MENÜ

Hatay Mutfağı

Hatay Mutfağı ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Hatay Mutfağı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 184 Hatay Mutfağı haberi bulunmuştur.

Hatay Mutfağı Haberleri

Maceracılara hırsız kebabı

Maceracılara hırsız kebabı

‘Medeniyetler sofrası’ denildiğinde aklımıza Hatay mutfağı gelse de Kıbrıs mutfağı aynı unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kıbrıs; Antik Yunan, Mısır, Arap, Latin Avrupa ve Türk mutfağının en güzel örneklerini harmanlayarak günümüze taşıyor. Zeytinyağının özel bir türü olan ‘karayağ’ yemeklerin yanı sıra genç kızların saçlarına, delikanlıların ise kaytan bıyıklarına sürülürdü. Macerayı anlatan hırsız kebabı, Kıbrıs’ta, kesinlikle istemeniz ve tadına bakmadan dönmemeniz gereken bir lezzet.

22.10.2018Seyahat
Hatay mutfağının en iyi 10 temsilcisi

Hatay mutfağının en iyi 10 temsilcisi

Binlerce yıllık birikim ve sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı 600 civarında lezzete ev sahipliği yapıyor. Öyle ki Antakya geçen sene UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilerek gastronomi kenti ilan edildi. Bu hafta Hatay mutfağını Antakya dışında en iyi temsil eden restoranları seçtik. İşte Hatay’a gitmeden bu mutfağı keşfedeceğiniz en iyi adresler…

15.10.2018Seyahat
Medeniyetler diyarı: Hatay

Medeniyetler diyarı: Hatay

Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı Hatay. Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yer burası… Yeşil ve maviye dair birçok güzelliği barındırıyor. Kültürü ve tarihi bir kenara Hatay’ı özel kılansa mutfağı… Öyle ki, 2017’de UNESCO'nun ‘Dünya Gastronomi Şehirleri’ listesine girdi. Bu sefer doğup büyüdüğüm topraklarda daha önce gitmediğim yerlere gittim ve lezzetler tattım. Memleketi farklı bir gözle gezmek değişik bir tecrübe oldu. İşte size Hatay gezi rehberi…

5.09.2018Seyahat
Nusret sosyetik ben halk tipiyim

Nusret sosyetik ben halk tipiyim

22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.

10.07.2018Magazin
Hatay mutfağı dünyada markalaşıyor

Hatay mutfağı dünyada markalaşıyor

UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen, kendine has özellikleri ve zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay mutfağı, lezzetlerini dünya ile paylaşacak.

27.06.2018Seyahat
Hoşgörü başkenti: Hatay

Hoşgörü başkenti: Hatay

Bir şehir, düşünün!... Farklı dinden ve inançtan insanlar sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşıyor olsunlar. Kavgadan uzak dursunlar, sevgide saygıda kucaklaşsınlar.  “Ezan, Hazzan ve Çan” sesiyle dinler arası diyaloğun taçlandığı ve yaşandığı bir yer düşünün. İşte burası Hatay.. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, doğup büyüdüğü şehri bakın nasıl özetliyor;  “ Bu toprakları anlatmaya başlamak için belki de en doğru kelime; Hoşgörü!..”

25.05.2018Seyahat
Hatay’da Akdeniz Ülkelerinin lezzet zirvesi 3 Eylülde başlıyor

Hatay’da Akdeniz Ülkelerinin lezzet zirvesi 3 Eylül'de başlıyor

Hatay’da Akdeniz Ülkelerinin lezzet zirvesi 3 Eylül'de başlıyor.

2.09.2014Ekonomi
OMG: Of Muhteşem Götür

OMG: Of Muhteşem Götür

OMG; Ataşehir’in yeni gözdelerinden. Sadece altı masayla hizmet veriyor. Kokusuz kuzu yemekleri vaat ediyor ve 120 santimlik pideleri görüntüsüyle bile doyuruyor

28.04.2012Seyahat
Yeni yıl akşamı için 13 gezginden 24 öneri

Yeni yıl akşamı için 13 gezginden 24 öneri

Aralarında yazarlar, müzisyenler, oyuncular, sivil toplum örgütü liderleri olan 13 gezgin, yaşadıkları en güzel yılbaşı tatillerini anlattı, yeni yıl akşamı için dostlarına önerdikleri mekânları sıraladı. Yazar Nazlı Eray, iki kez yılbaşını geçirmek üzere gittiği Hawaii’nin Honolulu kentinden dönmekte zorlandığını söylüyor. Piyanist Fazıl Say’ın yurtdışından önerisi İsviçre’nin Luzern kenti, Türkiye’den ise Patara sahili. Şarkıcı Attila Atasoy, unutamadığı yılbaşılarından birini Şili’nin güney ucundaki Punte Arenas’ta, diğerini Çanakkale’nin Küçükkuyu kasabasında geçirmiş.

19.12.2010Seyahat
Bahçe keyfinin en iyi 10 adresi

Bahçe keyfinin en iyi 10 adresi

Bu hafta jürimiz, güneşin insafsız yakıcılığından kaçabileceğimiz, sabah püfür püfür kahvaltı edip geceleri yıldızların altında serinleyebileceğimiz bahçeleri seçti. Kimisi İstanbul’da; Sultanahmet ile Ayasofya’nın tam ortasında bir eski zaman bahçesi, kimisi Boğaziçi’nin bir terası, kimisi Ege’de bir turunç gölgesi. Sadece bahçeli olmaları da yeterli değil kuşkusuz. Yemekleri ve servisleri de iyi ve incelikli olmalı, her birinde kendine has bir özellik bulunmalı.

10.07.2009Seyahat
Hatay lezzetleri İstanbulda meraklılarıyla buluşuyor

Hatay lezzetleri İstanbul'da meraklılarıyla buluşuyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Hatay’ın Turizm ve Gastronomi Günleri, İstanbul Maltepe'de başladı.

Adana Lezzet Festivali için nefesler tutuldu... Guinness rekoru kırılacak

Adana Lezzet Festivali için nefesler tutuldu... Guinness rekoru kırılacak

Bu yıl 4-6 Ekim arasında "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla düzenlenecek "3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali"nin tanıtımı yapıldı.

Gastronomi turizmi çerçevesinde seyahat edenlerin yüzde 88i için iyi yemek önemli

Gastronomi turizmi çerçevesinde seyahat edenlerin yüzde 88'i için iyi yemek önemli

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Mersin, Adana, Antakya ve Gaziantep illerinde gastronomi ziyaretçi sayısının yılda 3 milyonu bulduğunu, hedeflerinin 3 yılda bunu 10 milyona çıkarmak olduğunu belirterek, "Türkiye'de gastronomi turizmi çerçevesinde seyahat eden turistlerin yüzde 88'i destinasyon tercihlerinde iyi yemeğin önemine vurgu yapıyor. Türkiye'de gastronomi turizmi turlarına katılanlar yüzde 25 daha fazla harcama yapıyor" dedi.

3 milyon kişi gastronomi için seyahat ediyor

3 milyon kişi gastronomi için seyahat ediyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya "Mersin, Adana, Antakya, Gaziantep illerinde gastronomi ziyaretçisi sayısı yılda 3 milyonu buluyor. Hedefimiz, 3 yılda bunu 10 milyona çıkarmak" dedi.

8.09.2019Ekonomi
Güneydeki gastronomi zincirini Adana tamamlayacak

Güneydeki gastronomi zincirini Adana tamamlayacak

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kadim kültüre ve tarihe sahip Adananın UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında ’Gastronomi kenti’ olarak tescillenmesi halinde, bu ağda yer alan Hatay ve Gaziantep ile birlikte inanç ve gastronomi koridorunun güney zincirinin tamamlanmış olacağını söyledi.

Ünlü şefler Perunun gastronomi atağını anlattı: Bir zamanlar sadece patatesle bilinirdi...

Ünlü şefler Peru'nun gastronomi atağını anlattı: "Bir zamanlar sadece patatesle bilinirdi..."

Türkiye'nin ünlü şefleri Maksut Aşkar, Aylin Yazıcıoğlu ve Yılmaz Öztürk, Yaşar Üniversitesi’ne konuk oldu. Türkiye gastronomi turizmine katkı sağlayacak öneriler sunan ünlü şefler, yakın bir tarihe kadar yalnızca patates çeşitliliği ile tanınan Peru’nun doğru tanıtım politikalarıyla gastronomi alanındaki hızlı yükselişine dikkat çekti.

Künefe nasıl yapılır İşte evde künefe tarifi ve hazırlanışı

Künefe nasıl yapılır? İşte evde künefe tarifi ve hazırlanışı

Künefe nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlıya hayır diyemeyen vatandaşlar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ortadoğu'nun dört bir yanında yapılan künefenin nasıl yapılacağı ev hanımları tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, künefe nasıl yapılır? İşte evde künefe tarifi ve hazırlanışı.

Bakan Ersoy: 2018de konaklama gelirlerimiz 10 milyar dolar olacak

Bakan Ersoy: 2018'de konaklama gelirlerimiz 10 milyar dolar olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018'de konaklama gelirlerin 10 milyar dolar olacağını söyledi

9.12.2018Ekonomi
Hatayın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluşuyor

Hatay'ın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluşuyor

Hatay'ın eşsiz lezzetleri ve yöresel ürünleri İstanbullularla buluştu. 16 Aralıkta sona erecek gastronomi şenliği için Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği Genel Sekreteri Adnan Dolapcıoğlu, Hatay UNESCO tarafından, 26. Gastronomi Yaratıcı Şehir ünvanına sahip dedi.

Şehir istilası onların işi

Şehir istilası onların işi!

Onlar için can boğazdan geliyor, kalplerine giden yol tabii ki midelerinden geçiyor. Kendilerini ‘ayı’ olarak tanımlıyor, sınırsız öğün vaadeden restoran stoklarıyla yarışıyorlar. Facebook’ta yeme-içme üzerine yaptıkları lobicilikle 21 bin üye sayısına ulaşan oluşum Mide Lobisi’nin kurucularıyla buluştuk!

19.05.2018Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

Nusret sosyetik ben halk tipiyim

22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.

9.07.2018

Hatay'ın en lezzetli mekanları

Hatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...

22.02.2017

Kalbimi bırakarak ayrıldığım şehir

Hatay her gidişimde tarihine, hoşgörü atmosferine, kozmopolit dokusuna ve eşsiz lezzetlerine ilk kez keşfeder gibi hayran olduğum bir kent.

8.06.2016

Kalbimi bırakarak ayrıldığım şehir: Hatay / Antakya

Hatay her gidişimde tarihine, hoşgörü atmosferine, kozmopolit dokusuna ve eşsiz lezzetlerine ilk kez keşfeder gibi hayran olduğum bir kent. Hatay yemekleri, bu güzel kentin tarihi, Hatay'da nerede kalınır, nereleri gezilir gibi ipuçları bu yazıda...

8.06.2016

10 yeni trend

Beslenmenin de farklılaşan trendleri, zaman zaman moda haline gelebilen yeni tüketim kalıpları var. Bunların kimi akılcı, faydalı ve “olması gereken” şeyler. Kimi de geçici, anlamsız, zorlama kokan “yanlış” değişimler. Bu yazıyı beslenme seçimlerindeki değişimlerden bazılarına ve “en yenileri”, “en çok beğenilenleri”ne ayırdık. Buyurun...

26.05.2016

Çeşme Festivali’nde saklanan acı gerçek iki belediye önce kapıştı, sonra da barıştı

Efendim ben bu yazıyı Cuma günü yazıyorum. O nedenle bu yıl 21’incisi düzenlenen ve dün sona eren Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Çeşme Müzik Yarışması sonuçları konusunda bir yorum yapamayacağım.

3.07.2010

Yolcu beraberi altın için 3 kilo sınırı koyun kaynağını sormayı

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, 9-12 Ekim’de İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek “8. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Konferansı”na hazırlanırken sektörünü şöyle tanımladı:

7.10.2019

Festival aşkı

Son dönemde şehirler, hatta ilçeler kendi şehir turizmini yaratmak ve ‘markalaşmak’ için festivaller yapmaya başladı.

20.08.2019

Gaziantep’in hedefi gastronomide uluslararası destinasyon olmak

GAZİANTEP Belediye Başkanı Fatma Şahin geçen gün İstanbul’daki buluşmamızda bu yıl ikincisi 12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin nasıl hedef büyüttüğünü anlatıyor.

7.08.2019

Gelibolu yavaş şehir olur mu?

Ramazan Bayramı tatilimi Gelibolu’da geçiriyorum. Yıllar sonra doğup büyüdüğüm kasabada anne evinde 10 gün kalabilmek büyük lüks.

8.06.2019

Doğru Seçim Güneydoğu

Türkiye tarih açısından dünyanın gözbebeklerinden biri. Öyle değerli, öyle anlamlı ve eşsiz topraklara sahip olan ülkemizin her yeri birbirinden güzel ve görülmeye değer.

21.05.2019

Antakya’dan arta kalanlar

Hatırlamasam da babamın görevi nedeniyle 2-4 yaş arasını geçirdiğim Antakya’ya kendimi hep yakın hissettim.

20.04.2019

Anadolu mutfağı havalimanında

İstanbul Havalimanı’nda yer alan Tadında Anadolu restoranıyla bir işbirliğine imza attık. Türkiye’ye gelen veya ülkemizden geçen yabancı ziyaretçilerimize Anadolu mutfağını tanıtacağız.

24.02.2019

Anadolu mutfağı havalimanında

İstanbul Havalimanı’nda yer alan Tadında Anadolu restoranıyla bir işbirliğine imza attık. Türkiye’ye gelen veya ülkemizden geçen yabancı ziyaretçilerimize Anadolu mutfağını tanıtacağız.

24.02.2019

“Turizm her şeyden önce görünmeyen bir ihracat sektörüdür…”

Bu haftaki röportaj konuğum Tayyar Zaimoğlu… Yıllarca Adana’ya hem tekstil hem de turizm anlamında hizmet verip, istihdam yaratan aile…

10.09.2018

Bursa gastronomik kent olduğunu hatırlamalı

Gastronomi Turizmi Derneği, gastronomik marka kentlerimizde farkındalık yaratmak üzere başlattığı projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Bursa’nın lezzetlerini keşfetmek ve yerel yönetimlere destek olmak amacıyla bir gezi düzenledi. Basın Konseyi ve Gastronomik Seyahat Acenteleri’nden oluşan heyet Bursa Turizmi Platformu işbirliğiyle ağırlanırken, bilinmeyen ve unutulmuş lezzetleri markalaştırmak adına önemli işbirliklerinin de adımları atılmış oldu. İncelemeler sonrası Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ile gastronomi turizminde Bursa’nın önemi ve markalaşma adına gerekli yol haritası üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Boztepe, “Bursa dünyadaki sayılı gastronomik kentlerden biridir. Ancak üzerindeki tozun alınması gerekiyor” dedi.

20.08.2018

Kilisli teşrübeye postmodern dokunuş

Yeni nesil, geleneksel yemeklere mesafeli duruyor. Ayaküstü yemek ya da kafelerin estetik sunumlu yiyecekleri ile fotoğraf çektirmek, yemeğin lezzetini ikinci plana atmış durumda.

29.05.2018

İyi bir uyku sizi daha da güzelleştirir

Sağlığınızın altın anahtarlarından biri “iyi bir gece uykusu”dur. Uykusuz kişilerin kalp krizinden felce pek çok hastalığa yatkın hale geldiği yüzlerce araştırmayla kanıtlandı.

29.05.2018

Cibalikapı Balıkçısı’na kadın eli değdi...

Tam 18 yıl olmuş gazeteci Behzat Şahin, “Artık keyif aldığım işi yapmak istiyorum” deyip Cibalikapı Balıkçısı’nı açalı.

27.04.2018

Taşların oya gibi işlendiği bir kalekent

Anadolu’nun hiçbir kentinde -elbet Antakya’nın hakkını da teslim ederek- camileri, kiliseleri bu kadar iç içe, yan yana göremezsiniz. Mardin’de bu mabedlerin sadece binaları değil, sedaları, duaları da iç içedir.

10.04.2018