tvOS 14 duyuruldu: İşte yeni gelen özellikler

Güncelleme Tarihi:

tvOS 14 duyuruldu: İşte yeni gelen özellikler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2020 07:07

Apple, WWDC 2020 konferansı kapsamında Apple TV'lerin işletim sistemi tvOS'un yeni güncellemesini duyurdu. İşte karşınızda tvOS 14...

Haberin Devamı

WWDC 2020 konferansı bu yıl da oldukça hareketli geçiyor. Apple, yazılım dünyasının dikkatle takip ettiği dev etkinlikte iOS 14, iPadOS 14 dahil işletim sistemlerini güncellerken, tvOS 14 de görücüye ilk kez çıktı. Peki tvOS 14 güncellemesi ile hangi yenilikler dikkat çekiyor?

Öncelikle Home uygulamasının altını çizmek gerekiyor. Apple HomeKit akıllı ev sistemleri entegrasyonunu getiren Home uygulaması, televizyon üzerinden akıllı ev aletlerin kontrolünü mümkün hale getirecek. Resim içinde resim özelliğiyle güvenlik kameralarına bağlanarak bu kameraların aldığı görüntüleri dahi izleme şansınız olacak.

Apple Arcade tarafında da bir yenilik bulunuyor. Apple Arcade aboneliği için çoklu kullanıcı desteği sunmaya başlayan Apple, bu sayede her oyuncunun yarıda bıraktığı oyuna kendi hesaplarında gönül rahatlığıyla devam edebilmesine olanak verecek.

Haberin Devamı

tvOS 14 ile birlikte dikkat çeken bir diğer yenilik ise kullanıcıların Apple TV üzerinden ses paylaşımı yapabilmesinin mümkün hale gelmesi.

tvOS 14, sonbahar aylarında yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!