HABER

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, canlı yayında özel açıklamalarda bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, ‘Depremzedelerin yaralarını saracağız. Kalıcı konutların inşası için hızla çalışıyoruz.’ dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bütün milletimizin bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Bu ziyaretimizin esas amacı depremzede kardeşlerimizle olan dostluğu pekiştirmek. Türkiye bu depremi unutmadı. Depremzedelerin yaralarını saracağız. Kalıcı konutların inşası için hızla çalışıyoruz. Yapılacak daha çok iş var. Depremzedelerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Buruk bir bayram. Çok sayıda konteyneri ziyaret ettik, çok hazin hikayeler var. Ailesinin tamamını kaybetmiş kardeşimiz var. Hayat devam ediyor. Hayatta kalanlara hep birlikte destek olmamız lazım.

 Depremin ikinci gününden bu yana sayın cumhurbaşkanımız ile buralara geldik. Acil ihtiyaçlar karşılandı, esas meselenin kalıcı konutlar yapmak olduğunu biliyoruz. Kalıcı konutların en azından önemli bir kısmı hak edenlere verilecek. Bununla birlikte insanlar daha stabil hayata geçecek. Fabrika, iş merkezlerinin çalışamaz hale geldiğini biliyoruz. Bunlardan faaliyete geçen yüzde 50'yi aşmış durumda. Eğitim ve sağlık alanında eksiksiz hizmet devam ediyor. Önümüzdeki dönemde yapacak çok işimiz var.

Bu yıl Ekim ayında konutlar bittikçe teslimata başlıyoruz. İllerimizce ve birçok ilçede plan yapıldı. TOKİ marifeti ile proje başlatıldı. Yeni kamusal alanlarının oluşması için çalışma yapıldı. Faaliyetler bir takvim içinde işliyor. Önceliğimiz bu deprem bölgesini yeniden deprem öncesi döneme getirmek.

Meclis'te başkan seçildikten sonra da bahsettim. TBMM gündeminde de depremle ilgili faaliyet neyi gerektiriyorsa, bir numaralı gündem maddemiz Deprem.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz