Direkt geçiş rahatlattı

Güncelleme Tarihi:

Direkt geçiş rahatlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 02:00

ODTÜ girişindeki yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle Eskişehir Yolu ve Anadolu Bulvarı’nda artan trafik pazartesi sabahı sürücülere kâbus yaşattı. ODTÜ yönetiminin güvenlik görevlisi sayısını artırıp, taşıt pulu olan araçlara direkt geçiş izni vermesi, dün trafikte yoğunluk oluşmasını engelli.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin(ODTÜ), ‘güvenlik tedbirlerini artırma’ kararının ardından kampüs girişlerinde yapılan kimlik kontrolü-arama nedeniyle yaşanan trafik sorunuyla ilgili ilk adım, dün geldi. Cuma günü başlayan, pazartesi sabahı ise Eskişehir Yolu ve Anadolu Bulvarı’nda trafiğin yoğunlaşmasına sebep veren girişlerdeki aramalarda dün ‘ODTÜ taşıt pulu’ olan araçlar direkt kampüse alındı. Öte yandan, ODTÜ Rektörlüğü, A kapısı girişindeki güvenlik görevlisi sayısını artırdı. 

KAPSAMLI DÜZENLEME GELİYOR

Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgilere göre ODTÜ yönetiminin konuyla ilgi bir toplantı yaptığı, güvenlik tedbirleri korunarak araç trafiğini etkilemiyecek kapsamlı bir düzenleme üzerinde çalışıldığı öğrenildi. ODTÜ’nün, kısa süre içinde düzenlemeyle ilgili bilgilendirme yapması da bekleniyor.

Haberin Devamı

KUYRUK KAYBOLDU

Önceki gün yaşanan trafik yoğunluğunun ardından, dün sabah A kapısında sayıları artırılan güvenlikler, taşıt pulu olan araçları bekletmeden kampüs içerisine aldı. Misafir araçlar ise giriş noktasında bekletilerek, kimlik kontrolü ve aramanın ardından kampüse girebildi. Yaya girişleri ise el dedektörleriyle üst araması yapılarak gerçekleştirilmeye devam etti. Önceki gün uzun kuyrukların oluştuğu Eskişehir Yolu ve ODTÜ A kapısı önündeki trafik akıcı bir şekilde ilerledi.

Direkt geçiş rahatlattı


Pazartesi günü Anadolu Bulvarı ve Eskişehir Yolu’nu kullanan Başkentli sürücüler, uzayan araç kuyruklarını cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!