Facebook intiharı işte böyle önleyecek!

Güncelleme Tarihi:

Facebook intiharı işte böyle önleyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 11:36

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook, geçtiğimiz günlerde intihar girişimleriyle gündeme gelmişti. İntihar videoları için büyük çalışmalara yapan Facebook, yapay zeka sistemini devreye devreye soktu.

Haberin Devamı

Facebook, geçtiğimiz günlerde intihar videolarıyla gündeme gelmişti. İntihar videoları için kişilerin arkadaşlarına güvenen Facebook, şimdi de yapay zekayı devreye soktu. Şirket kullanıma sunduğu araç ile kişilerin arkadaşlarının intihar eğilimi gösteren mesajlarını tamamen gizli olarak kendisine bildirilmesine imkan tanımıştı.

Şimdi de bu süreci tamamen otomatik hale getiren Facebook, proaktif tespit adı verilen yapay zeka sistemi ile kişilerin paylaştığı içerikleri hızlı bir şekilde tarıyor ve içeriklerde intihar girişimlerine dair bulgular bulduklarında hemen müdahale ediyor.

Facebook intiharı işte böyle önleyecek

İhtiyaç hisseden kişilere psikolojik destek sağlayacak kaynakları göstereceğini belirten şirket, öte yandan da arkadaşlar ile yerel sağlık kurumlarını bilgilendirecek. Şirketin yapay zeka konusundaki çalışanları ise, aciliyet görülen konulara öncelik vererek intiharları daha çabuk önlemeye çalışacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Son olarak, Facebook’ta intihar girişimiyle alakalı bir gönderi paylaşan birisi görüldüğünde Facebook’a hemen bildirilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!