Samsung'a çok ağır geza

Güncelleme Tarihi:

Samsunga çok ağır geza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 08:01

Patent anlaşmaları yüzünden oluşan cezalandırmaların da ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Samsung'un patent ihlalleri nedeniyle Huawei şirketine devasa bir tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Çin'de süregelen bir dava daha sonuçlandı ve Samsung'un Huawei'ye patent ihlalleri nedeniyle 11.6 milyon Dolar tazminat ödemesine karar verildi.
Samsung'un Huawei'ye ödemesi gereken 11.6 milyon Dolar cezanın, Galaxy S7 de dahil olmak üzere 20 farklı Samsung akıllı telefonda kullanılan bir 4G lisansı yüzünden olduğu belirtildi.

Dava geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nde, yani iki farklı ülkede birden açılmıştı. Samsung ise bu davalara kendi patent ihlal iddiası ile karşılık vermişti.

Huawei, 2016 yılında satılan ve Samsung'a 12.7 milyar Dolar gelir elde ettiren 30 milyon ünite ürünün tazminatının peşinde koşuyordu. Mahkemenin kararının ardından Samsung'un cezayı ödemesi ve davada sanık olarak yer alan beş farklı firmanın da Huawei'nin elinde bulunan patentleri kullanmaması gerekiyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Google, PAX barışını imzalaması için firmaları davet etmiş ve birçok firma patent ihlallerini ortadan kaldıracak olan bu anlaşmaya imzasını atmıştı. (shiftdelete.net)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!