Yine bir pazartesi, yine bir “Akşama ne pişirsem?” stresi… Üstelik hava çok soğuk, bu nedenle içimizi ısıtacak bir şeyler arıyoruz. Ama bir yandan da hafta sonu bozduğumuz diyetleri toparlayacak, sağlıklı, kalorisi çok yüksek olmayan yemekler arıyoruz. Bunların hepsini bir arada bulunduran nefis yemek tarifleri hazırladık sizin için. Üstelik tariflerimiz oldukça pratik. Yani işten eve gittiğinizde kısa süre içinde hazırlayıp yiyebilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan, huzurlarınızda çalışanların “Bugün ne pişirsem?” derdine çare olacak pratik yemek tarifleri…
#Günün MenüsüHep aynı yemekleri yemekten sıkıldınız, biliyoruz, çünkü biz de aynı durumdayız. Bu nedenle sürekli yeni yemek tarifleri öğrenmeye çalışıyor, akşam eve gittiğimizde kısa sürede pişirebileceğimiz kolay yemek tarifleri arıyoruz. Siz de “Bugün ne pişirsem?” diye dertlenen çalışanlardansanız, kısa sürede hazırlayıp sofraya koyabileceğiniz nefis yemek tariflerimize bir göz atmalısınız.
#Bugün Ne PişirsemDışarıda hava buz gibi, Meteoroloji kar uyarısı yapıyor ve özellikle çalışanlar bu soğuk havada eve gidip güzel bir akşam yemeği yemenin hayalini kuruyor. Tabii ki "Bugün ne pişirsem?" sorusu eşliğinde... Siz de bu gruptaysanız, akşam yemeği için aradığınız kolay, ekonomik ve pratik yemek tariflerini listemizde bulabilirsiniz. İşte "Akşama ne pişirsem?" diye düşünenler için kısa sürede hazırlanacak nefis yemek tarifleri...
#Günün MenüsüBir hafta daha yine ev yemeği yemek isteyen çalışanların “Akşama ne pişirsem?” diye kara kara düşünmeleriyle başladı. Hafta sonunun ardından özellikle pazartesi günü akşam yemeğinde fast food'dan kaçınmak ve sağlıklı bir şeyler yemek çok önemli. Eğer siz de aynı fikirdeyseniz ve “Bugün ne yesem?” diye düşünüyorsanız tariflerimize bir göz atın. Mutlaka beğeneceğiniz bir şeyler bulacağınızdan eminiz.
#Bugün Ne PişirsemYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüDev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star Wars110. sayımızın Girişimcilik sayfasında; kariyer yolculuğu kurumsal firmalarda başlayıp, dünyayı daha güzel bir yer haline getirme motivasyonunun peşinden girişimciliğe varan Ahu Yurtoğlu ile girişimi İster Pişir İster Ye üzerine konuştuk.
#GirişimcilikBu da Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ın yeni numarası! Şa-ha-neeee bir ofis yapmış. Adı Yemeksepeti Park. İstanbul Levent’in göbeğinde. Görenin gerçekten dibi düşer. 510 kişinin çalıştığı mekân, sekiz ayda tamamlanmış. Ve sıkı durun, tam altı milyon dolar harcanmış! Çalışanların, home-ofis yerine ev konforunda ofis deneyimi yaşayabilecekler bir yer. Kapılar, duvarlar şeffaf. Duvarlarda müthiş sanat eserleri asılı. Ve bir ilk daha... Bu ofiste uyku odaları var! Toplam sekiz tane uyku odası, günün her saatinde çalışanlar tarafından kısa bir uyku molası için kullanılabiliyor. Bilgisayar oyunu oynayabileceğiniz odalar, spor salonu, yoga ve pilates yapabileceğiniz alanlar, salıncaklar, bilardo masası, masa tenisi, satranç, PlayStation odası... Bütün çalışanlar, dünyanın en pahalı sandalyelerinde oturuyor. Ve beş kat boyunca devam eden köprüler var. Her köprü kendi bulunduğu katın uyku odasına bağlanıyor ve dünyanın en ünlü filmlerinde yer alan Khazad-Dum, Cassandra, Kwai gibi köprülerin isimlerini taşıyor. Çünkü Yemeksepeti’nin 15 bin restoranla ayda sekiz milyon kullanıcı arasında köprü kurduğuna inanılıyor.
#Ayşe ArmanCUMA. Adalet Yürüyüşü’nün 9’uncu günü. Sabah Yeniçağa’ya varıyorum. Araçtan inip korteje ortasından dalıyorum. Sıcak mı sıcak, yaprak kımıldamayan bir gün. Asfaltın sıcağı yüzlerine vururken insanların kimi başından aşağı su boca ediyor... Yürüyenler arasında oruçlular da var.
#YazarlarŞu gördüğünüz kareler kaç aylık proje... Yani ikisini eşleriyle bir araya getirmek.... Biri Türkiye’ye geliyor, öbürü gidiyor. Biri müsait oluyor, öbürünün çekimi oluyor. Mehmet Abi’nin eşi Ülker Abla Bodrum’dan dönüyor. Bu sefer Vedat Bey’in eşi Linda Hanım’ın Amerika’da konferansları başlıyor. Tam olacak, ramak kalıyor; Vedat Bey rahatsızlanıyor. O iyileşiyor, haydaaa Mehmet Abi düşüp kolunu kırıyor. Geçen hafta şeytanın bacağını kırdık, Yaşinlerle Milorları Burgazada’da buluşturdum. Milorların deniz kenarındaki şahane villalarında. Martı seslerinin karga ve saksağan seslerine karıştığı bahçede. Neredeyse yemekten başka bir şey konuşulmayan, her kelimesinden lezzet, her anından kahkaha fışkıran o buluşmadan notlar okuyacaksınız şimdi. Fakat gecenin sonundaki bombayı daha en baştan şimdi anlatayım: Milorlar bizi tekneye uğurluyor. İskeledeki görevli, Mehmet Abi’ye Vedat Bey’i göstererek, “Abi, bu adam NTV’deki yemekçi adam değil mi” diye soruyor. Mehmet Abi “Evet o, Vedat Milor” diye adama dönüyor. Biletçi bu sefer: “Aaaa sen de CNN’dekisin!”
#Vedat Milor