CHP siyasetinin yeni ‘kutup yıldızı’; helalleşme yok... Kılıçdaroğlu: Özel’e sahip çıkın

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da açtığı çalışma ofisi adeta dolup taşıyor, randevular beş dakika ile sınırlı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu her geleni dinliyor sorularına cevap veriyor, artık eskisi gibi sadece dinlemiyor! Kendisini bugüne kadar ziyaret edenlerin sayısının 10 bini geçtiği belirtiliyor.

Görüşmelerde doğal olarak Kılıçdaroğlu’nun yaptığı yorumlar da kulağımıza geliyor. Bir eski milletvekili ile görüşürken, bir soru üzerine “Genel Başkanınız Özgür Özel’e sahip çıkın; o açık ve net birisi, ancak İmamoğlu için aynı şeyi söyleyemem; dikkat edin kendisi kapalı birisi” dediği konuşuluyor.

Hatırlatalım; Ekrem İmamoğlu, kurultay sonrası bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayacağını ve helallik isteyeceğini canlı yayında söylemişti.

Aradan bir ay geçti bir gelişme olmadı. Daha da ilginci Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun telefonlarına çıkmıyormuş yakın çevresine ise “Asla bir helalleşme olmayacak öyle bir görüntü vermem” diyormuş.

Haberin Devamı

Turpun büyüğü heybede; ileride demek ki kavga büyük olacak.

TÜRKİYE’DEKİ KIRIMLILARDAN YANIT

(‘PUTİN parasını verdi, Türklere cami yaptırdı’ başlıklı Kırım notları ile ilgili dünkü yazımıza yanıttır.)

Kırım Türklerinin lideri Mustafa A. Kırımoğlu, bu perşembe günü kendisine verilen Fahri doktora için Konya’daydı. Cuma günü Ankara’da Ukrayna İnsan Hakları Ombudsmanı ile Ukrayna ve Kırım’da Rusya’nın insan hakları ihlalleri konusunda konuşacak.

Kırımoğlu’nun 1991 yılından 2013 yılına kadar seçilerek başkanlık ettiği Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetleri işgalden sonra Rusya tarafından yasaklandı. İki başkan yardımcısı Ahtem Çiygöz ve Dr. İlmiy Umerov hapse atılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimiyle Türkiye’ye getirilmişlerdi. Kırım’da kalan diğer KTMM Başkan Yardımcısı gazeteci yazar Nariman Celal’e Rusya 17 yıl hapis cezası verdi ve Sibirya’da bir hapishaneye gönderildi.

Kırım’da 200 civarında siyasi tutuklunun 135’ü Kırım Tatarı ve 200’den fazla çocuk babasız büyüyor.

Rusya’da sıradan katillere 20 yıl hapis cezası verilirken işgale razı olmayan Kırım Tatarlarına 5-24 yıl arasında ceza veriliyor.

Mustafa A. Kırımoğlu’nun, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin adının dahi anılması yasak. Kırım’da aşırılıkla mücadele merkezi Kırım Tatarlarının sosyal medya vb her hareketini kontrol ediyor. Kırım, Kırım Türkleri için adeta açık bir cezaevi.

Haberin Devamı

Türkiye 2014’ten beri Kırım’ın işgalini tanımıyor, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunuyor, Kırım Türklerinin haklarını savunuyor.

Bunu yaz ayında Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın İstanbul ziyaretinde Cumhurbaşkanımız net bir şekilde dile getirdi hatta Ukrayna’nın NATO üyesi olması gerektiğini belirtti.

Kırım’daki insan hakları ihlalleri, baskılar, mahkûm edilenlerin listesi vb bilgileri Emel dergimizin internet sitesinden öğrenebilir, Kırım’daki gerçekleri bilmek isteyenler.

Zafer KARATAY

Emel Kırım Vakfı Başkanı

‘KİRACI FACİASI’ BİZE YAKIŞMIYOR

Toplumun kanayan yarası olarak milletvekillerine bir çağrı yapıyorum; “Kiracılık toplumun kanayan yarası oldu” diyorum. TBK 347. Maddesi acilen iptal islah edilmelidir. Kiracı faciası; olaylar ve cinayetlerle daha ne kadar devam edebilir.

Haberin Devamı

Türk Borçlar Kanunu’nun 347. Maddesi’ne göre; 10 yılı dolduran konut ve iş yeri kiralarında, kira sözleşmesinin sebepsiz olarak feshedilmesi, insan haklarına aykırıdır. Hiçbir sözleşme; sebepsiz yok etme hakkı ile sona eremez.

Bu kanun; sözleşme hürriyetine haksız müdahaledir. Güçlüyü ise; sebepsiz olarak canavar yapan bir kanundur.

Ülkemizin yüzde 46’sı konut ve ticarethane olarak kiracıdır. Hukuk devleti ilkesi ve kamu yararı korunmalı ve toplumsal  barış sağlanmalıdır.

Hedefimiz adalet olsun.

            Yavuz KAYA

GÜNÜN HABERİ

ADD’DEN ŞEYH SAİD İSMİNE DAVA

Atatürk Düşünce Derneği olarak, Diyarbakır’da Silvan yolunu Elazığ yoluna bağlayacak olan bulvara Şeyh Said isminin verileceğinin ilan edilmesi ve bu durumun toplumda büyük tepkilere yol açması üzerine Diyarbakır Savcılığı’na başvurarak Diyarbakır Belediyesi kayyumluğu hakkında kamu davası açılmasını istedik.

Haberin Devamı

Av. Dorukcan DAVUTOĞLU

BU ADAY BAŞKA ADAY

Bahçelievler’de altı aday var; bunlardan en tanınmışı Makine Yük. Müh. Musa Çulha; il yönetim kurulu üyeliği, Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Belediye Başkan adaylığı ve Meclis üyeliği gibi görevlerde bulundu. Çulha, “Bahçelievler’de ön seçim ve eğilim yoklaması olursa aday olduğunu” açıkladı. “Ben örgüt adayı olmak istiyorum. Bizi diğer aday arkadaşlarımız; Mehmet Ali Özkan (eczacı), Temel Polat (tekniker), Murat Yıldırım (avukat), Gökmen Güneş (eski il yönetim kurulu üyesi) ve Selami Aykut (Siyavuşpaşa Muhtarı) ile birlikte örgüt adayı olarak yarıştırın” diye konuştu.  

CHP bir örnek yaratmalı!

AK PARTİ’DEN BAŞVURULAR

Haberin Devamı

İnşaat mühendisi, İBB Meclis üyesi, İmar Komisyonu üyesi, Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Oktay Birinci artık tecrübelerini ortaya koymak için Gaziosmanpaşa belediye başkanlığına adaylığını açıkladı. Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Tüfekçi, Gökhan Balekoğlu, Naser Şimşek Bayrampaşa; Murat Kaya, Süleyman Pergel, Ekrem Yıldırım, Av. Ramazan Öztürk, Nurettin Beşinci, Sait Urulu Pendik; AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Türkyılmaz Silivri.

ASSOS’TA FELSEFE KONUŞMALARI YOUTUBE’DA

ürkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle 2-4 Şubat 2023 tarihinde Felsefe, Bilim ve Aydınlanma konusunda gerçekleşen ‘Assos’ta Felsefe’ sempozyum etkinliğinin konuşmaları geçtiğimiz hafta Felsefe Sanat Bilim  Derneği’nin YouTube kanalında yayınlandı. Sempozyum etkinliği, felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in de bir dönem yaşadığı Çanakkale-Assos’ta düzenleniyor. Prof. Dr. Örsan K. Öymen söz konusu konuşmaların yayınlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuşmaların yayınlanmasının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına özel bir anlam ve yarar katacağını düşünüyorum. Çünkü Cumhuriyet’in felsefesi temelleri üzerinde yapılan çalışmalar, Türkiye’de yok denecek kadar azdır. Nitekim Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerinde de bu eksiklikleri ve yetersizlikleri üzülerek gördük” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları