MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 10:28

Oyuncuların merakla beklediği ve özellikle de güçlü donanım özellikleriyle birlikte sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken yeni bir oyun makinesi elime ulaştı. İşte karşınızda MSI imzası taşıyan ve Ubisoft işbirliği ile ortaya çıkan Crosshair 15 Rainbox Six Exraction…

Oyunculara ve profesyonellere yönelik geliştirdiği dizüstü bilgisayarlarıyla uzun yıllardır dikkatleri üzerinde toplayan MSI’dan yine adına yakışır bir ürün geldi. Rainbox Six Extaction Edition özel sürümüyle karşımıza gelen MSI Crosshair 15, hem renkli temasıyla kendini sevdiriyor hem de yüksek performans sunan güçlü donanımıyla farkını ortaya koyuyor.

Öncelikle elimizde özel bir koleksiyon ürünü var. Yani sınırlı sayıda üretilen bir bilgisayar kullanıyoruz. Aydınlatması, üzerindeki renkleri ve hatta içerisinde birlikte gelen özel mouse bu koleksiyonun öne çıkan özellikleri… Bu mouse’u ayrıca satın alamıyorsunuz ve bilgisayarla tam bir bütün oluyor.

MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

Bu özel mouse ile birlikte Crosshair 15’e siyah/sarı renk tonlarının çok yakıştığını söylemeliyim. Hem hoş bir tasarımı var, hem de renkleriyle daha ilk dakikadan ilgimi çeken bir ürün oldu. 1.7 mm yüksek tuş hareket mesafesiyle öne çıkan klavye, rengarenk yapıda. Klavye aydınlatması bilgisayarın tasarımıyla beraber etkileyici görünüyor. Ayrıca oyuncuların en sık dokunuş yaptığı W, A, S, D tuşları da özel bir tasarıma sahip.
MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

Yaklaşık 2.47 kg ağırlığında olan bilgisayarımız, portları bakımından zengin. Sol kısmında güç girişi, hava çıkışı ızgarası ve iki adet USB Type-A portu bulunuyor. Mavi renkli olan USB 3.2, diğeri de USB 2.0 sürümü. Sağ kısımda da RJ45 bağlantı noktası, 3.5 mm kulaklık yuvası, USB 3.2 Type-A portu, USB 3.2 Type-C girişi ve HDMI yuvası yer alıyor. Batarya göstergesi de bu portların hemen yanında konumlandırılmış.

Alt kapak, etkin bir havalandırmanın sağlanabilmesi için tırtıklı bir yapıda. Görünümüyle daha çok arı peteğini andırıyor. Bu tasarıma diğer MSI ürünlerinde de karşılaştığımızdan yabancı değiliz. MSI, etkin bir soğutma için bu özel tasarımla birlikte Cooler Boost 5 teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojinin en büyük artısı ise fan yapraklarının sayısı ile soğutucu üzerindeki bakır borularının sayıca çok olması. Amaç ise ısıyı soğutucu blok üzerinde yaymak, diğer bir deyişle ısının tek bir noktada toplanmasının önüne geçmek.

MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

Crosshair 15’in tasarımı ana hatlarıyla böyle. Şimdi de içindeki donanımlara bakalım. 15.6 inç büyüklüğünde QHD bir ekranımız var. 2560x1440 piksel çözünürlük sunan ekran, 165 Hz yenileme hızıyla da akıcı bir kullanıcı deneyimi vadediyor.

Ekranın hemen üzerinde de dahili kamera var. 720p çözünürlüğünde görüntü alması sayesinde günlük rutin işlerinizde bu kamerayı rahatça kullanabilirsiniz. Oyun oynarken ya da görüntülü görüşme gerektiğinde beklentilerinizi karşılayacak düzeyde.

MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

Intel’ın en yeni nesil işlemcisi bu cihaza güç veriyor. 12. Nesil Intel Core i7 12700H işlemciye RTX 3070 ekran kartı eşlik ediyor. GeForce RTX 30 serisi, bilindiği gibi oyuncular ve tasarımcılar için dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarlarına güç veriyor. Crosshair 15’te de az önce belirttiğim gibi RTX 3070 tercih edilmiş ve 12. Nesil Intel Core i7 işlemci ile bütünleştiğinde hem profesyonellerin ve içerik üreticilerinin kullandığı uygulamalarda, hem de zorlu oyunlarda oldukça yüksek bir performans gösteriyor. Gerçek zamanlı Ray Tracing ve Yapay Zeka destekli DLSS ile bu cihazda oyun oynama keyfi bir başka.

2K çözünürlükte daha fazla FPS almak istiyorsanız imdadınıza DLSS yetişiyor. NVIDIA DLSS, en yeni yapay zeka teknolojilerini kullanırken, kaliteden ödün vermeden performansı büyük ölçüde arttırıyor. Oyun grafiklerinde en önemli özelliklerden biri kabul edilen Ray Tracing yani Işın İzleme teknolojisi de ışığın fiziksel davranışını taklit ediyor. Oyuncular ve görsel tasarımcılar için en gerçekçi görüntüleri gerçek zamanlı olarak oluşturuyor.

MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

32 GB DDR4 RAM’le geliyor ve bu RAM’lerin iki adet 16 GB RAM olarak bilgisayarda bulunduğunu belirtelim. Böylece bu RAM’leri çıkarıp 64 GB’a kadar RAM takviyesi de yapabilirsiniz. Depolama tarafına geldiğimizde de 1 TB kapasiteye sahip SSD görüyoruz.

Wi-Fi 6 teknolojisi de öne çıkan bir başka özellik. Wi-Fi 5’e göre 3 kat daha hızlı bir yapıda olduğundan saniyelerin hayati önemde olduğu oyunlarda hayat kurtarıyor.

Windows 11 Home yüklü olarak kutusundan çıktığından en güncel işletim sistemi elinizin altında. Pek çok yeni özelliği kullanıcısına sunan yeni Windows sürümü ile daha verimli bir kullanıcı deneyimi de mümkün oluyor. Daha çok profesyonel amaçlı bu bilgisayardan yararlanacaksanız Windows 11 Pro sürümünü de tercih edebilirsiniz.

MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

Yazılımdan söz açılmışken MSI’ın kendi uygulamasından da bahsedelim. MSI Center, yüklü olarak geliyor ve bu uygulama sayesinde Crosshair 15 üzerinde pek çok ince ayar yapma şansımız oluyor. Sistem üzerinde neler olup bittiğini bu uygulama sayesinde anlık takip edebiliyoruz.

Sistemin hangi modda çalışmasını istiyorsanız yine burada ayar yapabiliyoruz. En yüksek performansı istediğimiz zamanlar Uç Performans modunu seçme şansına sahipken, yüksek performansa ihtiyaç olmadığı anlarda cihazın daha sessiz çalışması için Silent modu tercih edilebilir. Batarya ömrünün daha verimli kullanılabilmesi için de Süper Pil Ömrü modu imdadımıza yetişiyor. Dengeli ise performans ile pil arasında denge kuruyor ve sizin cihazı nasıl kullandığınıza göre dengeyi kendi belirliyor.

MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition incelemesi

MSI Crosshair 15 Rainbox Six Exraction, pek çok açıdan kullanıcısının ihtiyaçlarına fazlasıyla yanıt verebilen güçlü bir bilgisayar. Üstelik sınırlı sayıda üretildiğinden çok daha özel bir durumu var. Mouse’u da beraberinde geliyor ve ayrıca satın alamayacağınızı da tekrar hatırlatalım.

Uygun fiyatlarla satın almak için tıklayın.



İlandır








BAKMADAN GEÇME!