Hayatımızdaki yeni mucize güzellik yağları

Soğuk kış aylarında güzelliğimizle ilgili yaptığımız her şey yoğun olmalı. İşte, güzellik yağları tam da bu dönemde devreye giriyor. Mevsimin karakterine uygun bakım için vücut, yüz, saç ve tırnak yağlarını daha yakından incelemeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Artık saçlarınızın geçmişteki gibi aşırı yağlı görünümünden korkmayın. Yeni yüz ve saç yağları ciltte çok hızlı emildiği için yağlı bir film tabakası bırakmıyor. Üstelik nemlendirici bakım açısından pek çok vücut losyonundan daha etkililer. Buradan öğrendiğimiz gerçek, iyi bir yağın sadece mutfakta değil banyoda da mutlaka olması gerektiği!
* VÜCUT YAĞLARI: Cilt dostu yağlar esansiyel yağ asidi ve lipid içerikleriyle doğrudan cilde nüfuz ediyor, yağ ve nem dengesini stabil hale getiriyor, etkisini uzun süre koruyor. Vücut yağları duş sonrası nemli cilde uygulandığında yağ ve su başka bir etken maddeye gereksinim duymadan cildi besliyor. Sabahları kıyafetlerinizi giydiğinizde cildinizdeki yağdan rahatsız oluyorsanız, en sevdiğiniz vücut losyonunun içine birkaç damla yağ damlatarak onu kullanabilirsiniz.
* YÜZ YAĞLARI: Her ne kadar cilt bakım liginin yıldızları olsalar da hâlâ yağın gözenekleri tıkayarak siyah nokta oluşumuna neden olduğunu düşünenler çok fazla. Oysa, cildin yağ üretiminden sorumlu hiperaktif ter bezlerinin çalışmasını yavaşlatıyorlar. Peki, başka ne yapıyorlar? Cildin tazelenmesinde etkililer. Normal cilt bakımıyla birlikte cilt tarafından emilmeleri çok daha kolay. Özellikle kış mevsiminde kuruyan cildin adeta kurtarıcısı oluyorlar. Uzmanlar, önce yüz kreminizi, üzerine yüz yağını kullanmanızı öneriyor. Çünkü yağ, krem aracılığıyla daha kolay emiliyor. Tersi uygulamada yüzeyde bir film tabakası oluşturarak kremin cilde nüfuz etmesini engelliyor. Makyaj artistleri yüz yağını fondötenle karıştırmayı seviyor. Böylelikle cildin daha ışıltılı ve transparan görünmesini sağlıyorlar.
* SAÇ YAĞLARI: Bir başka önyargı da bu ürünlerin saçların yağlanmasına neden olduğu... Oysa yeni nesil ürünler her saç tipine uygun bakım yapıyor. Saç yağlarının içeriğindeki yağ asitleri saçı dış etkenlere karış koruyor. Saçlar, üründen sadece ihtiyacı kadarını alıyor, fazla kısım “buharlaşıyor”. Bakım yağlarını saçlarınızı yıkamadan önce de kullanabilirsiniz.
* TIRNAK YAĞLARI: Siz de sıkça oje kullanan gruptaysanız, ekstra porsiyon el ve tırnak bakımına ihtiyacınız var demektir. Çünkü aseton ciltten ve tırnaktan nemi alıyor. Bu yüzden en az haftada bir kez yoğun tırnak bakımı, tırnakların güçlenmesine yardımcı oluyor. Pek çok ürün, kalem formunda satılıyor. Hedef odaklı bu ürünleri günlük hayatta rahatça kullanabilirsiniz.

MODERN ŞEHİRLİ

Haberin Devamı

Şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve oyuncu Rita Ora’nın yüzü olduğu DKNY MyNy, Sevgililer Günü’ne özel bir hediye seçeneği olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Francesco Carrozzini tarafından New York’un parlak ışıkları altında 2013 yılında yönetilen ve çekilen kampanyada, ünlü yıldız Rita Ora’nın gözünden büyük şehir ele alınıyordu.
DKNY MyNy kendini gösteren, oyuncu ve sofistike bir koku. Meyve, çiçek ve baharatların baştan çıkarıcı şehirli karışımı. Kısacası, New York’un kendisi... Koku notaları da parfümün bu kişiliğini perçinliyor. Üst notalarda pembe biber, ahududu ve kasnı otunun seksiliği, kalp notalarında frezya, menekşe ve Mısır yasemininin duyusallığı, alt notalarda ise amber, paçuli, vanilya ve misk otunun sakinliği dikkat çekiyor.

Sezonda tırnak şov

Bahar aylarını sadece moda ve makyaj trendleriyle karşıladığımız şu günlerde, tasarımcılar tırnaklara odaklanmış durumda. Peki Paris, Milano, Londra, Berlin ve New York moda haftalarında son durum nedir? İşte, tırnaklarda öne çıkan stiller...

Haberin Devamı

- Yarımay stili: Vivienne Westwood, Alexandre Herchcovitch ve Charlotte Ronson gibi tasarımcılar, modellerinin tırnaklarını yarımay stilinde boyamayı tercih ediyor. Tırnağın dibindeki yarımay renkli, tırnağın kalan kısmı transparan veya açık tonlara boyanıyor.
- Grafik tırnaklar: Yeni sezonda grafik desenlere her renkte rastlamak mümkün. Thierry Mugler, Prabal Gurung ve Rodarte gibi moda tasarımcıları bu trendi kış sezonundan itibaren uygulamaya başladılar bile.
- Nude tırnaklar: Sıra dışı desenler ve canlı renklerin aksine tırnak modasında dikkat çekmeyen tonlar da mevcut. Donna Karan, Chanel ve Dolce & Gabbana bu trendi benimsiyor bu yaz.
- Mat tırnaklar: Mat tırnakların ne kadar şık göründüğüne Sibling ve Michael Costello’nun moda şovlarında tanık olduk. Modacılar, özellikle koyu tonlar üzerinde duruyor.
- İki renkli tırnaklar: Yaz sezonunun kazananı... Tırnak ucu ve tırnağın geri kalan kısmını iki farklı tonda boyamak özellikle genç kızları fazlasıyla cezbediyor.
- Asimetrik tırnaklar: Aslında trend tırnak boyamada sınırları zorlamak... Asimetri de bu seçeneklerden biri. Üstelik, renk seçeneği de sonsuz...

EDİTÖRDEN

En güzel hediye

Haberin Devamı

DKNY, “MyNy” kadın parfümü iki farklı hediye seçeneğiyle bu Sevgililer Günü için iyi bir alternatif olabilir. - MyNy edp (30 ml) kadın parfümü: Kalbi tutkuyla atan bir şehirden ilham alan, enerjik ve sofistike bir koku. Meyve, çiçek ve baharatların baştan çıkarıcı şehirli karışımı... Fiyatı, 89 lira...

- DKNY MyNy Edp kadın parfüm seti: Üst notalarda pembe biber, ahududu ve kasnı otu, orta notalarda frezya ve menekşe kökü, alt notalarda amber, paçuli, vanilya ve misk otuyla baştan çıkaran bu kokunun avantajlı
seti, 296 lira...


Yazarın Tüm Yazıları