GeriMeze Tarifleri Yoğurtlu kızartma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kızartma tarifi

Yoğurtlu kızartma tarifi

Herkesin bildiği ve sıklıkla yaptığı sebze kızartmasına şık bir sunum...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet düzgünce etli orta boy kırmızı biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Tuz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt

Yoğurtlu kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve havucu yıkayın, üzerini kazıyıp minik küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın ve halka halka doğrayın. Kırmızı biberleri güzelce yıkayın ve kurulayın.

Bol kızgın yağda sırasıyla, önce patatesleri, daha sonra kabak, havuç, yeşil biber ve saplarıyla bütün olarak kırmızı biberleri kızartın. Havlu kağıt serilmiş bir kaba kızaranları alın ve sıcakken tuzlayın.

Servis tabağına kırmızı biberleri alın, boylamasına bıçakla kesin ve kaşık yardımıyla ortasını karnıyarık gibi açın. Fazla tohumlarını dikkatlice çıkarın. Her bir kırmızı biberin içine yeteri kadar kızartmadan doldurun Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurdun üzerine domates sos yapabilirsiniz.