Kılıç kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Kılıç kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2021 23:35

Ankara’dan İstanbul’daki Ayasofya Camii’ne gönderilen ve kısa sürede ziyaretçilerin ilgi odağı olan Ankara kedisi ‘Kılıç’ kayboldu. Kılıç için kamera görüntüleri tekrar tekrar inceleniyor.

Haberin Devamı

Pursaklar Belediyesi tarafından geçtiğimiz ağustos ayında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne gönderilen ‘Kılıç’ isimli Ankara kedisinden üzücü haber geldi. Ayasofya’da yaşayan Kılıç kayboldu. Üzücü haber, Kılıç adına açılan sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Duyuruda, “18 Ağustos 2020 tarihinde Ankara Pursaklar’dan Ayasofya Camisi’ne götürdüğümüz ve kısa sürede ziyaretçilerin sevgisini kazanarak ilgi odağı haline gelen sevimli Ankara kedimiz Kılıç kaybolmuştur. Görenlerin, bilgisi olanların lütfen ama lütfen bizim irtibata geçmesini önemle rica ediyoruz” denildi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İstanbul Ayasofya’da yaşayan güzel kedimiz kaybolmuştur. Çok endişeli ve üzgünüz” mesajıyla görenlerin ya da bilenlerin kendilerine ulaşmasını istedi. Kılıç’ın normalde bazen 3-4 gün görülmediği durumlar olduğunu belirten belediye yetkilileri, “Bu sefer dönmedi, kamera kayıtları incelendiğinde mamasını yiyor sonra açıdan çıkıyor” bilgisini verdi. Yetkililer, kamera kayıtlarının tekrar tekrar izlendiğini de belirtti.

Kılıç kayboldu


GLİ’YE ARKADAŞ GİTMİŞTİ

Haberin Devamı

Pursaklar Belediyesi’nce Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ünlü kedisi Gli’ye arkadaş olarak gönderilen Kılıç, Gli’nin 7 Kasım 2020’de ölmesiyle caminin tek kedisi olarak ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmişti. Adına açılan Twitter ve Instagram hesaplarından cami içerisindeki fotoğrafları ve videoları paylaşılan Kılıç’la ziyaretçiler bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyordu.

Kılıç kayboldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!