Rüzgar Sünbül ile Ramazan 23. gün menüsü || Kremalı mantar çorbası, patatesli sulu köfte, üç renkli irmik tatlısı...

Kültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır. İşte, sizler için hazırladığım kremalı mantar çorbası, patatesli sulu köfte, üç renkli irmik tatlısından oluşan Ramazan 23. gün menüsü...

Haberin Devamı

KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELERİ

250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su

Rüzgar Sünbül ile Ramazan 23. gün menüsü || Kremalı mantar çorbası, patatesli sulu köfte, üç renkli irmik tatlısı...

YAPILIŞI

Mantarları güzelce temizleyip doğruyoruz. Sarımsakları da ince küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağı ve tereyağında hafif kısık ateşte iyice çevire çevire suyu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Mantarlar suyunu çektikten sonra un serpiyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su ilave edip karıştırarak sürekli pişmeye bırakıyoruz. Tuz ilave ediyoruz.
Mantarlar piştikten sonra kısık ateşe getirip hazır kremayı yavaş yavaş tencereye döküp bir taraftan da karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

KEREVİZ SALATASI

Kerevizi sadece salatada yiyenler. Her öğün olsa yerim diyenler. Kereviz salatası iftarada çok yakışıyor. Portakallı kerevizi severim ama bu yoğurtlu kereviz salatası

MALZEMELERİ

2 orta boy kereviz
1 kase suyu süzülmüş yoğurt
1,5 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI

Kerevizin kabuklarını soyup, rendeleyin. Bir kabın içine koyun. Süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ekleyip güzelce harmanlayın.Kerevizin büyüklüğüne göre yoğurt mayonez oranını ayarlayabilirsiniz.Servis tabağına alıp üzerine iri çekilmiş ceviz içini ve yeşil kereviz yapraklarını serpip servis yapın. Afiyet olsun.

SUSAMLI ÇITIR MİLFÖY BÖREK

Simit tadında, susamlı çıtır milföy börekler. Yapması şipşak şahane.. Ara sıcak olarak sunulduğunda sofrada iz bırakacak. İç harç dilediğiniz gibi çeşitlendirilebilir. Size kalmış. Susamlı Çıtır Milföy Börek: milföy börek yapması bakımından oldukça kolay börek tarifidir. Kat kat, çıtır çıtır yapısı ise herkesin çok sevdiği özelliğidir.

MALZEMELERİ

8-10 yaprak milföy hamuru
1 bağ ıspanak
5-6 dilim pastırma
1 adet küçük soğan
1 adet küçük kapya biber
1 kase beyaz peynir
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı susam

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Önce küp doğranmış biberleri ve soğanı biraz yağda kavuruyoruz. Ardından Ispanaklı yıkayıp doğruyoruz. Üzerine biraz Tuz serpip elimizle ovuşturuyoruz. Hacmi yarı yarıya inmeli. Ispanağın içine kavrulmuş soğan ve biberi, az yağlı peyniri ve dilimlenmiş pastırmaları ilave edip harmanlıyoruz.Milföy hamurunu un serpilmiş tezgahta hafifçe açıp uç kısmına iç harçtan koyuyoruz. Rulo yapıp dilimler kesiyoruz. Susamı yağsız bir tavada kavuruyoruz. Yumurtayı çırpıyoruz. Böreği önce yumurtaya sonra susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

PATATESLİ SULU KÖFTE

Haberin Devamı

Misket köfteli patatesli yemeğe kim hayır der. Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği yemeğimizi yapmak için önceden köfteleri hazırlayıp buzlağa atarsanız iftar öncesi hazırlama kısmını çok azaltmış olursunuz.Patatesli Sulu Köfte Yemeği: minik minik yapılan köfteler patatesle buluşup salçalı sosla pişirildiğinde yemelere doyulmaz.

MALZEMELERİ

300 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
2 adet patates
1 tatlı kaşığı dolusu karışık köfte baharatı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un

YAPILIŞI

Kıymayı, soğan rendesini, baharatları, ve ufalanmış ekmeği derin bir kaseye koyun. İyice yoğuruyoruz. Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp şekil veriyoruz. Unu tabağa alıp köfteleri una buluyoruz.Soğanı küp küp doğruyoruz. Tencereye yağ koyup soğanları hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Küp doğradığımız patatesleri salçalı soğanlı karışıma dahil ediyoruz ve karıştırarak bir süre kavuruyoruz. Üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
En son tencereye tuz ve köfteleri ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatıp orta ocakta pişmeye bırakıyoruz. Patatesler piştiğinde yemeğiniz pişmiştir. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

3 RENKLİ İRMİK TATLISI

Üç renkli, üç farklı aromalı irmik tatlısı. Her katı ayrı, her katı ayrı güzel. Mutlaka yapıp yemelisiniz. Bizim mutfağımızda irmik yoğun olarak kullanılır. Hem tuzlularda hem tatlılarda. Ama tatlılara yakıştırdığımız kadar başka hiçbirşeye bu kadar yakıştırmayız.

MALZEMELERİ

1 lt. süt
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
2 adet havuç
1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIR

Süt,şeker ve irmiği tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan almaya yakın vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave ediyoruz. Karıştırıp yoğunlaştığında ocaktan alıyoruz.Başka bir tencerede doğradığımız havuçlara biraz su koyup haşlıyoruz. Yumuşadığında suyu ve biraz pudra şekeriyle blanderdan geçiriyoruz.Orta boy borcamı yağlıyoruz. 1/3 ü nü borcama sade irmik tatlısını yayıyoruz.Geri kalan irmik tatlısını ikiye bölüyoruz. Bir tanesine kakao ekleyip karıştırıyoruz. Sade irmik tatlısının üzerine yayıyoruz.Diğerine blanderdan geçirdiğimiz havuçları ekleyip karıştırıyoruz. kakaolu irmik tatlısının üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında soğutup dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları