Tor yasaklandı, erişim tamamen koptu!

Güncelleme Tarihi:

Tor yasaklandı, erişim tamamen koptu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 10:11

Tüm dünyada yasaklı sitelere girmek için kullanılan Tor Browser hakkında yasaklanma kararı verildi.

Haberin Devamı

Venezüella hükümetinin CNN İspanyol, El Nacional gibi uluslararası haber kuruluşlarını engellemesinden sonra Venezüellalılar haber kaynaklarına erişmek için Tor gibi araçları kullanıyorlardı.

Kar amacı güdmeyen kuruluşlardan Access Now'ın insan hakları raporuna göre, şu an Venezüella hükümetinin sahip olduğu ülkenin en büyük internet sağlıyıcı kuruluşu Tor yazılımını engelledi.Önceki bloklamalardan farklı olarak, bu engelleme Google ve CloudFlare gibi kuruluşların sağladığı DNS'ler ile aşılamaz hale getirildi.

Venezüellalı gazeteci Melanio Escobar yaptığı açıklamada, hükümetin Tor ağını engellemek için karmaşık yeni bir yöntem bulduğunu belirtirken Hükümetin Çin ve İran gibi içine kapalı bir hale ilerlediği ifade etti.

Ülke yönetimi, halkın bilgiye erişimini sınırlandırarak muhaliflere savaş açtığı için, Tor ağı eylemcilerin ve gazetecilerin bilgiye erişiminde önemli bir araç haline geldi. Halk Tor'u Twitter gibi sosyal medya platformlarına girmek ve güncel olayları takip etmek için bir yıldır kullanıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!