Google Earth artık sanal gerçekliği destekliyor

Güncelleme Tarihi:

Google Earth artık sanal gerçekliği destekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 07:24

Google Earth bugüne kadar sanal bir dünya üzerinde uydu destekli görüntüler eşliğinde harita ve coğrafi bilgiler sunan bir yazılımdı. Zaman içinde kendisini geliştirerek önce çok daha detaylı haritalara, sonra üçüncü boyuta, en sonunda da Google Street View özelliğine kavuşan yapım şimdi bir adım daha atıyor.

Haberin Devamı

Evet, Google’ın Daydream hamlesi ile sanal gerçekliğe eğilmesinin ardından Google Earth’e de sanal gerçekliğe uyumlu hale geldi.

Artık HTC Vive ile bu sanal dünyayı, dünyamızı, birinci elden deneyim edebileceğiz. Dünyamızı bir gök cismi olarak uzaydan inceleyebilir, La Sagrada Famila’nın büyüleyici manzarasına Barselona sokaklarında şahit olabilir ya da gladyatör dövüşlerinin düzenlendiği Roma’daki Kolezyum’da hayallere dalabilirsiniz.

Google Earth artık sanal gerçekliği destekliyor

Bazı yapıları 360 derece olarak gezebilecek, dünya üzerinde kuş gibi süzülebilecek ve Matrix’e bir adım daha yaklaşabileceğiz.

Oldukça büyük olan dünyamız için Google çok ziyaret edilen noktalar için sanal turlar seçenekleri de sunuyor. Sanal turizmi bir üst noktaya taşıyacak bu uygulamayı, Steam’in Türkiye mağazasında sunulduğunda ücretsiz olarak edinebileceğiz.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!