Google Hangouts'u kullananların mesajı yanlış kişilere gitti

Güncelleme Tarihi:

Google Hangoutsu kullananların mesajı yanlış kişilere gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 17:48

Dev arama motoru Google’ın milyonlarca kullanıcıya sahip sohbet programı Google Hangouts (eski Google Talk) oluşan bir hata sebebiyle, kullanıcıların mesajlarını yanlış kişilere ilettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Radikal'in haberine göre bu sabah saatlerinde mesajlarının başka kişilere iletildiğini fark eden Google Hangouts kullanıcıları, durumu sosyal medya hesaplarından paylaşma yoluna gitti. Kısa sürede Google’ın sohbet servisinde yaşanan bir problemden kaynaklandığı belirtilen sorun üzerine, Google yönetimi de resmi bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

GOOGLE SÖZCÜSÜ ÖZÜR DİLEDİ

Sorunun çözüldüğü ve Google Hangouts hizmetinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını ifade eden Google, söz konusu arızanın Google Apps for Business’ta da yer aldığını doğruladı. ZDNet’e konuşan bir Google sözcüsü, konuyu araştırdıklarını söyleyerek yarattıkları sıkıntıdan dolayı özür diledi.

Haberde, GTalk Google Hangouts kullanıcılarının mesajlarının yanlış kişilere ulaştığı örnekleriyle belirtildi. Görünüşe göre, mesajların hata sonucu hangi kullanıcıya nasıl ulaştığına dair bir görüntü yok. ZDNet, birinci elden aldığı bilgilerde Sosyal paylaşım sitelerinde ve forumlarda büyük tepki alan Google’ın bu hatasından tam olarak kaç kullanıcının etkilendiği bilinmiyor. Ancak, oldukça ‘özel’ bilgiler içerebilme ihtimali taşıyan mesajlarının başkalarına gittiğini fark eden Google Hangouts kullanıcıları, bu durumdan oldukça huzursuz olmuşa benziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!