HABER

KPSS Ön Lisans oturumu sona erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (2022- KPSS Ön Lisans) 9 Ekim’de saat 10.15’de başladı ve 130 dakika sürdü. Sınav saat 12.25’te tüm sınav merkezlerinde tamamlandı.

Adaylar Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden 120 soruya tabii tutuldu. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 3 Kasım’da açıklanacak.

SINAVI SANİYELERLE KAÇIRDI
Tokat'ta sınav salonunun kapısının kapatılmasından saniyeler sonra gelen bir aday ile 1 dakika sonra gelen diğer aday sınava giremedi. Diyarbakır'da da sınav merkezine ÖSYM’nin belirttiği saatten 1 dakika geç giden 3 aday sınava alınmadı.Sınava geç kalan adaylar gözyaşlarıyla okuldan ayrılırken Şanlıurfa'da ise sınava gireceği binaya 1 dakika geç kalan Bahri Aslan, görevliler tarafından içeri alınmadı. Kapıda dakikalarca dil döken Aslan, polisin uyarısının ardından okuldan çıkarak evine döndü.

BLOKLARI KARIŞTIRDIĞI İÇİN SINAVA GİRMEDİ
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin A bloğunda sınava girmesi gereken bir aday B bloğuna gidince sınav salonuna alınmadı. Görevliler koşarak diğer bloğa gitmesini istese de yetişemeyeceğini düşünen genç kadın, sınav giriş belgesini buruşturup attı. Geç kaldığı için sınava alınmayan adayların umudu iki yıl sonra düzenlenecek sınavlara kaldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler