Bayram alışverişinde etikete dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayram alışverişinde etikete dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 14:30

Ramazan Bayramı öncesi çarşı ve pazarlarda hareketlilik yaşanırken, oda başkanlarından tüketicilere gıda ürünleri konusunda uyarı geldi.

Haberin Devamı

Pastacıdan şekerciye, taksiciden berbere, konfeksiyoncudan terziye kadar 317 farklı esnaf ve sanatkarın bayram için hazırlık yaptığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak üretim yapan kişiler konusuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Ramazan Bayramı’nda şekerleme sektörünün büyüklüğü 600-700 milyon lira, tonaj büyüklüğü ise 45-50 bin ton seviyelerine ulaşmaktadır. Halkımız sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durmalı, korsan satıcılara dikkat etmelidir. Vatandaşlarımız bütçelerinden çok sağlığını düşünmelidir. Tanımadıkları ve emin olmadıkları yani merdiven altı denilen yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapıp bayramlarını zehir etmesinler.”

Haberin Devamı

BAKLAVANIN FİYATI  25-50 TL ARASINDA

Ankara Pastacılar Tatlıcılar Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci de bayramda özellikle börek ve baklava tüketiminin arttığını hatırlatarak fiyatlarda geçen yıla göre fazla yükselme olmadığını söyledi. Kahveci, “Bir tepsi börek 40-70 lira, baklavanın kilogramı ise 25-50 lira civarında değişiyor. Bayramda ikramlık şekerlerin kilogramı 25 liradan başlayarak 70 liraya kadar çıkıyor. Tüketiciler bu tür alışverişlerini kendi mahallelerinde bildikleri esnaftan yaparlarsa şikayetlerini iletebilmeleri açısından daha iyi olur. Alınan ürünlerin son kullanma tarihlerine de mutlaka dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!