Balıkçılar sezonu açtı

Güncelleme Tarihi:

Balıkçılar sezonu açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2021 02:01

Nallıhan Çayırhan Gölü’ndeki balıkçılar, “Vira Bismillah, rastgele” diyerek sezonu açtı. 96 kayıkla 111 kişinin geçimini balıkçılıktan sağladığını belirtenkooperatif başkanı Hasan Kudu, “İsrail sazanı tutuluyor, Suriye, Irak gibi ülkelere, Ortadoğu bölgesine gönderiliyor. Havaların durumuna göre günlük 9-10 ton balık tutulduğu oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye’de 2021-2022 Su Ürünleri Av Sezonu’nun açılmasının ardından balık avı yasağı dün kalktı. Nallıhan Çayırhan Gölü’nde de balık avı sezonu, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın katılımıyla, dualarla açıldı. Nallıhan Belediyesi ayrıca 111 balıkçıya çizme ve yağmurluk desteğinde bulundu. Sezon açılışında balıkçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Başkan Öntaş, “Ekmeğini sudan çıkaran balıkçı esnafımız, pruvanız neta, dümeniniz viya olsun. Sezonunuz bereketli olsun. Ya Allah, vira Bismillah” diyerek balıkçılara bereketli bir sezon dileğinde bulundu. Duanın ardından balıkçılar, Çayırhan Gölü’ne açılarak “Vira Bismillah, rastgele” diyerek ilk ağlarını çekti. Nallıhan’ın Çayırhan Mahallesi’nde aileler 96 kayıkla geçimini balıkçılıktan sağlıyor.

Balıkçılar sezonu açtı


111 KİŞİ GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

‘İsrail sazanı’ olarak adlandırılan ve vatandaşlar için önemli bir gelir kaynağı olan balık yurt dışına da ihraç ediliyor. Balıkçıların yıl içinde tonlarca balık tuttuğu Çayırhan Gölü, aynı zamanda kuşlar için de ekosistemin devamını sağlıyor. Avlanma sezonu, 15 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Nallıhan’da 96 kayıkla 111 kişinin geçimini balıkçılıktan sağladığını belirten
Davutoğlan ve Çayırhan Mahalleleri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kudu, Hürriyet Ankara’ya şu bilgileri verdi: “İsrail sazanı tutuluyor, Suriye, Irak gibi ülkelere, Ortadoğu bölgesine gönderiliyor. Daha önce tüccar aracılığıyla balık satışı yapıyorduk. Şimdi aracı yok, kooperatif aracılığıyla direkt balık kesime gidiyor. Havaların durumuna göre günlük 9-10 ton balık tutulduğu oluyor.

Balıkçılar sezonu açtı


YER DESTEĞİ BEKLİYORUZ

Depo kiraladık, kira ve diğer giderlerimiz çok. Kendimize ait bir yer olursa bizim için daha iyi olur. Kendi eşyalarımızı kendi depomuza koymak istiyoruz. Balığı tam istediğimiz gibi satamıyoruz. Kayıklarımızı çekeceğimiz bir iskelemiz, marinamız yok. Hırsızlık da oluyor. Kayıkları çektiğimiz yerler betonlansa, kamera konulsa bizim için çok iyi olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan Belediyesi ve Milli Emlak’tan depo için yer tahsisi konusunda destek bekliyoruz, talebimizi ilettik inşallah çözüm sağlanır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!