Tesla Semi'den bir rekor daha!

Güncelleme Tarihi:

Tesla Semiden bir rekor daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 12:47

Geçtiğimiz günlerde ön siparişlerde rekor kıran meşrubat üretici ve dağıtıcı PepsiCo'dan sonra, sürekli ön sipariş alan Tesla'nın elektrikli kamyon modeli Tesla Semi yine ön siparişlerde rekor kırarak PepsiCo'yu yerinden etti.

Haberin Devamı

Tesla'nın elektrikli kamyon modeli Tesla Semi, geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Budweiser biraların arkasındaki firma olan Anheuser-Busch tarafından 40 tane ön sipariş aldı. 20 bin dolar depozito gerçekleşen bu işlem için 800 bin dolar ödeme yapılan şirketten sonra, PepsiCo 100 adet sipariş vererek Tesla Semi'yi geçmişti. En son yine dünyaca ünlü kargo şirketi UPS tarafından 125 adet Semi siparişi verilmesi sonucu, Tesla yeniden tahta oturdu. 25 miyon dolarlık bir sipariş veren UPS, herkesten hazır durumda. Büyük bir stok sorunu yaşanması beklenen kamyon, ulaştırma şirketlerinin ilgisini büyük oranda çekiyor. 

Tesla Semiden bir rekor daha

Haberin Devamı

Tesla tarafından geliştirilen Semi'nin özelliklerine bakıldığında ise açıklandığı kadarıyla 800 km menzile sahip. Arka aks kısmına yerleştirilen 4 adet motor sayesinde gücün alan Semi, boş olduğunda 0'dan 100 kilometre hıza 5 saniyede, araç yüklü olduğu zaman ise 0'dan 100 kilometreye 20 saniyede ulaşıyor.

Süper şarj noktalarında 30 dakikalık şarjla 643 kilometre yol alabilen kamyon, Regen sistemi sayesinde fren pedalına basma ihtiyacını bitiriyor. 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayabildiği bilinen Semi, otomatik pilot sistemine de sahip. Son olarak Tesla Semi, bir sorun çıkmazsa 2019 yılında semi üretime geçiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!