Öğrencilere sıcak yemek müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere sıcak yemek müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 16:14

SABRİ Ülker Vakfı ile ortaklaşa yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi ödül töreninde öğretmenlere ödülleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından verildi.

Haberin Devamı


Kaya İzmir Termal Otelde düzenlenen törende konuşan Yahşi, Sabri Ülker’in azmin ve sebatın örneği bir insan olduğunu ve kendisini her zaman rahmetle andığını ifade etti.
Sabri Ülker Vakfı'nın yapmış olduğu çalışmalara da değinen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, genç nesillere sağlıklı beslenme alışkanlığı yönünde vakıf tarafından yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek; ruh sağlığının bile sağlıklı olmasının dengeli beslenme düzeni ile ilgili olduğunu belirtti. Öğrencilerin sabah okula kahvaltı yapmadan geldiklerini bu nedenle derslere dikkatli bir şekilde kendilerini veremediklerini altını çizen Yahşi, “Milli Eğitim İl Müdürü olarak çocuklarımızın her alanda ki gelişimleri bizim için çok önemli. Biz gelecek neslin sağlıklı nesiller olarak yetişmesini istiyoruz. Bilgi vermenin yanı sıra çocuklarımızın ruhsal ve bedensel sağlıkları için gerekli çalışmalar milli eğitim müdürlüğümüz tarafından yapılmakta" dedi. Ödül töreninde tekli eğitimin önemini vurgulayan Yahşi, sabahın erken saatlerinde okul yoluna düşen öğrencilerin kahvaltı bile yapamadan okula geldiklerini vurgulayarak, tekli eğitime geçilme çalışmaları tamamlandığında öğrencilerin kahvaltı yapmak için yeterli zamana sahip olacaklarını belirtti. İmkanı olan her okulda öğrencileri sıcak yemekle buluşturacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “Çocuklarımızda obezite hızla artmakta. Çocuklarımızın terör örgütlerinin ağına düşmemesi ve bağımlılıkları olmaması için, verilen mücadelemiz ne kadar önemliyse obeziteyle ilgili verilen mücadele de o kadar önemlidir. Obezite çocuklarımızı kuşatmak üzere. Çocuklarımızı mutlaka sıcak yemekle tanıştıracağız" dedi.

Haberin Devamı


"OKUL KANTİNLERİ DAHA SIKI DENETLENECEK"
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, okul kantinlerinde güvenli gıda çalışmalarına ağırlık verileceğini belirterek okul kantinlerinin daha disiplinli denetleneceğini ve özellikle hijyen kurallarına önem verileceğini söyledi. Yemekte Denge Projesi kapsamında yapmış olduğu çalışmalarla birincilik ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’den alan Konak Murat Reis İlkokulu öğretmeni Hülya Aytekin, sınıfında bulunan 26 öğrencinin ailelerine sağlıklı beslenme ile ilgili sunumlar yaptığını belirterek “Öğrencilerim artık sağlıklı gıdalar tüketiyor. Eskiden hazır gıda tüketirlerken şimdi ceviz badem üzüm yemeye başladılar. Her öğrencim kendine ait bir sağlık kitabı hazırladı" dedi. Sabri Ülker Vakfı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Yemekte Denge Eğitim Projesi" dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivitenin de ne kadar önemli olduğunu çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatmayı hedefliyor. Proje dahilinde İzmir’de 50 okulda öğrencilere dengeli beslenme tabağı ile sağlıklı beslenme bilgisi veriliyor. 8 bin 600 öğretmenin katıldığı çalışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!