GeriEt Yemeği Tarifleri Fajita tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fajita tarifi

Fajita tarifi

Tadı damağınızda kalacak, farklı ve pratik bir tarif mi aramıştınız? O zaman Meksika mutfağının geleneksel tariflerinden fajita'yı mutlaka denemelisiniz. Kısa süre içinde yapıp yiyebileceğiniz fajita'yı avokadodan yapacağınız guacamole sosu ve tortilla ekmekleri ile servis edebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana şinitzel
  • 4 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fajita tarifi Nasıl yapılır?

Etleri uzun uzun parmak şeklinde doğrayın. Soğanları ayıklayın ve dört parçaya bölün. Yağda etlerle birlikte kavurun. Kesillmiş kırmızı ve yeşil biberleri de içine atın. Kavurmaya devam edin. Soğanlar kızarınca soya sosunu ve karabiberini atıp servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın.