Rüzgar Şef ile Ramazan 10. Gün Menüsü || Çorbadan tatlıya enfes iftar yemeği tarifleri

Gerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...

Haberin Devamı

KÖFTELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELERİ

100 gr. kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
5-6 su bardağı sıcak su
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Rüzgar Şef ile Ramazan 10. Gün Menüsü || Çorbadan tatlıya enfes iftar yemeği tarifleri

YAPILIŞI

Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip kaseye alın, içine kıyma, un, baharatları ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp misket gibi yuvarlayıp una bulayın.
1 lt. suyu kaynatın. İçine arpa şehriyeleri ve köfteleri atıp 10 dakika kaynatın.
Diğer bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, unu iyice çırpın. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyesiyle karıştırın ardından hızlıca terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırın.
Bir taşım kaynatın. Tavada tereyağını eritip nane ekleyin karıştırın. Çorbaya ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

MERCİMEKLİ PİRİNÇ PİLAVI

Kıbrıs'ın ünlü mücandra pilavı. Sadece tek başına tüketilebileceği gibi yanında kebapla ikram edilir. Oldukça bu pilavı yapması hem kolay hem de oldukça ekonomiktir. Kıbrıs'ta yaşarken en sevdiğim Kıbrıs yemeklerinden biriydi.

MALZEMELERİ

1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su koyuyoruz. Haşlanıncaya kadar pişiriyoruz.Pirinçleri yıkıyoruz. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıp pirinçleri ekliyoruz ve kavuruyoruz. Üzerine 1 su bardağı su yarım su bardağı haşlanmış mercimein suyundan koyuyoruz tuz ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı koyup soğan ve sarımsakları koyup kavruyoruz. Rengi değişen yumuşayan soğanların üzerine nane ilave edip karıştırıyoruz. Pilavın içine haşlanmış suyu süzülmüş mercimeği koyuyoruz, soğanlı karışımı ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun

Haberin Devamı

ACILI EZME SALATA

Kebapçıların fix yancısı. Ramazan pidenizle suyuna bandıra bandıra yemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız. Acılı ezme mezesiyle karıştırmayın. Bu enfes bir salata tarifi. Acılı ezme lezzetinde kaşık salataya benzeyen müthiş bir eşlikçi.

MALZEMELERİ

4-5 adet domates
2-3 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
6-7 dal taze soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
yarım limon
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay kaşığı nane ve pul biber

YAPILIŞI

Salçayı, baharatları, sarımsağı, zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.Yeşillikleri ince ince kıyın. Salçalı karışıma ilave edin. Biberleri domatesleri minik küpler halinde doğrayın
Onları da kaseye ilave edin. Tüm sos malzemelerini ekleyip güzelce karıştırın. Servis tabağına koyun Afiyet olsun

Haberin Devamı

FIRINDA PATLICAN KEBABI

Şu görüntüye bakıp bu yemeği yapmamak olmaz. Yapımı kolay, ön kızartma istemeyen, hafif, oldukça güzel ve doyurucu bir yemek. Özellikle patlıcanın bol zamanında yapıldığında çok çok lezzetli olur. Bu tepsiyi masaya götürdüğünüzde konuklarınızın aklını başından alacaksınız.Patlıcan Türk Mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Hele iyi yapılmış bir patlıcan kebabına kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum.

MALZEMELERİ

KÖFTESİ İÇİN
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

YEMEK İÇİN

3 adet patlıcan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç çeri domates
2-3 adet çarliston biber

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Köfte malzemelerini derin bir kase içine koyup güzelce yoğurun. Köftenin iyi yoğrulması çok önemli. Dilerseniz arzu ettiğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz. köfte şekline getirin.
Patlıcanları dilimliyoruz. Bir patlıcan, bir köfte şeklinde tepsiye diziyoruz. Üstüne domates ve biber dilimleri koyuyoruz.Sos için salça, zeytinyağı baharat ve su ilave edip karıştırıyoruz. Tepsiye döküyoruz. Üstünü yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. son 20 dakika kala üstünü açıp üstü kızaracak şekilde pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

ÇİLEKLİ MAGNOLİA PUDİNG

Ağır bir yemeğin ardından biz hep hafif bir tatlı öneririz. NewYork'dan çıkıp ülkemize kadar gelip her evde pişen manolya tatlısı var huzurlarınızda. Çilekle yaptığımız sütlü tatlımızı dilerseniz mevsimine uygun meyvelerle yapmanız mümkün. Magnolia Puding, New York'taki bir pastanenin popüler tarifi. Orijinal tarif muzla yapılıyor. Türk bloglarında bol bol çileklisi yapılıp Türkiye'de ki evlerde löpür löpür tüketiliyor.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

1 lt. süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı dolusu şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml. süt kreması
1 adet limon kabuğu rendesi

SÜSLEME İÇİN

15-16 adet çilek
1 küçük paket bebe bisküvisi

YAPILIŞI

Altı kalın tabanlı bir tencereye süt, yumurta sarısı, nişasta ve unu ekleyin karıştırın. Bolca çırpın. İçine şekeri koyup ocağa koyun kısık ateşte karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.5 dakika boyunca çırparak soğutmaya çalışın. İlk sıcaklık gittikten sonra süt kremasını ekleyerek çırpın.
Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Çileklerin düzgün olanalrını süslemek için kullanın diğerlerini ince ince dilimleyin.Bebe bisküvisinden 2-3 kaşık alıp borcamın altına serpin. Üzerine yavaşça pudingi dökün. İnce bir tabaka olsun. Yanlara çilek dilimlerini yerleştirin. Ortasına bebe bisküvisinin yarısını dökün. Yayın. üstüne pudingin geri kalan kısmını yavaşça döküp yayın. En üste kalan bisküvileri serpin. Üstünü çelkele süsleyip soğutun. Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapın. Dilimlenmeyecektir, kaşıkla servis yapın. Afiyet bal olsun.

Yazarın Tüm Yazıları