Uber'in sürücüsüz otomobili trafik kazası yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Uberin sürücüsüz otomobili trafik kazası yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 07:37

Uber'in Arizona'da test ettiği Volvo üretimi sürücüsüz otomobillerden bir tanesi kazaya karıştı. Bu kaza bir yana Uber, sürücüsüz otomobil konusunda iyi olmadığını fark edince bu alandan tamamen çekilmeye karar verdi, üretim durduruldu.

Haberin Devamı

Google'ın sürücüsüz otomobil şirketi Waymo'nun sürücüsüz otomobil patentlerini çaldığı gerekçesiyle davalık olan Uber, bir taraftan bu konuda haksız çıkmamak için çabalarken diğer taraftan sürücüsüz otomobillerinin testlerine devam ediyor. Bu testlerde kullanılan araçlardan biri, geçtiğimiz günlerde Arizona eyaletinde kaza yaptı. 

FrescoNews isimli Twitter hesabı tarafından açıklanan bilgide Volvo tarafından üretilen SUV sınıfı araçlardan birinin kaza yaptığı belirtilirken bu otomobilin üstünde Uber'in otonom araç teknolojisinin bulunduğu belirtiyor. Olayın üstünden kısa bir zaman geçtikten sonra Uber de bu haberi popüler ekonomi yayını Bloomberg'e yaptığı açıklamada doğruladı. 

Kazanın nasıl yaşandığı belirtilmezken araçta ciddi bir hasar olmadığı ancak otonom sistemin kontrol edemeyeceği bir duruma geldiği ve yan döndüğü görülüyor. 

Uber otonom araç testlerini durdurdu

Uber için hayat hiç kolay geçmiyor. Önce şirket içinde cinsel taciz suçlamalarına maruz kalan şirket ardından CEO’nun bir Uber şoförü ile düşen gelir düzeyi nedeniyle yaşadığı kavgayla gündem olmuştu. Daha önce de Kaliforniya’ad, kırmızı ışıkları görmeyen ve harekete devam eden otonom Uber araçlarının yarattığı infial şirketin başını çok ağrıtmıştı.

Şimdi ise, Arizona’da test halinde olan bir Uber otonom aracının, virajı dönerken başka bir araca çarpması ve yan yatıp devrilmesi, Uber’in ve Volvo’nun otonom teknolojisi konusundaki soru işaretlerini gündeme getirdi. Kısa süre önce de şirketten sızan bir haber, Uber’in otonom araçlarının şoför müdahelesi olmadan kendi başına 1 mil bile yol alamadığını göstermişti.

Bu defa yaşanan kaza ise çok ciddi. Kaza nedeniyle üç araç hasar alırken kazada bir ölümün veya ciddi bir yaralanmanın yaşanmasına ramak kaldığı anlaşılıyor. Kazadan dolayı büyük şok yaşayan Uber ise tüm otonom araçlarını yollardan çekerek testleri durdurma kararı aldı.

Bu sırada Google’ın otonom sürüş teknolojileri şirketi Waymo da mahkemede Uber’i sıkıştırmaya ve kendisine ait olan patentli teknolojileri Uber’in izinsiz olarak kopyaladığını iddia ediyor. Her köşeden sıkışmaya başlayan Uber’in yakında havlu atarak otonom sürüş rüyasından vazgeçmesi mümkün olabilir mi? Göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!