Buket Çürük

Karakılçık bulguruyla buram buram memleket kokan bereketli bir pilav

29 Nisan 2020
Karakılçık bulguru bizden olan, bizim Anadolu topraklarımızda üretilen ve Adana bölgesinde sofralarımızda severek tükettiğimiz gıdalardan biri. Bu vereceğim tarif de bizim evin sofrasından dedemin her Pazar köye piknik yapmaya giderken yaptığı tereyağlı pilavın ruhuyla esinlenilmiş benim yaptığım buram buram yerel ve memleket kokulu, sağlıklı bereketli bir tarif.

ILIK PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

5 yemek kaşığı karakılçık bulguru

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

2 adet kuru patlıcan

Nane

Limon

Yazının Devamını Oku

Hayat sevmediğin yemeklerden oluşan bir sofrada oturmak için çok kısa

14 Şubat 2020
Merhaba hayalim!

İlk yazımı en sevdiğim sözle başlamak istedim. Yaklaşık 5 sene gönüllü olarak birçok gazete ve dergide mutfağa olan tutkumu anlatmak için yazdım. Şimdi burada Hürriyet ailesinin bir parçası olmak benim için inanılmaz mutluluk verici.

Kendimi kısaca anlatmak gerekirse 26 yaşında hayatının 23 yılını ne yazık ki obeziteyle mücadele ederek geçirmiş üstelik bir hayali de beslenme ve diyet uzmanı olmak isteyen bu başaran fakat bir çok kere hayal kırıklığına uğramış biri.

Şimdi ise private chef, diyetisyen, yaşam koçu olarak danışanlarına kendi gibi yemek tutkunlarına hayallerini anlatan sağlıklı beslenmenin sanıldığı gibi yasakçıl ve sürdürülemez değil sofranın birleştirici ve lezzetli gücüyle bilgilerini paylaşan öğrenen biri.

Mutfak çok başka bir dünya ve bu dünyanın tutkusuna inanıp sizlerle paylaşmak için sabırsızlandığım çok konu var.

Benim köşemde sağlıklı beslenmeyi, yereli, memleketim Adana ve Anamur’un hikayesi olan tariflerini bulabileceksiniz.

Şimdilik hoşçakalın...

Yazının Devamını Oku