HABER

Türkiye'den İsveç'teki provokasyona peş peşe tepkiler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur. Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da "Bu tür eylemlere sessiz kalınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

"DEĞERLERİMİZ FAŞİST SALDIRILARLA HEDEF ALINIYOR"

AK Parti Sözcüsü Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye gibi büyük bir ülke faşizm saldırısı tarafından hedef alınırken NATO'ya üye olmak isteyen ülke buna sessiz kalmaktadır. Türkiye'nin İsveç'ten talepleri aslında NATO'nun ilkeleri bakımından da ilkeler çerçevesinde taleplerdir. Bizim ilgilendiğimiz kısım İsveç makamlarının durumudur. Tedbirlerin alınmadığını görüyoruz.

Egemen bir ülke olarak bunları engelleyin. Birtakım odaklar İsveç'in NATO'ya üye olmasını engelliyorsa İsveç'in bu eylemleri engellemesi lazım.

Cumhurbaşkanımız defalarca açıkladı, NATO'nun genişlemesini savunuyoruz. İlkesel olarak savunuyoruz.

Bu eylemler üzerinden hedef alınan sadece Türkiye Cumhuriyeti olmuyor. 

Maalesef demokrasiler ortak bir platform oluşturmakta zorlanıyorlar. Avrupa'da tüm faşist hareketlere entegre hareket ediyor. Demokratik değerleri yok etmeye çalışıyorlar. Erdoğan karşıtlığı, matruşka olarak düşünürseniz, en tepeye Erdoğan karşıtlığını yerleştiriyorlar altından Türkiye çıkıyor..."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler