Olmaz olsun böyle sevgi

Güncelleme Tarihi:

Olmaz olsun böyle sevgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2022 15:29

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Kimileri sevgisini hediyelerle, çeşitli sürprizlerle sevdiğine yansıtırken, kimi duyarsızlar da aşklarını tarihi Ankara Kalesi’nin surlarına yazı yazarak ilan ediyor. Sura zarar verenlerin bu sorumsuz davranışları, “Olmaz olsun böyle sevgi” dedirtiyor.

Haberin Devamı

‘Ankara’nın yaşayan tarihi’, Ankara Kalesi’nin surlarına duyarsızca yazı yazanlar bir türlü önlenemiyor. Tarihi surlara sprey boya ve kalemlerle isimlerini ve o günün tarihini yazıp kalp çizerek aşklarını ilan edenler büyük tepki çekiyor. Yazı yazanların artmasıyla tahribat giderek büyürken, kaleyi ziyarete gelenler karşılaştıkları bu manzaraya tepki göstererek önlem alınmasını istiyor. Kalenin, kentin seyir terası olarak hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çektiğine dikkat çeken bir vatandaş, “Kentte gezilecek yerler sıralamasında en üstlerde yer alan Ankara Kalesi’nin surlarındaki bu yazılar gerçekten hem üzücü hem utanç verici” dedi. Güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken bir bölge sakini de şunları söyledi:

Olmaz olsun böyle sevgi


GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE ÇÖZÜM BULUNMALI

“Yıl oldu 2022, halen kaledeki güvenlik sorununu konuşuyoruz. Yukarıda surlara, aşağıda kale duvarlarına ve evlerin duvarlarına sorumsuzca yazılar yazılıyor. Yıllar önce onaylanan ve kameralarının konulacağı yerlerine kadar belirlenen MOBESE sistemi bir an önce hayata geçirilmeli. Kamera olursa kimin yaptığı görülür, caydırıcı olur.

Olmaz olsun böyle sevgi


Burada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iki tane güvenlik görevlisi var. Yeterli gelmediği açık, sayının daha da arttırılması gerekiyor. Burası Ankara’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğradığı ilk noktalardan biri. Güvenlik önlemleri arttırılarak çözüm bulunmalı. Bu manzara Ankara’ya yakışmıyor.”

Olmaz olsun böyle sevgi


UYARI TABELASI DA TAHRİP EDİLİYOR

Kalenin tarihi surlarına yazı yazarak zarar verenler, düşme tehlikesine karşı ‘’Korkuluklara yaslanmak yasaktır!” uyarısının bulunduğu tabelaya da isimlerini kazıyarak zarar veriyor.

Olmaz olsun böyle sevgi


KÖŞELERDE ATEŞ YAKILIYOR

Haberin Devamı

Kentin tarihini temsil eden binlerce yıllık Ankara Kalesi’nde surlarda ateş yakılmaya devam ettiği de siyah kirli köşelerden belli oluyor.

Haberin Devamı

7 KASIM 2015

28 ARALIK 2015

17 HAZİRAN 2016

24 MAYIS 2021

Hürriyet Ankara, Ankara Kalesi’ndeki sıkıntıları daha önce “TARİHİ GADDARLIK”, “BUNUN ADI VANDALLIK” “TARİHE GRAFİTİ”, “ANKARA KALESİ’NDE ZAFİYET VAR” gibi birçok haberle gündeme taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!