Türkiye Açık Kaynak Platformu’na önemli destek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Açık Kaynak Platformu’na önemli destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 14:09

Yazılım ekosistemini geliştirmeye amaçlayan Türkiye Açık Kaynak Platformu’na destek kararı alan teknoloji şirketi Trendyol’a Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından teşekkür plaketi verildi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, Samsun’da başladı. Festivalin açılışını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, etkinlik alanında bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın standında düzenlenen Türkiye Açık Kaynak Platformu’na üye katılım törenine katıldı. Törende, teknoloji şirketi Trendyol, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun Platin plus üyesi oldu. 

Bakan Varank, gençlerin 42 okullarında eğitmen olmadan oyunlaştırılmış bir şekilde yazılım öğrendiğini belirterek “Çocukları okula devam etmeleri için zorlamıyoruz ama gittiğimde bakıyorum 2 gün evine gitmeden yazılım yapan çocuklar var. Trendyol da kendisine yakışan bir şekilde Açık Kaynak Platformumuzun üyelerinden bir tanesi oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de Türkiye Açık Kaynak Platformu üyeliğiyle ilgili şunları kaydetti: “Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun destekçisi olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunmaktan ve birikimimizi teknoloji ekosistemiyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz”

BAKMADAN GEÇME!