Galaxy S8'e iPhone'un bomba özelliği geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Galaxy S8e iPhoneun bomba özelliği geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 06:59

Galaxy S8 çok yakında geliyor! Samsung'un bugüne kadar geliştirdiği en iyi telefonu olması beklenen Galaxy S8'e iPhone'larda kullanılan bir özelliğin de geleceği ortaya çıktı. İşte Samsung'un son bombası...

Haberin Devamı

Galaxy S8'in basınca duyarlı bir teknolojiye yer vereceği söyleniyor. Bu iddialar doğruysa Samsung'un bir sonraki amiral gemisinin iPhone'dan biraz ilham alacağı söylenebilir.

The Investor'e konuşan kaynaklara göre Samsung, OLED ekranlarda çalışacak bir 3D Touch sensörü üzerinde çalışıyor. Böylece Apple, iPhone 8'de OLED ekran kullansa bile 3D Touch yeteneklerini sunmaya devam edebilecek. Ancak iddiaya göre Samsung, bu teknolojiyi kendisi de kullanacak. Örneğin Galaxy S8'in ekranının alt tarafındaki sanal home düğmesi basınca duyarlı olacak ve kullanıcılar, daha kuvvetli veya hafif basışlarla farklı ekranlara veya menülere ulaşabilecekler.

Kaynak sadece home düğmesinden bahsediyor ancak "geri" ve "son uygulamalar" düğmelerinin de basınca duyarlı olması bizi şaşırtmayacak. Galaxy S8'in ekranının geri kalanı basınca duyarlı olmayacak ancak Galaxy Note 8'in tüm ekranının basınca duyarlı olması mümkün.

Haberin Devamı

Huawei P9'un OLED ekranı basınca duyarlılık sunuyor, bu yüzden bu işin neden Samsung'u zorladığını düşünmüş olabilirsiniz. Bunun nedeni Samsung'un Galaxy S8'de ve iPhone 8'de daha yüksek bir hassasiyet ve daha çok basınç algılama seviyesi sunmak istemesi.

GALAXY S8 NE ZAMAN GELİYOR? FİYATI NE OLACAK?

Galaxy S8 için geri sayım başladı. Samsung'un bugüne kadarki 'en iyi telefonu' olması beklenen Galaxy S8 hangi teknik özelliklerle geliyor? Beklenen fiyatı ne olacak? Ne zaman satışa sunulacak? İşte Galaxy S8'le ilgili merak edilen noktalar...

Galaxy S8'in çıkışına çok az kaldı. Samsung son anda planlarında bir değişikliğe gitmezse Galaxy S8'i 29 Mart günü New York'ta yapacağı dev lansmanda tanıtmayı planlıyor. Samsung'a göre Galaxy S8, şirketin bugüne kadar çıkardığı en iyi telefon olacak. Peki Samsung'un bu denli güvendiği Galaxy S8 hangi özelliklerle geliyor?

Galaxy S8e iPhoneun bomba özelliği geliyor


İsmini açıklamak istemeyen bir Samsung yetkilisinin News1'e verdiği bilgiye göre Galaxy S8'in 5,8 inç'lik bir ekranla gelecek.

-S8'de 5.8-inç, S8 Plus'ta ise 6.3-inç kavisli AMOLED ekran

-Qualcomm Snapdragon 835 çipset

-4GB RAM

-64GB sabit depolama alanı (2TB'ye kadar microSD ile arttırılabilir)

-12MP çift arka kamera, 8MP ön kamera

-USB-C ve 3.5mm'lik kulaklık girişi

-Su ve toza karşı dayanıklılık (IP68)

Galaxy S8e iPhoneun bomba özelliği geliyor


Cihazın fiyatı elbette şu an belli değil; ancak Türkiye'ye geldiğinde 3500 TL'nin altında olmayacağı söylenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!