Ayetel Kürsi ne zaman, niçin ve nasıl okunur? Ayetel Kürsi duası namazda okunur mu?

Güncelleme Tarihi:

Ayetel Kürsi ne zaman, niçin ve nasıl okunur Ayetel Kürsi duası namazda okunur mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2022 17:09

Müslümanların farklı amaçlarla dua sırasında okuduğu özel bir ayet de Ayetel Kürsi’dir. Peki, Ayetel Kürsi ne zaman ve nasıl okunur? Bu ayetin namaz esnasında okunması mümkün mü? Sizler için Ayetel Kürsi hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık. İşte ayrıntılı cevaplar.

Haberin Devamı

Bakara Suresi’nin 255. ayetine denk gelen Ayetel Kürsi, faziletleri bakımından sıkça okunan bir ayeti kerimedir. Medine döneminde nazil olduğuna bildirimektedir.

Ayetel Kürsi Ne Zaman Okunur?

Ayetel Kürsi’nin, gün içerisindeki herhangi bir vakitte okunması mümkündür. Bu bağlamda, namaz sırasında ya da başka bir vakitte bu ayeti kerime okunabilmektedir. Normal zamanlarda okunduğunda genellikle korkulardan emin olmak ve dua amacıyla bu ayete başvurulduğu bilinir.

Ayetel Kürsi Niçin Okunur?

Ayetel Kürsi, faziletleri bakımından oldukça değerli bir ayettir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadislerinden anlaşılacağı üzere Ayetel Kürsi, kişiyi şeytanın şerrinden korumaya yardımcı olur. Üstelik bu ayet içerisinde Allahü Teala’nın en yüce isimleri de zikredilir. Yani, ismi azamın da Ayete’l Kürsi içerisinde olduğu rivayet edilir.

Haberin Devamı

Ayetel Kürsi okumanın diğer faziletleriyse, sıkıntıyı gidermesi ve yiyeceklerin bereketini artırması şeklinde sıralanabilir. Bu ayeti yatmadan önce okuyanlaraysa iki melek gönderilir. Bu melekler, sabah olana kadar ayeti okuyan kimseyi şeytanın şerrinden korur.

Ayetel Kürsi Nasıl Okunur?

Ayetel Kürsi’nin faziletleri düşünüldüğünde, Müslümanların bu ayeti ezberlemek için çaba sarf ettiği görülmektedir. Bu bağlamda, Ayetel Kürsi’yi ezbere bilen ve okuyan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Ancak ayeti kerimeyi ezbere bilmeyenlerin herhangi bir cüz ya da sure kitabından okuyarak dua etmesi de mümkündür.

Ayetel Kürsi Namazda Okunur mu?

Ayetel Kürsi, farz olan namazlar esnasında ve namazlardan sonra okunabilen bir ayettir. Bu bağlamda, bazı hadisi şeriflerde Ayetel Kürsi’nin farz namazdan sonra okunması menduptur.

AYETEL KÜRSİ İÇERİKLERİ

Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu

Ayetel Kürsi Hayy ve Kayyum anlamı

Ayetel Kürsi'de geçen Allah'ın sıfatları ve isimleri

Ayetel Kürsi faydaları ve sırları

Ayetel Kürsi Faziletleri ve Hikmetleri

Ayetel Kürsi Diyanet Tefsiri

Ayetel Kürsi Dilek Duası ya da Şifa İçin Okunur mu

Ayetel Kürsi Kaç Ayet, Kaçıncı Sayfada ve Hangi Surede

Ayetel Kürsi ne demek? Ayetel Kürsi anlamı ve konusu hakkında bilgi

Haberin Devamı

Ayetel Kürsi ne zaman ve nerede indirilmiştir

Bakara Suresi'nin son iki ve en uzun ayeti midir

Ayetel Kürsi abdestsizken ve adetliyken okunur mu

Ayetel Kürsi Nasıl Ezberlenir? Kolayca Ayetel Kürsi Ezberle

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!