HABER

Sırbistan’da ilkokulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 14 yaşındaki bir öğrencinin kendi okuluna düzenlediği silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. 7. sınıf öğrencisi çocuğun saldırıyı babasının silahı ile düzenlediği öğrenildi, polis konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Vladislav Ribnikar İlköğretim Okulu’nda 7. sınıf öğrencisi, öğrencilerin ve okul güvenlik görevlilerinin üzerine silahla ateş açtı.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, veliler de okula akın etti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, saldırıda 6 öğrenci, bir öğretmen bir de güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

SALDIRININ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Polis saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 14 yaşındaki öğrenciyi gözaltına alırken, çocuğun kendi okulunu neden hedef aldığı henüz bilinmiyor.

Sırp devlet televizyonu RTS'ye konuşan bir görgü tanığı "Çığlık atarak okuldan kaçan çocukları gördüm. Daha sonra üç el silah sesi duydum." dedi.

BABASININ SİLAHI İLE SALDIRMIŞ

Polis kan donduran saldırıya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"İhbar alındığınıda mevcut tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edildi. Babasının silahı ile öğrencilere ve Okul görevlililerine ateş açan 7. sınıf öğrencisi yakalandı."

Bakanlık yaralıların tedavi altına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 Yerel basında, zanlının polis tarafından elleri kelepçeli ve başı ceketle örtülü olarak olay yerinden götürüldüğüne dair görüntüler yer aldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler