Ayetel Kürsi ne demek? Ayetel Kürsi duası anlamı ve konusu hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Ayetel Kürsi ne demek Ayetel Kürsi duası anlamı ve konusu hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2022 17:09

Kur'an-ı Kerim içerisindeki ayetlerin Türkçe mealini bilmek çok önemlidir. Böylece ne buyurulduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Peki, Ayetel kürsi ne demek? Ayetel kürsi anlamı ve konusu hakkında bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Pek çok insan Ayetel Kürsi'nin ne demek olduğunu ve ne anlama geldiğini öğrenmek için araştırma gerçekleştiriyor. Aslında pek çok kitapta Türkçe karşılığı olmasına rağmen, internet üzerinden de çok sık araştırılan bir ayet olarak öne çıkmaktadır.

Ayetel Kürsi Ne Demek?

Ayetel Kürsi kur'an-ı Kerim'deki Bakara suresinin içerisinde yer alan bir ayettir. Her ne kadar sure olmasa bile genel olarak namazlarda ve tesbihlerde okunmaktadır. Özellikle Ayetel Kürsi namazları tek başına okunabilen bir ayet olarak da öne çıkıyor. Peygamber efendimizin bir hadis-i şerifinde de söylediği gibi, ‘’Ayetel Kürsi Kur'an ayetlerinin efendisidir.’’ Bu sebepten dolayı hem namazlarda hem de tesbih çekerken Ayetel Kürsi okunur.

Ayetel Kürsi Anlamı ve Konusu Hakkında Bilgi

Haberin Devamı

En çok merak edilen konular içerisinde Ayetel Kürsi'nin anlamı geliyor. Pek çok insan Ayetel kürsiyi namazda ya da tesbih üzerinden okurken, anlamının da ne olduğunu öğrenmek istemektedir. Ayetel Kürsi'nin anlamını şu şekilde ifade etmek mümkün;

‘’Rahman ve rahim olan Allah'ın ismiyle. Allah'tan başka ilah yoktur. O daima yaşayan, daima duran ve tüm varlıkları ayakta tutandır. O’nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nundur. O’nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, onun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar. O’nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini de görüp gözetmek, ona herhangi bir ağırlık vermez. O, çok yüce ve çok büyüktür.’’

Ayetel Kürsi Türkçe anlamı ile bu şekilde ele alınmakta ve Arapça üzerinden okunmaktadır.

Kaynak: Diyanet

BİLGİLENDİRİCİ AYETEL KÜRSİ İÇERİKLERİ

Ayetel Kürsi Hayy ve Kayyum anlamı

Ayetel Kürsi'de geçen Allah'ın sıfatları ve isimleri

Ayetel Kürsi faydaları ve sırları

Ayetel Kürsi Faziletleri ve Hikmetleri

Ayetel Kürsi Diyanet Tefsiri

Ayetel Kürsi Dilek Duası ya da Şifa İçin Okunur mu

Ayetel Kürsi Kaç Ayet, Kaçıncı Sayfada ve Hangi Surede

Ayetel Kürsi Okunuşu

Haberin Devamı

Ayetel Kürsi ne zaman ve nerede indirilmiştir

Bakara Suresi'nin son iki ve en uzun ayeti midir

Ayetel Kürsi abdestsizken ve adetliyken okunur mu

Ayetel Kürsi Nasıl Ezberlenir? Kolayca Ayetel Kürsi Ezberle

Ayetel Kürsi ne zaman, niçin ve nasıl okunur? Ayetel Kürsi namazda okunur mu

BAKMADAN GEÇME!