HABER

LGS için tercih kılavuzu yayımlandı

Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

ERDOĞAN'DAN EK KONTENJAN MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında LGS tercihlerinde deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyetini giderici bir düzenlemenin müjdesini verdi. Erdoğan, "Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 23 Haziran'da açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık.

Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8'inci sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye'nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, düzenleme ile ilgili detayların Mili Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran'da yayımlanacak kılavuzda yer alacağını belirterek, başta depremden etkilenen öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilere hayırlı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diledi.

BAKAN TEKİN: KÜÇÜK BİR POZİTİF AYRIMCILIK DÜŞÜNDÜK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesine ilişkin, "5 Şubat 2023 tarihinde bölgedeki okullara kayıtlı olup LGS'ye giren çocuklarımıza yaraları sarma konusunda küçük bir pozitif ayrımcılık düşündük" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler