Uğurcan ile Cornelius’un armağanı

Bu tempo ve oyun hafta sonu Başakşehir maçında galibiyet için yetmez.

Haberin Devamı

Altay, son derece diri ve istekli başladı maça. Lider Trabzonspor da kuşkusuz bu kadar kararlı bir rakip beklemiyordu karşısında. Orta alanda dirençli bir görüntü ortaya koyan siyah beyazlı ekip topla çok daha az oynamasına rağmen ilk yarıda etkili olan taraftı. Cebrail’in füzesiyle 1-0 öne geçen Altay, devre sonuna kadar da kalesinde ciddi tehlike yaşamadan ilk yarıyı noktaladı.

BAKASETAS FARKINI GÖSTERDi

İkinci yarıya Berat’ın yerine Dorukhan; Siopis’in yerine de Bakasetas ile başlayan Trabzonspor, yoğun baskıyla Altay’ı kendi ceza alanına hapsetti. Yunan yıldız Bakasetas, kısa sürede kalitesini ortaya koyarak Cornelius’a yaptığı asistle farkını ortaya koydu. 1-1’in ardından topa sahip olma oyununu sürdüren Trabzonspor’un temposu düşse de golün şokunu üzerinden atamayan Altay özellikle savunmada dağınık ve telaşlıydı.

Haberin Devamı

KOiTA iLK KEZ SAHNEYE ÇIKTI ASiSTLE 3 PUANA KATKI VERDi 

Son 30 dakikalık bölümde maç öyle bir noktaya geldi ki İki takımdan biri golü atıp maçı kazanacak sinyalleri izleyenlere kadar ulaştı. Ev sahibi Altay, Bamba ile direği geçemedi ve öne geçme şansını kullanamadı.

Son bölümde beraberliği bozmak için çok da ümit vermeyen Trabzonspor’da, sezon boyunca ilk kez skor katkısı ile sahneye çıkan Koita göğsüyle Cornelius’a şık bir asist yaparak 3 puanda pay sahibi oldu.

Açıkçası ikinci yarının ilk 15 dakikası hariç hiç de iyi futbol sergilemeyen Trabzonspor’da 90 dakika boyunca 7 kurtarış yapan Uğurcan Çakır, 2 gol atan Cornelius ile birlikte bordo mavililerin yıldızıydı.

ALTAY ÇOK iYi OYNADI AMA PUANSIZLIĞIN DRAMINI YAŞADI

Altay çok iyi mücadele ettiği ve önemli pozisyonlar yakaladığı bir maçta en azından 1 puanı fazlasıyla hak ettiği bir karşılaşmadan puansız ayrılmanın dramını yaşadı.

Liderliğin ve kazanma alışkanlığının getirdiği özgüven dün Trabzonspor’a 3 puanı getiren temel faktör.

Ama şu bir gerçek ki bu tempo ve oyun hafta sonu Başakşehir maçında galibiyet için yetmez.

Yazarın Tüm Yazıları