Turkcell T40 satışta

Güncelleme Tarihi:

Turkcell T40 satışta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 11:42

Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu T40, satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Turkcell’in geliştirdiği T40’ın tavsiye edilen peşin satış fiyatı 499 TL olarak açıklandı.

T40’a 2 Ekim’den itibaren turkcellmagaza.com ya da Turkcell İletişim Merkezleri’nden 24 ay boyunca tarifeye ek ayda 8-24 TL arasında değişen kontratlı tekliflerle de sahip olunabilecek.

HD ses özelliği ile konuşma esnasında duru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi bir ses deneyimi sağlayan cihaz, konferans konuşmalarında ve ses tanıma sistemlerinin kullanımı ile öne çıkıyor. T40’da gürültü engelleyici (Noise Cancellation) ve “Fluence Çift Mikrofon” özelliği bulunuyor. Çift mikrofon özelliği ile diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor. Yani gürültülü ortamlarda telefonun diğer ucundaki kişi, konuşmalarınızı net olarak algılayabiliyor.

Cihaz görüntülü görüşme sağlayan ön kameranın yanı sıra 5 MP Flash arka kamera bulunuyor. T40’ın kamerası aynı zamanda, Yüz Tanıma, HDR özelliğiyle çekim yapabilme ve Otomatik Sahne Tanıma özelliklerine sahip.

Dahili hafızası 4GB olan T40’ın ağırlığı 135 gram. Qualcomm’un 1.2 GHz Çift Çekirdekli işlemcisine sahip cihazın ekran büyüklüğü ise 4 inç. T40’ın işletim sistemi Android 4.1 Jelly Bean. Cihazın pili ise yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma süresi sunuyor.

NFC özelliğini içinde barındıran Turkcell T40, Turkcell şebekesinin desteklediği tüm noktalarda WiFi Offload desteği de sunuyor.

Haberin Devamı

“Türk Dokunuşu”

T40’ın mesaj, alarm, zil vb. sesleri de yine bağlama-vapur sesi gibi Türkiye’ye özgü esintiler taşıyor. Ayrıca cihazın tasarım özellikleri arasında arka kapakta kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik çinisine ve laleye dek Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerlerinden esinlenen alternatifler bulunuyor.

Turkcell T40 satışta

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!