Bir dönem herkesin adından bahsettiği büyük bir Hollywood yıldızıydı… Kariyerinde yükselen, rol aldığı filmler çok ses getiren ünlü oyuncu bir anda ortadan kayboldu. Geri döndüğündeyse hayat onun için bambaşka bir noktaya gelmişti.
#SHARON STONESağlıklı yaşam, farklı beslenme tercihleri gibi popüler akımlar tadımlara da yansıyor. Artık miksolojistler yemeklere özel alkolsüz içecekler hazırlamaya ve ortaya harika eşleşmeler çıkarmaya başladı. Önümüzdeki birkaç yılın en büyük trendlerinden biri bu olacağa benziyor.
#Ebru ErkeYorucu bir kışın ardından sanırız ki hepimizin ihtiyacı güzel bir tatil... Tatil denince ilk akla gelen, Akdeniz sahillerimiz. Kimine göre fazla sıcak, kimine göre vazgeçilmez… Bizim içinse doğanın içinde olmaktır Akdeniz. Arkanda Toroslar, önünde sonsuz uzanan deniz, yemyeşil tabiat, büyüleyici tarih… Bu sebeple sizin için Antalya merkezden Datça’ya kadar güzel bir görülecek ve kalınacak yerler listesi hazırladık.
#AkdenizBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat Milor15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle dünyanın dört bir yanında içtiğim çayları düşündüm. Kimini bol baharatlı sanıp yanıldım, kiminin çöl çadırında gıda yerine geçtiğini öğrendim, Budist bir rahibenin elinden çay tatmışlığım bile var. İşte yıllar içinde bende yer eden çaylı hatıralar...
#ÇAYİzmir’de 11 şube ile yolunadevam eden Tuzu Biberi,‘kahvaltı’ denilince aklailk gelen yerlerin başındageliyor. Kurucu ortaklardanNehir Sipahi Kayadelen veAyhan Güner, tüm TuzuBiberi restoranlarında aynıkalite, lezzet ve ağıztadını sunabilmekiçin canla başla çalışıyor.
#1Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, bazı mahalleler sular altında kaldı. Evleri, arabaları su bastı. Ankara’da bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp. Meteoroloji ‘bahar’ yağmuru uyarısı vermişti ama sıcağın kendisini iyice hissettirdiği bir haziran ayında kimse bu kadarını beklemiyordu. Ekim görünümlü haziran günlerini yaşıyoruz âdeta. İyi de bu soğuk ve yağmurlu hava nereden çıktı? Yağışlar ne kadar sürecek? Ve dahası, tüm bu su baskınlarından sadece ‘iklim değişikliği’ mi sorumlu? Bakalım.
#AnkaraDünyanın pek çok farklı ülkesine gerçekleştirdiğim çay seyahatlerimin hepsinde yanımda bir demlik ve ince belli taşıdım. Durun, hemen ‘delirmiş’ demeyin. Dünyanın en iyi üreticilerinin veya çay satıcılarının Türk çayı hakkında ne düşüneceklerini çok merak ediyordum... Gelin, 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle sizi favori çaylarım eşliğinde bir tura çıkarayım.
#Türk ÇayıO, Türkiye’nin en önemli söz yazarı ve bestecilerinden. Hafızalara kazınan sayısız hitin sahibi, ‘popun kralı’. Şimdi yeni single’ı ‘Biz İstemezsek’le gündemde. Serdar Ortaç’la kariyerinde geldiği noktayı, hastalığını, hatalarını, pişmanlıklarını ve hayattan aldığı dersleri konuştuk: “30 seneye bir sürü güzellik ve acı sığdırdım. Şu an anılarım benim hazinem. Hepsi benim için mücevher gibi.”
#GazetehaberleriSöyleyince basit gibi gelebilir ama en lezzetli yemeklere gereksiz süsten kaçıp sadece en temel şeyleri yaparak ulaşılıyor. Yeter ki kullandığınız ürünler doğal, yöresel, mevsiminde ve pişirdiğiniz yer odunla yanan taşfırın olsun.
#Wolfe RanchBir ülke hayal edin. Sizin filmlerinizi sizden daha çok izleyen. Milli maçlarınızı sizden daha yakından takip eden. Dış siyasetinizi sizden daha iyi bilen. Şehit verdiğinizde sizden daha çok üzülen. Tek davetinizle gözünü kırpmadan peşinizden gelen. Güzel olurdu değil mi? Peki ya gerçekten böyle bir ülke varsa? O zaman Azerbaycan’a hoşgeldiniz. Size bu güzel ülkenin güzel şehri Bakü’den bahsedeceğim…
#BaküYıllarca Türkiye’yi karış karış dolaştı, yol üstündeki lezzet duraklarını keşfetti. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış yemek hazineleri onunla gün yüzüne çıktı. Hürriyet’teki yazılarıyla yeme-içme kültürünün bilinmeyenlerini tartışmaya açtı. Mehmet Yaşin, şimdi de bizi kendi evimizin mutfağına davet ediyor. Yeni kitabında, “Yumurta bile kıramam” demenin marifet olmadığını, basit yemekler pişirerek hayatımıza katabileceklerimizi anlatıyor.
#Mehmet YaşinBaşlıktaki cümleyi Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Kenan Evren, o korkunç kazadan sonra söylemişti. Bu sözden bir hafta sonra Almanya, yüksek oranda radyasyon içeren 62 ton Türk çayını geri yolladı. Faciadan 33 yıl sonra yayımlanmaya başlayan mini dizi ‘Çernobil’, şu an tüm dünyada en çok izlenenlerden biri. Türkiye için bir televizyon yapımı olmanın çok ötesinde; yanı başımızda yaşanmış ve bugün bizim de hâlâ sonuçlarına katlandığımız bir tarih. Yaşı 40’ın üzerinde olanlar, unutuluştan geri dönen bir kâbus gibi izliyor diziyi. Belki de ilk kez birileri en anlaşılır haliyle 26 Nisan 1986 gecesi ve sonrasında ne yaşandığını anlatıyor. Milyonlarca başkaları ölmesin diye kendi hayatlarını bir görev gibi feda edenleri seyrederken gözlerimiz doluyor. Peki, Türkiye faciadan nasıl etkilendi? Bugüne kadar uzanan sonuçları ne oldu? Çernobil hakkında hatırlamak isteyeceğiniz her şey burada...
#Greenpeace’Katar'ın başkenti Doha, tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle ve yemekleriyle ünlü özel bir başkent. Şimdi bana "Neden Katar, neden Doha?" diye soracaksınız. Eminim yazımı okuduktan sonra neden bu özel yeri seçtiğimi anlayacaksınız. İşte benim Doha seyahatim...
#SeyahatEndonezya’nın 18 bini aşkın adasından yalnızca biri Bali. Adanın en önemli özelliklerinden biri de çalışan insanların mutluluğu ve turistlere gösterdikleri sıcakkanlılık. Hint Okyanusu’ndaki büyülü coğrafyayı keşfe MaNga’nın solisti Ferman Akgül gitti ve izlenimlerini yazdı.
#Endonezya