SDÜ’de sınav krizi

Güncelleme Tarihi:

SDÜ’de sınav krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 13:14

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, sınav tarihi kriziyle çalkalanıyor.

Haberin Devamı

Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, sınav tarihi kriziyle karıştı. Fakültede okumak isteyen öğrenciler kılavuzdaki baraj sınavı tarihini özel yetenek sınavı tarihiyle karıştırınca onlarca mağdur fakülte yönetimi ile karşı karşıya geldi.

Isparta’da SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen özel yetenek sınavında sınav tarihi krizi yaşandı. Fakültenin resim, grafik, tekstil, seramik ve geleneksel Türk sanatları bölümüne girmek isteyen onlarca öğrenci, kılavuzdaki baraj sınavı tarihini özel yetenek sınavı tarihiyle karıştırınca 22 Ağustos Pazartesi günü yapılan değerlendirmeye giremedi.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

İki sınav arasındaki ayrımın açık bir dille yazılmadığını, tarihlerin net olarak belirtilmediğini söyleyen öğrenciler, mağdur edildiklerini iddia ederek baraj sınavının yeniden yapılmasını istedi. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı tartışmalara öğrenci velileri de dahil olunca konu Rektörlük makamına iletildi. 

Haberin Devamı

‘MAĞDUR SAYISI ÇOK FAZLA’

Yaşananları Hürriyet Akdeniz'e anlatan öğrenci velisi Yusuf Ala, “Bize dağıtılan kılavuzda sınav tarihleri karmaşık bir biçimde yazılmış. Benim çocuğum grafik bölümüne girmek için aylardır hazırlanıyordu. Sınav için geldiğimizde ilk aşama sınavının Pazartesi günü yapıldığını söylediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sadece biz değil burada yüzlerce öğrenci mağdur edildi” diye konuştu.

‘ALGILAMA HATASI OLMUŞ’

Sorunun algılama hatasından kaynaklandığını vurgulayan Fakülte Sekreteri Emine Dikmen, “Kılavuzda baraj sınavımızın 22 Ağustos tarihinde yapılacağı açık biçimde yazıyor. Ancak 5 farklı bölümün isimi plastik sanatlar bölümleri başlığı altında toplandığı için öğrenci ve velilerimiz bu ayrımı yapamamış. Biz konuyu hukuk müşavirliğimizle görüşüp mağdur öğrenciler için yeniden sınav yapmaya karar verdik. Sorun çözüldü” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!