NASA, Perseverance aracını Mars'a yolluyor

Güncelleme Tarihi:

NASA, Perseverance aracını Marsa yolluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2020 10:16

Dünya koronavirüs salgınıyla bir yandan boğuşurken, diğer yandan bilim insanlarının uzay çalışmaları hız kesmeden sürüyor. NASA, Perseverance ismini verdiği yeni uzay aracığını Mars'a yollamaya hazırlanıyor. NASA, yeni Mars projesiyle ilgili bir video da paylaştı.

Haberin Devamı

Mars'a gitme konusu şu sıralar oldukça popüler. Geçtiğimiz haftalada Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin, Mars'ta araştırma yapmak için uzay araçlarını yollamıştı. Şimdi ise sıra NASA'da. Perseverance ismi verilen yeni görev kapsamında NASA, Mars üzerinde çok daha detaylı araştırmalar yapabilecek ve oldukça uzun soluklu bir görev olacak.

NASA'nın bu yeni görevindeki asıl amaç ise Mars'ta yaşam izlerini araştırmak olacak. Perseverance, tek başına Mars'a ayak basmayacak. Beraberinde Ingenuity adı verilen bir araç da olacak. Bu aracın en önemli özelliği ise Dünya dışında uçabilen ilk uzay aracı olması. Uçabilen bir araç da Mars'ı daha yukarıdan fotoğraflayabilecek ve tepeden yapılan incelemelerde önemli faydaları olacak.

Mars'ta uzun soluklu kalması planlanan Perseverance , toprak örnekleri toplayacak. Bu sayede bilim insanları Mars'ın toprağını yakından inceleme fırsatı yakalayacak.

Haberin Devamı

NASA, Mars'taki yeni misyonuyla ilgili yeni bir video da paylaştı ve bu videoda Perseverance ile ilgili detaylı bilgiler izleyiciye aktarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!