Yapay Zeka AlphaGo Sonunda Yenildi!

Güncelleme Tarihi:

Yapay Zeka AlphaGo Sonunda Yenildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 06:19

Dünya Go Şampiyonu Lee Sedol ile Google’ın Go oyunu için geliştirdiği yapay zeka projesi AlphaGo arasında süren 5 maçlık serinin dördüncü maçında Lee Sedol AlphaGo’yu mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Google’ın Go oyunu için geliştirdiği yapay zeka projesi AlphaGo, sonunda Lee Sedol tarafından yenildi.

İlk 3 maçı kazanan AlphaGo dün oynanan dördüncü maçta Dünya Go Şampiyonu Lee Sedol’e mağlup oldu. Toplamda 5 maç olarak hazırlanan AlphaGo’ya karşı oynanan Go turnuvasında, gözler beşinci ve son maça çevrilmiş durumda. Bir insan beyninin Google’ın yapay zekasından üstün gelmiş olması dikkat çekti. Elde edilen bu başarı ile son maç heyecanı artış oldu.

Turnuva öncesinde AlphaGo’ya karşı insanların pekte şansı olmadığı söyleniyordu fakat Lee Sedol, bu yargıyı kırmış oldu.

Yapay Zeka AlphaGo Sonunda Yenildi

AlphaGo Nedir?

AlphaGo Google DeepMind tarafından geliştirilen Go oyunu oynayan bir yapay zeka programıdır. AlphaGo kendi kendini geliştirebilecek şekilde, öğrenmeye dayalı olarak geliştirilmiştir.  Ekim 2015’te, 19x19’luk bir tahtada profesyonel bir Go oyuncusunu yenen ilk bilgisayar programı olmayı başardı. AlphaGo tam 1200 işlemci (CPU) ve 170 grafik işlemciye (GPU) sahip.

indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!