HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile ortak basın toplantısı düzenledi

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ikili ilişkiler, ticaret, ekonomi ve birçok alanda işbirliği mesajları verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni sistemin getirdiği imkanlarla Kırgızistan'ın hedeflerine yol alacağına inanıyorum. Türkiye bu süreçte Kırgızistan'a her türlü desteği verecek. Tacikistan-Kırgızistan arasında yaşanan olaylar bizleri derinden üzdü.

Bu sorunun iki komşu ülke arasında barışçıl yollarla çözümünü temenni ediyoruz. Görüşmelerimizde ticari ilişkilerimizi gözden geçirdik. 507 milyon dolar düzeyindeki ticaret hacmimizde salgına rağmen önemli bir düşüş yaşanmadı. 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için çalışacağız.

Aldığımız kararlar ve az önce imzalanan metinler ile stratejik ortaklığımızın zeminini güçlendirdik. Karşılıklı yatırımların geliştirilmesi konusunda değerli kardeşimle aynı hissiyatı paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Attığımız adımlarda inşallah Türkiye-Kırgızistan arasındaki uçak seferlerini de 28 frekans artırmak suretiyle bu gidiş-gelişler çok daha sıkı olacak ve böylece geliş-gidişler artmış olacak. Manas Üniversitesi'yle alakalı atılacak adımlarda ciddi manada bir dayanışmanın olmasına karar verdik.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler