Facebook'ta oyun dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Facebookta oyun dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 07:33

Candy Crush'ı bir kenara bırakın; Facebook'un gerçek PC oyunları sunacak olan platformu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar Candy Crush, Bejeweled ve Farmville gibi popüler oyunlara ev sahipliği yapan Facebook, oyun alanında seviye atladı. Sosyal ağ, oyun motoru üreticisi Unity ile olan ortaklığı sayesinde artık Firewatch, Gone Home ve Ori and the Blind Forest gibi oyunlar sunmaya hazır.

Facebook ve Unity arasındaki anlaşma sayesinde geliştiriciler, Facebook API'yla çalışmaya gerek kalmadan yeni Unity oyunlarını direkt olarak Facebook üzerinde yayınlayabilecekler. Facebook'un oyun alanında böyle bir adım atmasının nedeni ise Steam'e benzer, ancak sosyal özellikleri daha güçlü bir platform oluşturmak. Firma bu işe Mayıs ayında oyun severlere sunduğu Facebook Arcadeuygulamasıyla adım atmıştı.

chip.com.tr'nin haberine göre ilk bakışta Facebook'tan gelen oyun uyarılarının yeni kabuslara yol açacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak oyun üreticilerinin 650 milyon potansiyel müşteriye ve oyun tutkunlarının daha geleneksel PC oyunlarına Facebook üzerinden ulaşacağı düşünüldüğünde Facebook'un fikri, iki taraf için de karlı olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!