Sahrap Soysal

Yapması kolay, yemesi zevkli!

1 Temmuz 2023
Bu hafta sizlere dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz iki börek tarifim var. Biri nohut ve soğanlı, diğeri bol peynirli... Özellikle peynirli süt böreğini kuruyan ya da yırtık yufkaları değerlendirmek için yapabilirsiniz.

NOHUTLU DOLAMA BÖREK (NOHUTLU KOL BÖREĞİ)

(2 kişilik)

NE LAZIM?

1 hazır yufka

İÇ HARCI İÇİN

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 soğan

Yazının Devamını Oku

Taze bezelyeyle neler pişiriyorum?

24 Haziran 2023
İçliköfteyi bezelyeli-peynirli bir dolguyla yaptınız mı hiç? Oldukça zahmetsiz bir tarif bu üstelik... Taze bezelye, fındık boyutunda hazırlayıp bol domates rendesiyle pişirdiğim sulu köfteye de çok yakışıyor.

BEZELYELİ-PİRİNÇLİ İÇLİKÖFTE (6 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

* 1 su bardağı taze bezelye

* 1 su bardağı pirinç

* 1 yumurtanın sarısı

* 2 tatlı kaşığı tereyağı

Yazının Devamını Oku

Tezgâhlar turuncuya bürününce...

17 Haziran 2023
Kayısı çok sevdiğim yaz meyvelerinden... Sadece tek başına yemenin tadı bir başka olsa da canım ferah bir tatlı çektiğinde elim üzerini kayısılarla süslediğim muhallebiye ve kayısı marmelatlı pastaya gidiyor.

KAYISI JÖLELİ MUHALLEBİ (6 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

* 10 kayısı

Muhallebisi için

* 5 su bardağı süt

* 50 gr tereyağı

* 2 yumurtanın sarısı

* 1 yemek kaşığı un

Yazının Devamını Oku

Ferah ferah...

10 Haziran 2023
Kabağın mücverini de dolmasını da sık sık yaparım. Ama bence kabağın pirinçli zeytinyağlı yemeği de bunlar kadar leziz... Hatta tazecik kabaklar bulduğumda karabuğday salatasına mutlaka eklerim. Yaz sofralarına yakışacak iki nefis tarifim var.

ZEYTİNYAĞLI KABAK SIYIRMA

(3-4 kişilik)

NE LAZIM?

6-7 orta boy kabak

1 yemek kaşığı pirinç

1 iri soğan

Yazının Devamını Oku

Bi’ pilav, bi’ çorba!

3 Haziran 2023
Patlıcan dendi mi çoğumuzun aklına ilk önce karnıyarık ve imambayıldı düşer... Oysa mantarla zenginleştirdiğim pilava da çok yakışıyor, yeşil mercimek ve mini köftelerle yaptığım çorbaya da...

PATLICANLI-MANTARLI BULGUR PİLAVI

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 orta boy patlıcan (Yaklaşık 400 gr kadar)

200-250 gr mantar

Yazının Devamını Oku

Keklerimde meyve de var, sebze de...

27 Mayıs 2023
Tazecik kirazlar nihayet tezgâhlarda, biraz alıp hemen kek pişirdim. Çay yanına dilerseniz tuzlu bir çeşit de yapabilirsiniz. Taze bezelye, soğan, krema ve bol baharatla tatlandırdığım bu pratik kek öyle lezzetli ki...

FISTIKLI KİRAZE PASTASI

(6 kişilik)

NE LAZIM?

10-15 kiraz

2 yumurta

1 su bardağı şeker

100 gr tereyağı (eritilmiş)

Yazının Devamını Oku

Pilava da yakışıyor, yoğurtlu mezeye de...

20 Mayıs 2023
Zeytinyağlısının yeri ayrı ama taze fasulyeyi farklı tabakların parçası yapmayı da çok seviyorum. Tarifini verdiğim bulgur pilavını et ya da tavuk suyuyla hazırlayabilir, mezesini yaparken tereyağı da kullanabilirsiniz.

TAZE FASULYELİ BULGUR PİLAVI (4-5 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

- 2 su bardağı kalın pilavlık bulgur

- 250 gr taze fasulye

- 25-30 gr tereyağı (veya 5 yemek kaşığı zeytinyağı)

- 2 soğan

- 2 sivri biber ◊ 2 domates

- 4 su bardağı sıcak su

Yazının Devamını Oku

Bulgurlu çorbası, tavuklu yemeği...

13 Mayıs 2023
Pazar alışverişinden eve bol bol semizotuyla döndüm, hemen mutfağa girip iki çeşit yemek pişirdim. Dilerseniz semizotunun yapraklarını salata için ayırıp çorbasını sadece saplarıyla da yapabilirsiniz.

SEMİZOTU ÇORBASI

(2-4 kişilik)

NE LAZIM?

1/2 demet semizotu

1/2 su bardağı kalın köftelik bulgur

1 büyük soğan

4 diş sarmısak

Yazının Devamını Oku