HABER

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile TBMM'deki makamında bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile TBMM'deki makamında bir araya geldi. Kurtulmuş ve Özel görüşme sonrası basına açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Bugün ilk görüşmeyi Özgür Özel bey ile geçekleştirdik. Müzakere ile süreç oluşturulması fikrini ilettim. Anayasanın içeriği ile ilgili konuşmadık. Süreç müzakereyle olacak. Toplumsal mutabakatın oluşmasını arzu ettiği süreçte azemi dikkat gerekir. Diğer genel başkanları da ziyaret ederek hep beraber bir yol bulacağız. Önümüzdeki Meclis açıldığında süreç başlar ve usulüne uygun devam eder diye düşünüyorum. Oyların yüzde 95’i parlamentoda temsil ediliyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de açıklamasında, "Ben kendisine diyaloğa açık tutumundan dolayı her konuda görüşebileceğimizi söylemiştim. Siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz. Yeni bir anayasa beklentisi toplumun neresindedir bakmak lazım. Sayın başkanın bugün yaptığı değerlendirmeleri grubumuz ile değerlendireceğiz. Yeni bir elbise alacaksak, giyeceksek alalım. Yeni anayasa yapacaksak uyacaksak yapalım. Anayasaya uyulmayacaksa yeni anayasa yapsanız ne olur, yapmasanız ne olur. Geçen seferde yapıldı ama uyulmadı. Hassasiyetleri ilettik. Anayasa tartışmaları diğer meseleleri görünmez kılıyorsa faydası olmaz. Biz vatandaşın mesajını almamış oluruz. El sıkıştık, demokrasiye inananların yapması gereken bir şey" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler