olabilir. Aşk ve ilişkilerden yana oldukça heyecanlı günler sizi bekliyor. Belki de çok istediğiniz bir olayın başlangıcını da yapabilirsiniz. Sosyal ve arkadaş çevrenizde popülariteniz giderek artıyor ve başarılarınızla göz dolduruyorsunuz. Sizin için çok önemli bir altı ay içinde olduğunuzu unutmayın ve her zaman yaptığınızı yapıp mutlaka harekete geçin. Unutmayın ki, Zaman sessiz bir testeredir. Zaman ne çıkarır ne de böler. Fakat öyle bir ölçüde toplar ki, çarpma bile onun yanında ufak kalır. Zamanın değerini, yapacak işi olan kimse bilir.

Boğa: 31 Ocak'ta gerçekleşecek Aslan burcundaki Ay tutulması ile çabalarınızın gözden kaçması mümkün olmayacak. Emekle geldiğiniz bugünlerin artık karşılığını almaya başlayacağınız harika bir dönem sizi bekliyor. 2017 Ağustos aylarından bu yana süregelen aile ve yuva alanında tamamlanmayan, eksik kalan bazı konularınızı tekrar gündeme getirip üzerinde düşünmenizi sağlayabilir. Siz de takdir edersiniz ki ne zaman eksik kalan şeyler varsa hayat onu tamamlayana kadar sizin önünüze çıkartır. Belki bu bize sıkıcı gelir. Fakat evrenin düzeni bu şekilde işler. Yine uzun zamandır yapmayı düşündüğünüz gayrimenkullerle ilgili alım-satım işlemleri ile ilgilenebilir, kafanızda bununla ilgili bir netlik oluşturabilirsiniz.

İkizler: 31 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile birlikte yakın çevre ve arkadaşlık ilişkilerinizde yeni tanışmalar ve proje ortaklıkları meydana gelecek. Belki de yeni başlayan bir proje ile gelen tanışma sizi her iki alanda da besleyecek. Kardeşlerinizin hayatıyla ilgili önemli konu ve olaylar yaşayabilir, onların sevinçlerine ortak olabilirsiniz. Yakın çevrenizin hayatıyla ilgili oluşan değişimlere yardımcı olmanız gerekebilir. Sizler zaten bu konuda adeta biçilmiş kaftansınız. Herkesin yardımına koşmanız ve merhametli yapınız sizi diğerlerinden ayıran özel nitelikleriniz.

Yengeç: 31 Ocak Aslan burcunda gerçekleşecek ay tutulması ile gelirlerinizde önemli artışlar sağlayacak bazı gelişmeler gündeminize oturabilir. Uzun zamandır onaylanmayan maddi projelerinizde önemli açılımlar sağlayabilir yeni kazançlar elde edebilirsiniz. Farklı yollardan finans kaynakları oluşturabileceğiniz yeni fırsatlar ile karşılaşmanız mümkün, bunları iyi değerlendirin. Eşinizin maddiyat ile ilgili konuları ile yine bu dönemde ilgilenebilirsiniz. Partnerinizin sorumluluklarını üzerinize almak gerekebilir. 2017 Ağustos aylarında gelişen durumlarınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim çünkü o zamanlar da ne yasamışsanız yeniden karşınıza çıkma ihtimali yüksek görülmektedir.

Aslan: 31 Ocak Aslan burcundaki Ay tutulması kendinizi ve iradenizi şekillendireceğiniz bir dönemi başlatıyor. Bu irade dediğimiz, hangi konuyu kapsayacak? Önce bunu bulmaya çalışalım. Hatalı giden bir ilişkinin devamı mı söz konusu? Yoksa veremediğiniz kilonuz mu? Bırakamadığınız sigaranız ya da alkolünüz mü? Elinizden hiç düşürmediğiniz telefonunuz mu? Bu liste uzar gider. Her ne ise bu dönemde bu alışkanlıklarınızı düzeltme ile ilgili konular gündeminizi bir hayli meşgul edeceğe benziyor. Hayatınızda yeni bir dönemin kapıları açılıyor sözün kısası. Aşk ve ilişkiler dünyasında hayatınızda ciddi ve geleceğe yönelik kararlar alabilirsiniz. Geleceğe yönelik planlarınızda artık kesin bir netlik içindesiniz. İlişkisinde net olamayan aslanlar içinde önemli bir zaman dilimi. İlişkisi olmayan Aslanları kadersel tanışmalar bekliyor. Aşk hikâyelerinin başkahramanı bile olabilirler. Unutma ki; Sevdiğin zaman ikileşir, korktuğun zaman ise yalnız kalırsın. Büyüklük tutkusuna kapılan insanlar kibirli ve çoğunlukla da yalnızdır.

Başak: 31 Ocak'ta gerçekleşecek Ay tutulması ile içinize yönelmeyi daha fazla içsel anlamda yalnız kalmayı tercih edeceğiniz bir zaman dilimi olurken ilerleyen süreç içerisinde sürpriz gelişen bazı olaylar sizi hedeflerinize daha da yaklaştıracak bir noktaya getirecektir. Geçmişte başlattığınız fakat yarım kalan projelerinizin sonuçlanmaları ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Gizli saklı konularla ilgili bazı gelişmeler meydana gelebilir ve sizler zor durumda kalabilirsiniz. Bu konuyla ilgili mümkün olduğunca dürüst ve sağduyulu bir yaklaşım içinde bulunmanız sizin doğru anlaşılmanıza yardımcı olurken tam tersi tavır sergilemeniz yanlış anlaşılmanıza neden olacaktır.

Terazi: 31 Ocak'ta gerçekleşecek ay tutulması ile sosyal çevrenize adeta yeni bir soluk geliyor. Hayatınızı değiştirecek kararlar alabilir, ufkunuzu genişletip yükseltecek kişilerle birlikte olmak isteyebilirsiniz. Yeni bir amaç, yeni idealler ve umutlar düşünce dünyanızı zenginleştirip sizi harekete geçirebilir. Sosyal çevreniz vasıtasıyla dikkat çekici ve kalbinizin ritmini değiştirecek biri ile de tanışmamız mümkün. Bir dileğinizi gerçekleştirmeye artık kendinizi daha yakın ve güçlü hissedeceksiniz. Biliyorum ki artık problem ve sorun çözmek istemiyorsun. İşte bu tutulma seni olumlu anlamda bu noktada şaşırtacak düzeyde olacaktır.

Akrep: 31 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile sizlere kariyerinizde özel ve önemli başlangıçlar yapabileceğinizin mesajını veriyor. Bu durumda gözünüzü her yerde açık tutmanız, önünüze gelen fırsatları daha kolay görmenizi sağlayacaktır. Patronunuzdan işle ilgili bir terfi veya zam istemek içinde ideal bir zamandır. Fakat özellikle şunu bilmeniz gerekiyor: Bu ay ki gezegen etkileri sizleri kariyer anlamında adeta başarıya zorlamak istercesine arkanızdan güçlü bir şekilde destekliyor ve sizin bunu görmeniz için sizi kadersel yol ayırımlarına kadar getiriyor. Ancak sizler ne istediğinizi bilirseniz o derece başarılı olabileceksiniz. Ama bunun için gerçekten kararlı olmanız ve ne yapmak istediğinizi çok iyi belirlemeniz gerekir.

Yay: 31 Ocak Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile fiziksel zevklere kendinizi adayacağınız, daha fazla hayatın tadını çıkarmak isteyeceğiniz, size keyif veren kişi veya işlerin yanında olmak isteyeceğiniz bir dönem başlıyor. Hem eğlenmeyi hem de eğlendirmeyi isteyecek, âdeta bütün sıkıntı ve karamsarlıklarınızdan kurtulmak istercesine yaşam prensiplerinizi olumlu yönde değiştireceksiniz. Kendinizi kusursuz ve haklı görebilir, etrafınızdaki insanlardan bir müddet uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bu da başkalarının sizinle ilgili düşüncelerini ister istemez olumsuz yönde değiştirebilir. Aşkta ise romantik rüzgârların fazlasıyla sizden tarafa doğru eseceği heyecanlı bir döneme giriyorsunuz. Rekabet duygusu ruhunuzu beslerken, bunu aşk ve ilişkiler arenasında meydan okuma tarzında yapmamaya özen göstermelisiniz. Çevrenizdeki dostlarınızı kırmadan, incitmeden ve yormadan hareket etmeli bir anlık duygulara esir düşüp dostluk bağını zedelememelisiniz.

Oğlak: 31 Ocak'ta gerçekleşecek aslan burcundaki ay tutulması ile finansal hayatınızla ilgili bazı taşları yerine oturtma zamanı gelmiştir. Bu zamana kadar maddi kaygılarınızı hep daha fazla kazanarak, kendi lükslerinizden ödün vererek çözmek istediniz. Ancak bundan sonraki süreçte ise kazanımlarınızı paylaşma yoluna gideceksiniz. Paylaştığınız finansal yatırımlar sizleri daha ileriye götürecek, refah seviyenizi artıracaktır. Siz de göreceksiniz ki hem paylaşıp hem de ürettiğiniz sürece hayatınız maddi manevi zenginleşecek, daha güzel bir anlam kazanacaktır. Aşk ve ilişkiler adına ise güzel sürprizler ve güçlü başlangıçlar sizi bekliyor olacak.

Kova: 31 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile aşk ve ilişkiler noktasında önemli bir dönemeçten geçiyorsunuz. Bu noktada kararlarınızı netleştirmeniz gerekebilir. Önünüze çıkan fırsatlar geleceğinizi şekillendirecek olan kadersel duraklarınızı oluşturacaktır. Eğer yürümeyen, sorunlu bir ilişkiniz varsa sonlandırabilir, yeni bir kişiyle tanışabilir ve onunla gelecek planları yapabilirsiniz. Bekâr kovalar ise evlilik teklifi alabilir sürpriz bir şekilde geleceğinizle ilgili hazırlıklar içine girebilirsiniz. Kariyeriniz ile ilgili gelişmeler ve sorumluluklarınızın değişimi gibi konular önümüzdeki güneş tutulmasından sonra olabilir. Siz şimdi ilişkinizden beklentinizi anlamaya çalışın ve partnerinize baskı yaratmayın.

Balık: 31 Ocak'ta aslan burcunda gerçekleşecek ay tutulması ile iş ortamı değişikliği ya da çalışma hayatınızla ilgili bazı yeni oluşumlar meydana gelebilir. Çalışma şartlarınız olumlu yönde değişebilir, buna bağlı olarak iş arkadaşlarınız dahi değişebilir, farklı kişilerle önemli ve büyük projeler içinde yer alabilirsiniz. Yani bu tutulma ile birlikte hayatınızda rutin işleyen, bir türlü yürütmek isteyip te yürütemediğiniz tüm projeleri uygulayacak bütün şartlar birden değişecek siz de bu değişiklikten olumlu yönde etkileneceksiniz. Unutma ki; Gerçek insanın hamuru, hakikat ateşinin kıvılcımlarıyla yoğrulmuştur. Onu söndürmeye çalışmak boşunadır. İçindeki gücün çıkmasına izin ver.