Geçtiğimiz hafta bütün dünya bir düğün törenine gözlerini dikti... Törenin yapıldığı ülkenin önde gelen politikacıları, kraliyet ailesi üyeleri ve aristokratları o törende buluştu. Başkentte bulunan tarihi mekandaki törenin ardından 400 seçkin konuk, gelinin ailesine ait olan dağ manzaralı malikanede kutlama yemeğine katıldı.
#Jose Luis Martinez AlmeidaPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekDünyanın neresinde olursa olsun, kim evlenirse evlensin belli kişilerin düğün ya da nikah törenleri herkesin ilgisini çeker. İşte dün bunun yeni örneklerinden biri yaşandı. Aslında bu düğünün bu kadar ilgi çekmesinin en önemli nedeni de evlenenlerin kamuoyunun dikkatini çeken kişiler olmasıydı.
#İspanyaEt pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…
#EtMasterChef Kilis pie tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kilis tava en yöresel lezzetlerimizden biri. Bu nefis yemek Somer Şef'in yorumuyla da ayrı güzel oluyor. Peki Kilis pie nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapım aşamaları...
#Kilis PieEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanAnadolu’da öğünlerin vazgeçilmezi bulgur; doyurucu, pratik, besleyici ama hepsinden öte çok lezzetli. Buğdayın kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bu bize has ürün mutfağımızın da yapıtaşlarından. Kıymayla birleştiğinde ayrı bir nefasete dönüşüyor, elle yuvarlanıp yemeklere eklendiğinde tadına doyum olmuyor. İnce simit olanın da kalın, dişe gelir irisinin de yeri ayrı. Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi’nin farklı yörelerden derlediği bu tariflerin her biri şahane.
#Şef Doğa ÇitçiGürültü yüzünden üst katında oturan ailenin 2’si çocuk 5 ferdini av tüfeğiyle vurarak öldüren Tahsin Ünsür, “Gürültüleri hiç bitmedi. Eşimin ölümünden sonra huzurum daha da kaçtı ve artık seslere tahammül edemez hale geldim” diye konuştu.
#Tahsin ÜnsürAnkara'nın Sincan ilçesinde üst kat komşusu ailenin 5 üyesini av tüfeği ile vurarak öldüren Tahsin Ünsür'ün ifadesi ortaya çıktı. Ünsür, "Balkona gidip çocuklara ateş edip etmediğimi bilemiyorum. Çocukların ölümü de muhtemelen benim eylemim sonucu gerçekleşmiştir. Çünkü eve geliş sebebim çocukların çıkarmış oldukları gürültü nedeniyleydi. Eşimin ölümünden seslere tahammül edemez hale geldim" şeklinde konuştu.
#AnkaraAnkara'nın Sincan ilçesinde üst kat komşusu ailenin 5 üyesini av tüfeği ile vurarak öldüren Tahsin Ünsür'ün ifadesi ortaya çıktı. Ünsür, "Balkona gidip çocuklara ateş edip etmediğimi bilemiyorum. Çocukların ölümü de muhtemelen benim eylemim sonucu gerçekleşmiştir. Çünkü eve geliş sebebim çocukların çıkarmış oldukları gürültü nedeniyleydi. Eşimin ölümünden seslere tahammül edemez hale geldim" şeklinde konuştu.
#AnkaraEuroLeague heyecanı geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da canlı yayınlarla Misli’de yaşanacak. Siz de hemen Misli’ye üye olarak tüm sezon boyunca birbirinden heyecanlı karşılaşmaları canlı izleyin, “Süper Oran” farkıyla daha yüksek oranlara sahip olun! İşte EuroLeague’e ait detaylar…
#MisliKıyma ve soğanlı, sulu iç harcı incecik hamura sürülüp kapatılıyor. Yağa girince hamuru nar gibi kızarırken içinde oluşan buhar da kıymayı pişiriyor. Ortaya içi sulu kalmış nefis bir börek çıkıyor. Göçmen Tatarlar Anadolu’ya getirince Eskişehir mutfağının parçası olup coğrafi işaret tescili de alan çiböreğin en iyisi nerelerde yapılıyor, jürimize sorduk.
#Pişi