Nilüfer Pazvantoğlu

Cilt çatlaklarında altın iğne dönemi

18 Nisan 2015
Kadınlarda cilt çatlakları en fazla gebelik sonrasında görülüyor. Ancak çok sık kilo alıp vermek, ergenlik döneminde kas kitlesindeki ani artış, boy uzaması ve kortizon alımına bağlı olarak da cilt çatlakları oluşabiliyor. Altın iğneli fraksiyonel radyofrekans sistemiyle artık cilt çatlaklarından kurtulmak mümkün.

Yeni bir teknoloji olan mikro iğneli fraksiyonel radyofrekans sisteminin detaylarını Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gonca Gökdemir’e sorduk: “Radyofrekans enerjisi, altın iğneler yardımıyla derinin alt tabakalarına iletiliyor. İletilen bu enerji dokuları ısıtıyor. İşte bu enerji deri altındaki dokularda yeni kolajen yapımını ve hasarlı kolajenin onarılmasını sağlıyor. Böylece ciltte yenilenme, hasarlı dokuların onarımı, parlak ve gergin bir cilt oluşumu gözleniyor.”

Güneş savaşları başladı

Günlük yaşantınızda bir kafede kahvenizi yudumluyorken, bir ağacın gölgesi altında baharın keyfini çıkarıyorken ya da sadece evde dinleniyorken dahi UV ışınlarının etkisi altında olduğunuzu biliyor
muydunuz?

Lancôme Labarotuvarları “XL” UVA ışınları olarak nitelendirilen uzun UVA ışınlarının cildin derin katmanlarını etkilediğini bilimsel olarak ortaya koydu. UVB ve kısa UVA ışınlarının yanı sıra uzun UVA (XL UVA) ışınları da serbest radikal oluşumuna, DNA bozukluğuna, cildin yapısını destekleyen fibroblastlarda hasara sebep olabiliyor. Son derece tehlikeli olan bu ışınlar ciltte hiperpigmentasyona da neden oluyor ve cildin erken yaşlanmasında önemli rol oynuyor.
UV ışınlarının yaklaşık yüzde 75’ini oluşturan XL UVA ışınları cildi 3 seviyede etkiliyor.
* Yapısal etki: Cildin savunması güçsüzleşiyor ve cilt nemini kaybediyor.

Yazının Devamını Oku

Yağ yakarker eğlenin

28 Şubat 2015
Kilo verirken aynı zamanda eğlenmeyi kim istemez? Ya da beslenme programınıza uyup uymadığınızın 7/24 takip edilmesini! Spor hocası Çağdaş Cemre Kılıç, oluşturduğu kişiye özel egzersiz programının yanı sıra kilo sabitleme ve takip, eğitmen eşliğinde outdoor/indoor antrenman, periyodik olarak yağ ve kas ölçümleri, 7/24 telefon koçluğuyla kişilerin hedeflerine kısa sürede ulaşabileceklerini anlatıyor.

Yağ yakarken eğlenin

* Özel spor hocasıyla çalışmak kişiye neler kazandırıyor?
- Özel eğitmenle çalışmanın en önemli faydası, kişinin anatomik yapısı göz önünde bulundurularak tasarlanmış antrenmanlar yapmasını sağlayarak sakatlıkların önüne geçmek. Spor zaten kişilerin hayatına kolay adapte edebildikleri bir şey değil. Dolayısıyla kişinin yaşam tarzına ve alışkanlıklarına göre şekillendirilen çalışmalar daha uzun soluklu oluyor, ayrıca geri dönüşü daha hızlı alınabiliyor. Bu süreçte motivasyon en önemli konu. Doğru antrenman programını devam ettirebilmek ve kilo kaybı sürecinde yaşanan zorlukları aşmak için en önemli silah, motivasyon.
* Zor biçimlenen bölgeler için nasıl bir yaklaşım öneriyorsunuz?
- Zor biçimlenen bölgeler, kadınların en büyük derdi. Özellikle Türk kadınının kalça, basen ve karın bölgeleri en büyük sorunları... Bizim izlediğimiz yol iki aşamalı. Birinci aşama, yağ yakıcı antrenmanlar ve beslenme desteği ile vücut yağ miktarını aşağıya çekmek. İkinci aşama ise sıkıntı yaşanan bölgelere özel antrenman programlanması.
* Hızlı kilo vermek ve fit olmak için ne yapmalıyız?
- Fit olmak için sporu hayatın bir parçası haline getirmek kaçınılmaz. Tabii ki hayat boyu spor salonlarına gitmeyeceksiniz. Zaten bizim amacımız da size her zaman uygulayabileceğiniz, vücudunuza uygun egzersizleri öğretmek ve sporun yaşamınızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesini sağlamak. Ayrıca sporun eğlenceli halini göstermek. Kilo vermek hepimizin en zorlandığı konu. Hızlı kilo vermenin yolu da sıkı diyetlerden geçiyor. Hayat brokoli yiyerek geçmez ama bir süre yemeniz gerekebilir. Eğer sağlıklı beslenme hayatınızın bir parçasıysa, işte o zaman ara sıra baklava ve kebaplar da hayatınızda olacaktır.

Derin temizlik şart

Yazının Devamını Oku

Kış rehavetinden kurtulun

21 Şubat 2015
Yapılan araştırmalar, yemeği abartıp hareketsiz kalmanın vücudun kendini yorgun hissetmesine yol açtığını ortaya koyuyor.

Peki, bu soğuk kış günlerinde kendinizi enerjik hissetmek için ne yapmanız gerektiğiniz biliyor musunuz? Hem de birkaç dakika içinde...

* YATAKTAN KALKARKEN ZORLANIYOR MUSUNUZ: Saatin alarmını uyanacağınız saatten birkaç dakika erkene kurabilirsiniz. Yatakta 5 dakika fazla kalmanın keyfine varın. Kalkmadan önce bacaklarınızı karnınıza doğru çekin, dizinizi ellerinizle göğüs kafesine doğru iyice yaklaştırın. Simdi bu şekilde hafifçe sağdan sola ve soldan sağa doğru birkaç kez dönün. Bu egzersiz sırtınızı da rahatlatacaktır.
* UYANMAK İÇİN: Hâlâ tam anlamıyla uyanamadınız mı? O zaman bu eski Hint tarifini mutlaka denemelisiniz; vücudunuzun sıvı kaybını önlememek için çeyrek litre sıcak suyu küçük yudumlarla için. Alışkanlık haline getirdiğiniz bu hareket, aynı zamanda gün içinde vücutta bir fincan kahve içmiş etkisi yaratacaktır.

* TEMİZ HAVA GİBİSİ YOK: Özellikle soğuklarda temiz hava ve aydınlığın enerji sağlayan etkisi inanılmaz. Biliyor musunuz, kış boyunca peşimizi bırakmayan tatlı krizlerinin üstesinden gelmeye de yardımcı. Öğle yemeği sonrasında işyerinizin bahçesinde küçük bir yürüyüş bile yeterli olacaktır. Çünkü UV ışınları vücudun mutluluk hormonu üretmesini sağlıyor ve uyanık kalmayı sağlayan oksijen vücudu zinde tutmaya yardımcı oluyor.

* HAREKET, HAREKET, HAREKET: Metabolizmanın en büyük dostu ne diye soracak olursanız, cevabımız kesinlikle hareket etmek... Gün içinde hareket etmek metabolizmayı da canlı tutuyor. Özellikle kış mevsiminde uzun süre masa başında oturmak ve kuru kalorifer havası hem yorgun düşmemize neden oluyor hem de üşüme hissine yol açıyor. İyi de nasıl hareket edeceğim diye düşünmeyin... Dişlerinizi fırçalarken bile dizlerinizin üzerine çöküp kalkabilir, telefon görüşmelerinizi bir yandan yürüyerek yapabilir, bilgisayarın başında gerinebilir ve dosyalarınızı ayakta okuyabilirsiniz.

C vitamini deposu limon güzelliğin yeni silahı

Yazının Devamını Oku

Hayatımızdaki yeni mucize güzellik yağları

14 Şubat 2015
Soğuk kış aylarında güzelliğimizle ilgili yaptığımız her şey yoğun olmalı. İşte, güzellik yağları tam da bu dönemde devreye giriyor. Mevsimin karakterine uygun bakım için vücut, yüz, saç ve tırnak yağlarını daha yakından incelemeye ne dersiniz?

Artık saçlarınızın geçmişteki gibi aşırı yağlı görünümünden korkmayın. Yeni yüz ve saç yağları ciltte çok hızlı emildiği için yağlı bir film tabakası bırakmıyor. Üstelik nemlendirici bakım açısından pek çok vücut losyonundan daha etkililer. Buradan öğrendiğimiz gerçek, iyi bir yağın sadece mutfakta değil banyoda da mutlaka olması gerektiği!
* VÜCUT YAĞLARI: Cilt dostu yağlar esansiyel yağ asidi ve lipid içerikleriyle doğrudan cilde nüfuz ediyor, yağ ve nem dengesini stabil hale getiriyor, etkisini uzun süre koruyor. Vücut yağları duş sonrası nemli cilde uygulandığında yağ ve su başka bir etken maddeye gereksinim duymadan cildi besliyor. Sabahları kıyafetlerinizi giydiğinizde cildinizdeki yağdan rahatsız oluyorsanız, en sevdiğiniz vücut losyonunun içine birkaç damla yağ damlatarak onu kullanabilirsiniz.
* YÜZ YAĞLARI: Her ne kadar cilt bakım liginin yıldızları olsalar da hâlâ yağın gözenekleri tıkayarak siyah nokta oluşumuna neden olduğunu düşünenler çok fazla. Oysa, cildin yağ üretiminden sorumlu hiperaktif ter bezlerinin çalışmasını yavaşlatıyorlar. Peki, başka ne yapıyorlar? Cildin tazelenmesinde etkililer. Normal cilt bakımıyla birlikte cilt tarafından emilmeleri çok daha kolay. Özellikle kış mevsiminde kuruyan cildin adeta kurtarıcısı oluyorlar. Uzmanlar, önce yüz kreminizi, üzerine yüz yağını kullanmanızı öneriyor. Çünkü yağ, krem aracılığıyla daha kolay emiliyor. Tersi uygulamada yüzeyde bir film tabakası oluşturarak kremin cilde nüfuz etmesini engelliyor. Makyaj artistleri yüz yağını fondötenle karıştırmayı seviyor. Böylelikle cildin daha ışıltılı ve transparan görünmesini sağlıyorlar.
* SAÇ YAĞLARI: Bir başka önyargı da bu ürünlerin saçların yağlanmasına neden olduğu... Oysa yeni nesil ürünler her saç tipine uygun bakım yapıyor. Saç yağlarının içeriğindeki yağ asitleri saçı dış etkenlere karış koruyor. Saçlar, üründen sadece ihtiyacı kadarını alıyor, fazla kısım “buharlaşıyor”. Bakım yağlarını saçlarınızı yıkamadan önce de kullanabilirsiniz.
* TIRNAK YAĞLARI: Siz de sıkça oje kullanan gruptaysanız, ekstra porsiyon el ve tırnak bakımına ihtiyacınız var demektir. Çünkü aseton ciltten ve tırnaktan nemi alıyor. Bu yüzden en az haftada bir kez yoğun tırnak bakımı, tırnakların güçlenmesine yardımcı oluyor. Pek çok ürün, kalem formunda satılıyor. Hedef odaklı bu ürünleri günlük hayatta rahatça kullanabilirsiniz.

MODERN ŞEHİRLİ

Şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve oyuncu Rita Ora’nın yüzü olduğu DKNY MyNy, Sevgililer Günü’ne özel bir hediye seçeneği olarak öne çıkıyor.

Francesco Carrozzini tarafından New York’un parlak ışıkları altında 2013 yılında yönetilen ve çekilen kampanyada, ünlü yıldız Rita Ora’nın gözünden büyük şehir ele alınıyordu.

Yazının Devamını Oku

Sezonun yeni bordo tonları

13 Şubat 2015
Parlak böğürtlen tonları, yoğun yabanmersini ya da ahududu kırmızıları... Yeni sezonda gözler, dudaklar ve tırnaklar bordonun her türlü tonuyla kadınların aklını başından alacak gibi görünüyor.

Baştan çıkarıcı dudaklar
Yaz sezonunda makyaj artistleri kadınları adeta birer moda aksesuvarı kadar canlı mevye renklerine büründürmeye hazırlanıyor. Özellikle dudaklar bordonun en canlı tonlarından en koyu renklerine kadar geniş bir renk yelpazesiyle göz alıyor. Renklerin belirgin olması ve göze çarpması için özellikle dudak makyajında dudak kaleminin önemi büyük.
* Rujunuzu sürmeden önce dudak kalemiyle dudak çizginizi belirleyin. Böylelikle rujunuzu sürdüğünüzde rengin bir süre sonra ince kırışıklıkların içine dolmasını engellemiş olursunuz.
* Rujunuzu sürerken bir dudak fırçasından yardım alın.
* Kağıt mendili dudaklarınızın üzerine bastırın ve sonrasında rujunuzu bir kez daha sürün. Böylelikle kalıcılığını artırmış olursunuz.
* Peki, kime hangi tonlar yakışıyor? Soğuk cilt tonlarına mavi alt tonlara sahip bir ürün kullanmanız yerinde olacaktır. Sıcak ten rengine sahip iseniz sarı alt tonlarda bir ruj sizin için uygun seçim.

Kadınların beden devrimi

1964 yılından bu yana her aylık yayınında biz “normal” kadınları kıskançlıktan çatlatan vücutları kapak yapan Sports Illustrated, bu kuralını ilk kez bozdu.

Yazının Devamını Oku

Kadının gizli silahı rujudur

7 Şubat 2015
Gölgelendirme teknikleri, kalıcı rujun ipuçları, kusursuz bir görünüm tüyoları... İşte, tüm bunlar için Türkiye’de satışa sunulan Smashbox’ın Pro Make-up artisti Will Malhere’le buluştuk. Kendisinden altın değerinde güzellik ve makyaj tüyoları aldık.

EDİTÖRDEN...Dönüşüm zamanı
Sağlıkla ışıldayan, yenilenmiş ve daha eşit tonda görünüm için cildinizin yaşayacağı eşsiz dönüşüme hazır mısınız? O zaman Estee Lauder’ın cilt tonu eşitsizliği ve hiperpigmentasyon sorunlu cilt tipleri için özel olarak geliştirilen Enlighten Skintone Correcting serisiyle tanışma zamanı...
* Tüm cilt tonu kusurlarının görünümünü azaltan Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum’un fiyatı, (50 ml) 376 lira...
* Uzun süreli nemlendirme sağlayan Enlighten Even Skintone Correcting Creme’in fiyatı 239 lira...
* Cildi UV ışınlarına, hava kirliliğinin neden olduğu cilt hassasiyetine ve radikal hasarlara karşı koruyan Enlighten Even Effect Skintone Corrector SPF 30’un fiyatı ise 116 lira...

İlham perisi
Estee Lauder’ın en yeni parfümü Modern Muse Chic, her kadında farklı anlamlar kazanan cüretkar, çok yönlü ve ilham veren bir koku. Modern Muse Chic kadınının felsefesi, asla sıradan olmamak, tüm kadınsılığını yansıtmak ve istediğinde fazlasıyla cüretkar olmak... Koku, içeriğindeki odunsu ve çiçeksi akordlarla modern kadının ruhunu yakalıyor. İçeriğindeki notalarla sizi cazibeli dünyasına davet ediyor. Fiyatı, (50 ml) 230 lira...


Yazının Devamını Oku

Operasyon yaptırmadan genç görünmenin sırları

31 Ocak 2015
Olduğundan daha genç görünmeyi hangi kadın istemez? Üstelik, herhangi bir uygulama ya da operasyon yaptırmadan! İşte, anında gençleştiren acısız, üstelik eğlenceli 10 ipucu...

Kalbimiz her daim genç. Ancak bunu dışarıdan görenlerin sayısı fazla değil. Özellikle de kış mevsiminde cildimiz matlaştığında, göz çevresinde kuruluktan dolayı ince kırışıklıklar oluştuğunda aynaya baktığımızda pek de genç görünmüyoruz. Bu soruna kısa vadede ne anti-aging kremleri ne de değiştirdiğimiz beslenme tarzı çözüm olabiliyor. Çünkü her iki yöntemin etkisi de uzun vadede kendini gösteriyor. Ama aşağıdaki ipuçlarıyla anında gençleştiğinizi görmeniz mümkün...

1- GÖZLÜK KULLANIN: Gözlük kullananların daha ciddi ve yaşlı göründüğünü de kim söyledi? Tam tersine, şık bir gözlük, göz çevresindeki ince kırışıklıkları gizler ve bakışları buruna ve daha aşağıya yönlendirir.
2- KAŞLARINIZI ALIN: Bakımlı, doğru formda alınmış kaşlar, botoksa gerek kalmadan gözleri kaldırır ve daha aydınlık bir bakış sağlar.
3- ŞEFTALİ TONLARINA YÖNELİN: Allık seçiminde şeftali tonlarına yönelmek, teni daha taze ve genç gösterir. Makyaj artisti Ufuk Çeleb, krem allıkların da fondötensiz ciltte daha doğal bir görünüm sağladığını vurguluyor: “Tabii ki her şey gibi allığı da dozunda kullanmak çok önemli, aksi halde ayaklı bir portakal gibi görünmeniz an meselesi. Allığınızı tıpkı bronzer sürer gibi sürün, tam da güneşin ilk olarak yaktığı bölgelere; alın ve elmacık kemiklerinin üzerine...”
4- KİRAZ TONLARINDA RUJ SÜRÜN: Kırmızı ruj demişken, bu ürünü en doğru kullanan isimlerden biri olan Gwen Stefani’nin birkaç fotoğrafını incelemeye ne dersiniz? Neredeyse kırmızı ruju olmadan sokağa çıkmayan ünlü
şarkıcı, sadece gözüne sürdüğü maskarayla bu sade makyajını destekliyor. Ve anında 10 yaş gençleşiyor. Çünkü kırmızı dudaklar o kadar dikkat çekici ki, yüzdeki diğer detayları belirsiz kılıyor. Az makyaj da cildin daha duru görünmesini sağlıyor.
5- GÖZ KAPAKLARINA KAFEİN: Kafein içerikli göz jelleri, göz altı şişliklerinde çok hızlı sonuç veriyor. Uygulama için ürünü işaret parmağınızla göz altlarına yumuşakça masaj yaparak yedirin. Bu, kan dolaşımı için de etkili. Doğal bir uygulama için siyah ya da yeşilçayla kompres de yapabilirsiniz. Çayı demleyin, sonra soğumaya bırakın. Bir pamuğu bu çayla ıslatıp gözkapaklarınızın üzerine yerleştirin ve bekleyin.

Yazının Devamını Oku

Kış sezonunun 2 önemli trendi...

27 Aralık 2014
Bu kışın makyaj trendinde iki nokta ön plana çıkıyor: Nude dudaklar ve bakır gözler... Detaylar bu yazıda...

1- Dudaklar “nude” tonlarında: Kış sezonunda makyajda fazla renkten hoşlanmayanlar... Dudaklarda dikkat çekici bir ton yerine “nude”a ne dersiniz? Kış sezonunun bu gözde trendi kadınların çok ilgisini çekiyor son dönemde; hatta kırmızı halıda bile...
Kırmızının aksine açık tonlar dudakların daha dolgun görünmesini sağlıyor. Önemli olan parlak ya da mat, hangi ruju seçerseniz seçin her zaman ten renginizden bir ton açık uygulamanız... Ama dikkat! Fazla açık tonlar da sizin hasta gibi görünmenize yol açabilir. Koyu tenler için beje yakın “nude” tonlar tercih edilmeli. Ancak açık bir tene ama koyu saçlara sahipseniz, o zaman seçiminiz pembeye yakın “nude” tonları olmalı. Bir tutam bronzer ya da pudra da cildin fazla solgun görünmesini önleyecektir.
Ve son bir uyarı: Dudaklar geri planda olacağından, gözler belirgin bir makyajla öne çıkarılmalı...

2- Gözlerde “bakır” etkisi: Birkaç sezondur yerini kimselere kaptırmayan “smokey eyes” yani dumanlı gözler trendi, bu kış farklı renk seçenekleriyle daha daha zenginleşiyor. Makyaj artistlerinin sıkça uyguladığı bu trend özellikle bakır ve bronz tonlarıyla hayli ilgi görüyor. Üstelik sadece eleganlığıyla değil aynı zamanda gün içindeki kullanımıyla da ideal.
Peki, bu makyaj nasıl uygulanıyor? Bakır tonlar, pudra yerine krem far uygulandığında etkisini artırıyor. Krem formdaki parıltılı içerik, kaşların bitimine kadar geniş bir alana sürülüyor.
70’lerin bu makyaj trendinde, dudaklarda da gözlere yakın tonlar kullanılıyor.

Kuru ellere acil çözümler

Yazının Devamını Oku