Kar yağdı, herkes çekici aradı!

Güncelleme Tarihi:

Kar yağdı, herkes çekici aradı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 10:15

Yellow Pages, kar yağışının çok etkili olduğu 6-10 Ocak tarihleri arasında online platformda kullanıcıların en çok neleri aradığını açıkladı. Yellow Pages’in verilerine göre, en çok çekici ve yol yardımı kategorisinde arama yapıldı. Çekici ve yol yardımı aramalarını %32 artışla hava yolları aramaları takip etti. Taksi kategorisindeki aramalarda %27, fast food kategorisindeki aramalarda ise %25 artış yaşandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı son günlerde büyük şehirlerdeki yaşam koşullarını da olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışının en yoğun olduğu 6-10 Ocak tarihleri arasında online platformda yapılan aramalarda; çekici ve yol yardımı, hava yolları, taksi, fast food, bijüteri ve tüp bayi arama oranlarında ciddi bir artış yaşandı. Arama verileri kar yağışının etkili olduğu 26 Aralık – 10 Ocak arasındaki 15 günlük dönem ile 26 Aralık’tan önce yağışın etkili olmadığı 15 günün verileri karşılaştırılarak yapıldı.

Yellow Pages’in verilerine göre, kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde dijital platformlarda en çok aranılan kategoriler arasında ilk sırada %62 artış oranıyla çekici ve yol yardımı aramaları yer aldı. YellowPages.com.tr üzerinde 850 binden fazla firma bulunduran Yellow Pages’ta yapılan aramalarda artış görünen diğer kategoriler sırasıyla; hava yolları (%32), taksi (%27), fast food (%25), bijüteri (%24), kafe (%21) ve tüp bayileri (%15). Özellikle taksi aramaları şehirler bazında farklılık gösterdi. Kara alışık olmayan İzmir taksi aramalarında ilk sırayı aldı. İzmir’i, Ankara ve İstanbul takip etti.

Haberin Devamı

Kar yağışı sırasında birçoğumuz evlere hapsolduk. Bu dönemde en çok aranılan kategorilerden biri de fast food aramaları oldu. Dijital platformlar üzerinden yapılan aramalarda fast food aramaları %25 artış gösterdi.

Bir diğer ilginç sonuç ise kafe aramalarındaki artış oldu. Kar çilesini sıcak bir kahve eşliğinde keyfe dönüştürmek isteyenler %21 artışla en çok kafe aradı. Eğlenceden vazgeçmeyenler ise %18 oranında gece klubü ve bar kategorisinde arama gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!