Android 7 Nougat'ı indiren indirene!

Güncelleme Tarihi:

Android 7 Nougatı indiren indirene
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 12:06

Google'ın Android sürümlerinin kullanım oranlarını sergileyen raporu, Nougat için iyi şeyler söylerken, bir ilki de içinde barındırıyor!

Haberin Devamı

Google, Android platformunun farklı sürümlerinin kullanım oranlarını gösteren raporunun yeni sürümünü yayınladı. Veriler, 3 Nisan'da sonlanan yedi günlük bir süre içerisinde toplanmış bulunuyor ve sadece bu süre içinde Google Play'i ziyaret eden cihazları temsil ediyor (AOSP cihazlar dahil değil).

Ayın en karlı sürümünün yüzde 87,5'lik büyümeyle Android sürümleri arasındaki pazar payını yüzde 4,5'e yükselten Android 7.0 Nougat olması şaşırtıcı değil. Ancak yüzde 4,5'lik kullanım oranı, sekiz ay önce yayınlanan işletim sistemi için pek de sevindirici görünmüyor. Daha da kötüsü işletim sisteminin en son sürümü Android 7.1 Nougat, yaklaşık beş ay önce yayınlanmış olmasına rağmen yüzde 0,4 ile durgun bir performans sergiliyor.

Android 7 Nougatı indiren indirene

Haberin Devamı

Marshmallow, ilk düşüşünü yaşarken Lollipop'un yüzde 32'yle halan en büyük paya sahip olduğunu görüyoruz. Jelly Bean ve KitKat düşüşlerini devam ettirirken Gingerbread ve Ice Cream Sandwich'in her ikisinin de 0,1'lik kayba uğradığı gözleniyor.

Nougat sonunda kullanım oranını yavaşça artırmaya başlarken Android'in bir sonraki sürümü Android O, yola çıkmış durumda. Android O'nun Geliştirici Önizleme sürümü duyurulmuş olsa da, cihazların en az yüzde 0,1'ine ulaşmadan bu grafiklerde görünmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!